I mars nästa år kommer Calvin Kleins nya parfym "Be" till Sverige. Den nya doften ska säljas med modeller som har den rätta heroinlooken. Många tycker att den nya parfymen stinker redan nu.

- Detta är skamligt, säger riksdagsmannen Widar Andersson (s). Widar Andersson är ordförande i Hasselarörelsen. Han har på nära håll, under många år, sett hur narkotika vanställer ungdomar. De unga narkomaner som kommer till Hassela ser ofta ut som Calvin Kleins parfymmodeller.
- Kampanjen är svinaktig. Jag hoppas att vi kan få till stånd en bojkott av Calvin Kleins produkter, säger Widar Andersson.

Calvin Klein har anlitat mycket unga modeller. De är bleka, håglösa, hålögda och verkar allmänt trötta på livet. De ser ut som vilka knarkare som helst. Fast stylisterna har försett dem med lite fräschare tatueringar än vad som brukar vara vanligt efter några års umgänge med infekterade sprutor.

Trenden med unga utslagna i annonskampanjer kallas för "heroin chic". Det är en logisk fortsättning på modeföretaget Benettons annonser med döende aidsoffer och blodiga klädtrasor från sönderskjutna ungdomar i Sarajevo.

- Det här är känsligt för oss, säger Ann Stahle på Scandinavian Cosmetics som ska importera "heroinparfymen".
- Jag har inte hört talas om någon bojkott. Tvärtom, det är ett stort tryck redan nu efter den nya doften. Vi kommer att sälja så det sprutar, säger hon. Men Widar Andersson är orubblig.

- Man blandar ihop droger, kläder och livsstil i en depraverad kommersiell blandning. Det är en spekulation i elände. Calvin Klein har redan en ny toppmodell på gång. Han heter Shaun Yates. Shaun är 25 år, uteliggare och fängelsekund.