Den libanesiska sångerskan Nelly Maqdasi stötte nyligen på problem i Egypten och hon får allt svårare att boka spelningar. Orsaken är att hon medverkat i porrfilmer i USA.

Nelly Maqdasi är en välkänd sångerska i Mellanöstern. Hennes moderniserade nomad-inspirerade popfolkmusik har spelats i hela arabvärlden och hon har uppträtt live i många länder, inklusive USA och England.

Under en tid i USA spelade hon dessutom in porr. Då hon vägrat att förneka detta faktum och snarare öppenhjärtigt berättat om det, har skandalen blivit vida utbredd. Orsaken till att hon medverkade kanske är det som chockerat Arabvärlden mest. Där det vanligtvis är pengabehov eller ungdomsförvirring som är tjejers motivation, hävdar Nelly Maqdasi att hon gjorde det för att hon ville visa både sig själv och andra att hon ”kan spela roller som förförerska och få män att åtrå henne.”

Hennes låtmaterial har också kritiserats den senaste tiden, då texter influerade av den nomadiska kulturen ifrågasatt muslimska traditioner som giftermål utan brudens egentliga medgivande o.s.v.