I onsdags intervjuades Sting i Aftonbladet (sidan 31) där han bl.a. uttalade sig kring en legalisering av drogen ecstasy.

På frågan "Borde vi legalisera ecstasy?", svarar Sting: "Absolut. Ja, absolut. Då kan vi försäkra oss om att vad de tar är ecstasy... och att det är ecstasy. Överlåter vi det till de kriminella, så kan de stoppa vad de vill i pillren."

Intervjun nådde även till engelsk media, där ett mer eller mindre stort krig utbröt efter hans uttalande. Både The Sun, Daily Mirror och Daily Mail hade stora uppslag om detta, men Sting backade inte.

Till Daily Mail svarade han bl.a.: "Jag förespråkar ett holländskt system där alla kan köpa ecstasy legalt och få sina tabletter kontrollerade av polisen, så att de inte innehåller några okända ämnen. Alla måste acceptera att våra barn exponeras för droger. Droger finns överallt. Alla unga människor är nyfikna. De ser statistiken. De vet att några få dör. Men de känner också till att en halv miljon ecstasytabletter konsumeras varje vecka i England."