Vi har tidigare skrivit om hur Dataphone stoppat en sida med djurporr. Den som ägde sidan berättade följande:

"Jag kopplades sedan vidare till VD:n som sa att: Dataphone inte ville förknippas med sex, men som sagt snabbt ändrade sig. Hon sa till och med att det var bra med sex på nätet och att "det är ju bra för där slipper intresserade ha tidningar". Då tog hon absolut avstånd från censur på Internet och började informera om alla möjligheter som fanns kring domäner osv. Jag frågade också om det var okay att ha kvar kontaktannonser, men det var det inte. Jag måste betala för att få ha sexmaterial på mina sidor."
Dataphone har nu kontaktat Flashback, och skickat följande svar gällande den nedstängda sidan:

"Jag vill bara informera om att VD:n för Dataphone heter Mikael Hugo (jag), så att Ni har möjlighet att kunna publicera rätt information, även om insändaren har missförstått vem dom har pratat med. Tjejen som han pratade med är nästkommanderade och heter Bodil Jörgensen.

Problematiken är samma som med Radio Islam:

1) Bandbredd kostar otroligt mycket pengar - Skall man ha väldigt välbesökta sidor måste man betala per traffikblock om 100 Mbyte.

2) Vi kan tyvärr inte acceptera att bli förknippade med kontroversiella personer eller ämnen. Vi är ett opartiskt företag, och kommer så att förbli. Därav kan vi inte under någon omständighet att tillåter den typen av material under våra domännamn. Registreras egna domännamn står vi gärna till förfogande med servrar och bandbredd, så länge den svenska lagen inte bryts. Jag fick i 5 timmar förklara mig mig för journalister under rislam-episoden (rislam = Radio Islam. Flashbacks anmärkning) att vi inte var delaktiga i produktionen, även om den låg under vårt domännamn. Detta önskar vi inte upprepat.

Tilläggas kan att vi _inte_ kan censurera Internet, utan bara våra servers som är företagets private egendom. Detta på samma sätt som att dom flesta företagen inte skulle acceptera att kontroversiella politiska banderoller skulle sättas upp på insidan av deras utställningsfönster.

Dock har vi tagit kritiken om dårlig information upp till intern debatt, och har nästan färdigställt en välskriven policy som berättar vad som gäller under våra domäner. Skulle folk skaffa egna domäner, så är det Svearikes lag som gäller.

Vi betraktar information av pornografisk typ som kommerciell pga av det stora intresset.

Hälsningar

Mikael Hugo"