I onsdags släpptes boken "Med hatet som drivkraft" av Patrik Asplund. Där berättar han bland annat om sin tid som nynazist. Han beskriver själv boken med följande ord:

"Många har försökt att beskriva nazister, skinheads, huliganer och det våld som följer i de här gruppernas spår. Oftast har det varit journalister som utifrån försökt ge en bild av hur människorna i de här grupperna fungerar och tänker.

Få har gått in på orsakerna till varför unga människor söker sig till destruktiva nätverk. I boken ´Med hatet som drivkraft´ beskriver jag min egen tioåriga resa genom utanförskapet; först som punkare, sedan skinhead och huligan och till slut som nazist.

För några år sedan lämnade jag hatet och destruktiviteten bakom mig. Den här boken är mitt bokslut över det förgångna, ett viktigt steg för att bearbeta allt det som skedde, och som idag nästan kan te sig som en ond dröm.

Boken är alltså inte skriven för att ´avslöja´ personerna bakom den svenska naziströrelsen, eller analysera nazismens ideologi. Den handlar om MIG och min skuld, ingen annans, men jag hoppas att jag åtminstone delvis kan ge er läsare ett svar varför vissa hamnar i extrema grupperingar och använder hatet som drivkraft.

Jag hoppas också att du som funderar på att ta steget in extremisternas värld stannar till och tänker över saken en gång till efter att du tagit del av min berättelse."

Boken "Med hatet som drivkraft" kan beställas för 200 kronor (inklusive porto och postens avgifter) via postgiro: 44 17240-1.

Besök även webbplatsen http://www.nitton.com där du kan ställa frågor direkt till författaren, samt titta på bilder som anknyter till boken.