Den 21 augusti var det tänkt att Helsingborgs Dagblad skulle anordna en direktsänd valutfrågning via Internet av de olika partier som kandiderar i Helsingborgs kommunalval. Prenumeranter har i förväg fått ställa frågor de vill ha besvarade av partierna, och Internetbesökare skulle kunna få ställa frågor via nätet.

Nu ställs hela arrangemanget dock in; de etablerade partierna har nämligen dragit sig ur av den anledningen att de inte vågar delta om de tvingas konfronteras med Nationaldemokraternas (ND) politik och argument.

Nationaldemokraternas lokalförening i Helsingborg hade fått en inbjudan av Helsingborgs Dagblad (HD) att den 21 augusti delta i en stor valutfrågning av de olika partier som kandiderar i kommunalvalet. Utfrågningen skulle ske "live" i HD-huset klockan 10.00, och nyfikna Helsingborgare och Internetanvändare skulle kunna få ställa frågor till partierna via Internet.

På tisdagsförmiddagen den 13 augusti ringdes dock Nationaldemokraternas ordförande i Helsingborg, Marie-Louise Norrsell, upp av Helsingborgs Dagblads chefredaktör och ansvarige utgivare Eskil Jönsson. Jönsson meddelade, och kunde endast beklaga, att valutfrågningen dessvärre måste ställas in. Riksdagspartierna har meddelat att de bojkottar arrangemanget med anledning av att även Nationaldemokraterna skulle få delta, berättar Jönsson. Därför kan valutfrågningen inte hållas.

Norrsell tycker att riksdagspartiernas agerande är skamligt.
- Detta om något visar väl på de etablerade partiernas feghet och ynkedom. Att de inte anser sig ha argument och mod nog att kunna delta i debatter eller utfrågningar tillsammans med oss nationaldemokrater säger det mesta. De måste sakna tilltro till sin egen argumentationsförmåga och uppenbarligen vara mycket rädda för att deras egen respektive partis politik har svårt att klara konkurrens på lika villkor med vår nationaldemokratiska politik, säger Norrsell.

- Det är bara att beklaga att Helsingborgarna nu inte får möjlighet att fråga ut sina politiker och ställa dem mot väggen i olika politiska ämnen, men förhoppningsvis så leder dessa politikers agerande till att folk nu ändå får upp ögonen för vad de etablerade partierna verkligen går för, och inser att Nationaldemokraterna är deras alternativ, säger Marie-Louise Norrsell vidare.

Nationaldemokraternas webbplats:
http://www.nationaldemokraterna.se