En tysk vänsterpolitiker, Angela Marquardt, åtalades nyligen för att på sin hemsida på Internet ha haft en länk till tidskriften Radikal.

Målet mot Angela Marquardt är en del av ett brett och omstritt försök av de tyska myndigheterna att hindra sådant som är förbjudet i Tyskland att flöda in i landet via cyberrymden. Angela Marquardt är 25 år och vice ordförande i PDS, det parti som organiserats på spillrorna av det östtyska kommunistpartiet. Hon anklagas för att ha medverkat till att sprida kännedom om hur man begår brott.

Enligt åklagaren har Marquardt lagt upp en länk från sin hemsida till vänstertidskiften Radikal som innehållit uppgifter om hur man tillverkar bomber och får tåg att spåra ur. Marquardt försvarade sig med att hon inte har publicerat något brottsligt.

- Åklagaren har förklarat krig mot Internet, sade hon. Marquardt sade att åtalet är ett försök att komma åt PDS, vars medlemmar behandlas som parias bland politiker inom de etablerade partierna. PDS har ett betydande stöd i östra Tyskland.