Kevin Poulsen var en gång en av USA:s mest eftersökta brottslingar, och en idol för hackers. Nu ska han arbeta av sina böter som hamburgerbiträde på McDonalds.

Efter att ha avtjänat sitt femåriga fängelsestraff, är Kevin Poulsen nu förbjuden att ha någon som helst kontakt med datorer de närmsta tre åren. Vid besök i sitt föräldrahem måste föräldrarna låsa in hemdatorn. Likaså har Kevin nekats skolgång, på grund av att datorer är vanligt förekommande på universitetsnivå.

Kevin Poulsen åkte redan som tonåring fast för att tillsammans med en kamrat brutit sig in i myndighets- och universitetsdatorer. Kevins äldre kamrat dömdes till fängelse, medan Kevin fick en ny chans och erbjöds arbete i ett stort datorföretag. Detta i ett försök att få honom på rätt sida om lagen. En chans som inte Kevin tog.

Kevin fortsatte sitt hackande nattetid och bröt sig bland annat in hos telefonbolag och radiostationer för att fuska sig till vinster i radiostationstävlingar. Kevin var ett tag väldigt framgångsrik, och hade ett brett kontaktnät.

Han följde sin egen utredning i FBI:s databaser, och gick under jorden strax innan han blev upptäckt. Mellan åren 1989 och 1991 gömde han sig i Los Angeles, och var ett tag t.o.m. efterlyst i tv-programmet "America's Most Wanted".

Kevin har överklagat beslutet om att inte få ha någon kontakt med datorer, men fått avslag. Kevin menar att det är det enda yrke han behärskar, och att det är hans enda möjlighet att betala tillbaka sin bötesskuld på 57 000 dollar. Åklagare David Schindler menar att Kevin har haft sin chans, och det vore totalt ansvarslöst att ge honom möjlighet att falla tillbaks till sin brottsliga karriär.

Du kan läsa vad Kevin Poulsen själv anser här:
http://catalog.com/kevin/index.html