Amerikas största polisorganisation, Fraternal Order of Police (FOP), har svartlistat en rad musiker som gett sitt stöd till den dödsdömde journalisten Mumia Abu-Jamal, uppger Sonic Net.

Abu-jamal har suttit i dödscell sedan 1982 då han, mot sitt nekande, dömdes för att ha dödat en polis i Philadelphia. Flera kända personer har ställt upp i namninsamlingar för att få till en ny rättegång. Detta då många menar att Abu-Jamal inte fick en rättvis rättegång och att han dömdes till döden av politiska orsaker.

Nu svarar FOP, som har 283 000 medlemmar, med att bojkotta de artister som gett sitt stöd till Mumia Abu-Jamal. Syftet med listan, som publiceras på organisationens webbplats, är enligt FOP att peka ut de "personer och organisationer som försöker hindra att (Abu-Jamal) får det straff han förtjänar".

FOP anser inte att det behövs en ny rättegång och i ett skriftligt uttalande säger organisationens ordförande, Gilbert Gallegos, att organisationen inte kommer att ge upp "förrän Abu-Jamal brinner i helvetet".

Bland tidigare kändisar som FOP beslutat bojkotta märks Harry Belafonte, Beastie Boys, Naomi Campbell och Rage against the Machine. Nu har man även beslutat att svartlista artister som David Byrne, Sting, REM-sångaren Michael Stipe och Chumbawamba.

http://www.grandlodgefop.org