I England experimenterar man för närvarande med att sälja porr på DVD via automater. De finns strategiskt placerade bl.a. på pubar och väcker nu både jubel och kritik. De ansvariga företagen tror på stark försäljning om fler automater placeras ut över hela landet.

På 30 pubar runt om i England finns nu dessa automater på herrtoaletten. För folk som bor långt ute på landet utan vare sig bredband eller sexaffärer kan detta vara ett attraktivt sätt att finna spännande sexfilmer på DVD, menar marknadsförarna. Hittills har försäljningen gått bra, men det går knappast att avgöra om det är en succé eller inte förrän det gått en längre period. Antingen köper folk tack vare "nyhetens behag" eller så har de som inte köpt än kanske bara inte förstått hur man gör, menar de ansvariga.

Wales ska enligt porrföretaget Tongue In Cheek vara en högintressant marknad. Enligt dem svarar försäljning i Wales av just DVD-skivor för sex procent av försäljningen hos det belgiska företag man samarbetar med. Jasper Duncombe, VD för Tongue In Cheek, hävdar att företaget endast vill tillhandahålla vad folk vill ha. Att män vill köpa porr på DVD råder det inga som helst tvivel om. Frågan är bara om herrtoaletten på den lokala puben är det rätta stället ...

Den främsta kritiken mot detta nya koncept är att det blir lättare för folk under 18 år att köpa porr-DVD.