Bonniertidningarna Dagens Nyheter och Expressen har gjort grundlig research för att skriva om DN:s chefredaktör Hans Bergströms påstådda sextrakasserier. I båda fallen har artiklarna stoppats av tidningarnas ledningar. ­ Jag är övertygad om att materialet publicerats om det handlat om en politiker, säger en anställd på Expressen.

I Aftonbladet har Dagens Nyheters chefredaktör, Hans Bergström, försvarat sig mot anklagelser mot att ha trakasserat anställda kvinnor sexuellt. Vad anklagelserna bestod av framgick inte. Bonnier-tidningarna DN och Expressen har inte skrivit alls om saken. Det beror inte på att tidningarnas journalister inte utrett fallet. Eller att journalisterna som sökt fakta kommit fram till att Bergström är oskyldigt anklagad.

Att det inte skrivits i Expressen och Dagens Nyheter om Bergströms sextrakasserier mot kvinnliga anställda beror på att tidningarnas ledningar stoppat artiklarna innan de ens blev skrivna. Historien om Bergström och sextrakasserierna har nu ingående beskrivits i Stenbeckägda tidskriften Moderna Tiders nätupplaga. Författare är den tidigare Expressenprofilen Ulf Nilson.

Artikeln finns på adressen:
http://www.modernatider.se/dn.phtml

Debattartikeln finns på adressen:
http://www.sourze.se/default.asp?ItemId=10053121