Energidrycken "Cannabis Energy Drink" får inte säljas i Sverige. En butik i Västerås som sålt drycken i snart två veckor, tvingas nu att skicka tillbaka drycken till leverantören.

Drycken innehåller små mängder extrakt av hampafrö. Men trots att drycken inte har någon effekt för den som dricker den, så upprör den drogmotståndare. Staffan Hübinette på Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle säger till P4:

"Det här är ett sätt att marknadsföra en drog. Genom att lansera och sälja en sån här produkt förflyttar man gränserna för vad som är okej och inte."
Livsmedelsinspektörerna i Västerås har nu stoppat all försäljning med motiveringen att konsumenterna kan luras av märkningen på burken. Petra Bergkvist, statsinspektör på Livsmedelsverket, säger till P4:

"Man får inte på någon produkt märka upp att den innehåller cannabis eller annat narkotiskt preparat. Det är dels olagligt att ha cannabis i livsmedel, och det är också fel att påstå att den gör det när det inte stämmer. Då lurar man ju de konsumenter som köper produkten i tron att den innehåller cannabis."
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5479362
http://www.cannabisenergydrink.com
https://www.flashback.org/t2107684