Den lilla staden Inglis i Florida, med 1 500 invånare, var en i det närmaste vit fläck på den amerikanska kartan ända fram till november 2001. Orsaken till den våg av uppmärksamhet som sköljt över staden sedan dess är att borgmästaren, Carolyn Risher, på eget bevåg beslutat att förbjuda "Satan".

Inspirerad av den lokale prästen, skrev hon ihop ett dekret på stadens officiella brevpapper och utförde tillsammans med prästen en slags ritual för att verkligen förkunna att Satans sista stund nu var kommen i lilla Inglis. Först uppmärksammades det hela i lokala medier i Florida, men självklart hoppade de nationella nyhetsnätverken på den spektakulära karusellen och rapporterade. Med resultat att bland annat Comedy Central och andra komediprogram gjorde detsamma. Borgmästaren Risher har varit lika tillmötesgående mot alla reportrar och tycks inte ha förstått att de flesta inslag antingen fokuserade på det absurda eller på det oförenliga med att hon i egenskap av borgmästare uttalar sig och fattar beslut om något i USA så heligt som religionsfriheten.

Det finns faktiskt en annan sak byhålan Inglis är känd för och som man gärna visar upp med stolthet i monument och souvenirer av plast. Elvis Presley spelade in en film där för 40 år sedan. Och alla känner väl till hur Elvis betraktades på den tiden av de rättroget kristna? Det var knappast som en representant för den allsmäktige och skäggprydde i himlen ... Att det ännu inte blivit några rättsliga efterspel i samband med borgmästarens egenmäktiga förfarande kan bara ha med en sak att göra: Inglis är verkligen, på riktigt, staden som Gud glömde.