En karikatyrteckning om muslimers hedersmord har anmälts för hets mot folkgrupp. Tecknaren Hans Lindström har anmälts för att i en karikatyr hetsa mot muslimer i Sverige.

Enligt anmälan skall Lindström ha utmålat alla muslimer som barnamördare genom en teckning som kritiserar hedersmordskulturen som existerar i Mellanöstern. Teckningen, som var publicerad på Lindströms webbsida innan den togs bort, visar två damer på stan där den ena säger: "...Å dom skjuter sina döttrar!", varpå den andra svarar, "Ja, det förstår jag. För när våran Jessica kom hemdragande med den där Ismail häromdan, hade jag lust att strypa henne!"

Lindströms teckningar tar upp och publicerar serier som skämtar med en rad av aktuella samhällsnyheter- och ämnen, som Gudryn Schymans föreslagna mansskatt, fackskandalen, nedskärningar på Saab i Trollhättan och kriget i Irak. Hans verk har publicerats i bl.a DN, Ernie, Folket i Bild/kulturfront, Matmagasinet, Hemmets Veckotidning och i ett flertal annons- och gratistidningar. Dessutom finns ett antal album utgivna med Lindströms seriekonst.

http://www.bonton.se