Under veckan har mediasverige frossat i den största godbiten på mycket länge; "Gudrun Schymans mycket pinsamma incidenter". Ingen tidningen har skrivit om det, men alla (och då menar vi verkligen alla), har pratat om det. Under veckan har det dykt upp ett flertal versioner. Den ena värre än den andra. Vi har valt att publicera tre av dem. Döm själva.

Version 1:

Man kan undra vilken incident som inträffade på filmpremiären förrförra onsdagen. Det sägs ju inte rakt ut, men så här var det: Gudrun blev kissnödig, sprang till toaletten, men fumlade med dörren, den gick inte upp. Alltså satte hon sig ner i foajén och kissade på golvet. En pöl. Trosorna blev blöta - och efter en stund obehagligt kalla, varvid Gudrun tar av sig trosorna och kastar iväg dem över församlingen. Snart blir hon kissnödig igen, och då drar hon upp kjolen (inga trosor under) och ställer sig och kissar på golvet - igen. Inför publik. Ungefär som man brukar se små barn på stranden göra. Så var det med den saken.
Version 2:

Vad var Gudrun Schymans två pinsama incidenter...? Gundrun Schyman kommer till biografen med en väninna. Tidigare under kvällen har hon druckit en hel del tillsammans med vännen. Gratis vin i foajen till biografen bidrar till ytterligare fylla. Hennes väninna är tvungen att hjälpa henne in till biosalongen.
Vad som hände här inne har tidningarna refererat i "två mycket pinsamma incidenter"... Vad var nu dessa incidenter...? Det skall jag mycket kort berätta för er eftersom jag själv var där. Gudrun Schyman försöker under filmen att övertala sin kompis att gå till toaletten. Hon lämnar biostolen och ragglar fram till salongens dörrar utefter sidan. Oftast är dörrarna på sidan stängda och enbart nödutgångarna öppna. Gudrun hittar inte en sådan öppen dörr. Vad hon hittar är en stängd. Hon får inte upp den och svär högt så att de närmsta premiärbesökarna vänder sig om för att titta. Någon skriker "håll käften"... Gudrun står upp och kissar på sig, kanske sätter hon sig på huk. Ganska pinsamt eller hur. Nu kommer det ändå så mycket mer pinsamma. Hon drar utav sig trosorna eftersom dom är plaskvåta. Vad gör hon nu...? Jo, hon kastar trosorna ut bland premiärbesökarna och hon tycker att det är skitroligt. Vem de exakt landade på vet jag inte. Men att det stänkte det vet jag... Till historien hör också att ungeför tio minuter efter det att trosorna seglade genom luften stannade den första eller om det var andra akten av filmen. Någon släcker ljuset... En biografvaktmästare säger att strömmen gått att projektorn inte fungerar mera... Filmbolaget vill byta biograf. Premiärbesökarna lämnar salongen i riktning mot en närliggand biograf. Antalet besökare minskar till hälften... Filmen var djävligt dålig.

Gudruns beteende kan jämföras med den incident som inträffade då huvudrollen i filmen om Bert - Den siste Oskulden Martin Andersson bajsade på sig i biografstolen till premiärvisningen av filmen på Filmstaden Sergel. Detta rörde sig då om en aspackad sextonåring...
Premiärbesökare, 12:e raden

Version 3:

Expressen hade artikeln klar redan i fredags. Den innehöll allt - att Schyman kissat bakom stolsraderna i biografen, trasslat in sig i trosorna och stoppat ner dem i handväskan, stapplat tillbaka till sin plats, somnat, vaknat och gått och kissat igen samt stapplat runt med urinfläckar på kjolen.
Expressen bad Schyman kommentera historien. Schyman svarade att hon skulle låta sig intervjuas på ett villkor: att Christina Jutterström gjorde intervjun. Men Jutterström gjorde inte det. Istället gick Schyman ut i Rapport.