Texterna på det brittiska bandet Fun-Da-Mentals nya album "All is war (The benefits of G-had)" kan resultera i fängelse för frontmannen Aki Nawaz. Texterna handlar bland annat om självmordsbombare och jämför Usama bin Ladin med Che Guevara.

Tidigare i år antog Storbritannien en lag som förbjuder glorifiering av terrorister, men Aki Nawaz är inte rädd för följderna. I en intervju med BBC News säger han att om det krävs så lanserar han skivan från fängelset.

Den kommande skivan är så radikal att två chefer på bandets bolag Nation Records, som frontmannen Aki Nawaz själv var med och startade, hotar att avgå om den ges ut. Skivan skulle ursprungligen ha släppts den 17 juli men datumet är ändrat till den 31 i samma månad.

Aki Nawaz säger att han har respekt för männen men tänker släppa skivan ändå. "De är rädda för sig själva och rädda för mig. Det säger en hel del om hur det fungerar med yttrandefrihet."

Trots att en av låtarna på skivan handlar om självmordsbombare säger Nawaz att han inte har några sympatier för dessa. "Det är bara tragiskt. Jag förstår inte vad de gör. Men jag kan känna vad de gör," säger han till Guardian Unlimited.

Nawaz har gjort politisk musik i mer än femton år men säger själv att han i dag inte skulle bli förvånad om underättelsetjänsten knackade på dörren.

http://www.fun-da-mental.co.uk
http://www.nationrecords.co.uk