Sexindustrin i det forna Sovjet blomstrar på nätet. Kunderna är utlänningar, främst amerikaner, och tjejerna är främst studenter ute efter att tjäna lite extra pengar. Marknadsekonomi eller exploatering?

Den redan befintliga industrin med att skaffa ryska fruar har under de senaste åren internationellt utvecklats till ”online”-tjänster där man kan chatta och prata med de tilltänkta kvinnorna i sin egen dator. Men tillgängligheten via nätet skapar också möjligheter för de kvinnor som hellre vill tjäna pengar på att visa upp sig för hungriga amerikaner.

Äktenskapaffärerna är fortfarande en stor industri i Ryssland men nätsex kommer starkt ikapp. De flesta tjejerna tycks ha en realpolitisk snudd på cynisk attityd till sitt extraknäck. Den gamla partitidningen Pravda meddelade nyligen i en serie reportage att de flesta tjejer ser nyktert på det hela. Studenten Masha förklarar: ”Jag är inte prostituerad. Männen betalar inte bara för att få se min kropp utan också för att kommunicera med mig. Jag lär mig av dem, lär mig hur de ser på världen. Jag ser det som en erfarenhet i mitt liv jag kan lära mig mycket av.”

Tjänsterna är öppna enbart för utlänningar, vilket också ställer krav på kvinnorna. Det är inte ovanligt att unga kvinnor i Ryssland lär sig extra språk enbart för att kunna kommunicera på nätet med utländska män, meddelar Pravda.

http://english.pravda.ru/main/18/90/361/12568_sex.html