Webbplatsen Ogrish.com har fått sin domän avstängd av den tyska regeringen. Webbplatsen har stängts av den tyska regeringen via deras domänregistrator joker.com. Anledningen till den tyska regeringens märkliga handlande är troligen sidans innehåll.

Ogrish.com rapporterar om, med både länkar, bilder och videoklipp, sådant som vanliga medier undanhåller, exempelvis material som grafiskt visar våld mot människor - allt från klipp med avrättningar och bilder på stympningar. Ogrish.com blev kända förra året när de publicerade det ökända videoklippet när Daniel Pearl fick sitt huvud avlägsnat från sin kropp.

I meddelandet till Ogrish från registreringsbolaget kunde man läsa:

"Domänen är registrerad för din räkning av joker. Vi fick en rättslig order att avaktivera domänen ogrish.com. Vi kommer att frysa statusen av domänen, så ingen kan ändra något rörande domänen. För att få domänen aktiverad igen måste du inleda ett rättsligt mål mot den tyska regeringen."
Ogrish.com ägs av en amerikan och därmed borde den amerikanska grundlagen för yttrandefrihet gälla. Det fanns inget lagligt skäl att förbjuda domännamnet ogrish.com.

Tack vare överväldigande stöd från allmänheten och hjälp från Ogrishs advokater har domänen ogrish.com nu lyfts från sin blockering, och kommer att bli överförd till en amerikansk domänregistrator.

http://www.ogrish.com