Bahnhof lade som bekant upp "Swedish Erotica"-sidan, men såg efter en stund till att svenskar inte kom åt den. En svaghet med HTTP är dock att det inte finns några bra mekanismer för att spåra kopplingar - och finns det det, så används dom sällan eller aldrig.

Genom att låtsas komma från någon annanstans än Sverige, går det bra att komma åt den. Ett sätt är att använda sig av en "proxy", dvs en dator som är mellanhand mellan din egen och webbsidan du försöker koppla upp dig mot. Detta funkar dock bara om du inte redan måste använda en proxy (t.ex. om du sitter bakom en brandvägg)

http://www.2d.org/Proxies beskrivs hur några roliga amerikanare gjort en proxy som omvandlar text på vilken webbsida som helst till fyra distinkta stilar. Kolla in, det är attans kul att surfa runt på ett nät där allt är skrivet av "The Swedish Chef" från Mupparna.

I Netscape ställer man bara in i proxies (under Options/Network) att HTTP proxy ska vara http://www.2d.org, och något portnummer mellan 9001 och 9004. På andra browsers är det någon liknande procedur.

Grejen med det hela är att för Bahnhof:s porrserver ser requesten ut att komma ifrån http://www.2d.org, och den släpper glatt iväg bilderna. Det går lite långsammare än vanligt - eftersom allt ska över atlanten och tillbaka - men jag skulle inte tro att det märks om man kör via modem.