I takt med att amerikanska marktrupper släpps ned i Afghanistan, ökar omvärldens nyfikenhet. Ska man hitta Osama bin Ladin eller kommer amerikanerna, likt ryssarna, att lida stora förluster i den karga terrängen?

Att det inte är helt ofarligt att vistas i området som journalist fick TV4-fotografen Ulf Strömberg erfara natten till den 27 november. Förvisso inte på fältet, men som ett offer för unga, laglösa rånare. Jan Scherman, programchef på TV4, lät direkt meddela att man nu skulle dra tillbaka alla journalister från Afghanistan. Det resonemanget har tidigare delats av andra medieföretag som under november fått utsända dödade.

Larry Flynt, den legendariske Hustlerförläggaren, resonerar precis tvärtom. Han vill skicka in sina journalister tillsammans med de amerikanska soldaterna för att kunna erbjuda sina läsare totala rapporter från den absoluta fronten. Det är av stort intresse för de amerikanska läsarna vad de amerikanska soldaterna gör och råkar ut för, hävdar Flynt. Men det amerikanska Försvarsdepartementet håller tydligen inte med och har resolut nekat Flynts begäran.

Som luttrad veteran med lång erfarenhet av både myndigheter och advokater, har Larry Flynt nu stämt Försvarsdepartementet.

Nu har Flynt fått extra mycket att tänka på. Hur denna stämning än kommer att behandlas, och vad utgången än blir, kan vi vara säkra på att Flynt kommer att dra fördel av det på något sätt. Vidare har han också Hustlers flaggskeppsbutiks treårsjubileum att ta hänsyn till. Det mäktiga porrimperiet ställde till med stor fest på Hustler Hollywood på Sunset Strip den sjätte december. Tillsammans med sex utvalda porrstjärnor närvarade Flynt personligen och såg till att ingen gick från festen missnöjd!

Frågan är om kanske det amerikanska Försvarsdepartementet borde låta släppa ned Larry Flynt, hans gyllene rullstol och hans porrstjärnor tillsammans med US Marines i Afghanistan? Det vore väl en typ av förlikning alla skulle kunna vara nöjda med ... Och inte skulle väl ens Osama bin Ladin kunna hålla sig kvar i grottan om han visste att Ava Vincent, Nikita Denise, Monica Mayhem, Charlie, Obsession och Dayton Raines stod utanför och väntade? Och Larry Flynt i egen hög person väntade på att få göra en exklusiv intervju?