På söndagkvällen den 24 maj så genomförde cirka 30 politiska aktivister en direkt aktion mot Europol, den europeiska polisstyrka som har sitt högkvarter i Raamstraat i Haag, Holland. Aktionen var över på fyra minuter.

Två stora banderoller, med slagord mot den okontrolerbara polisstyrkan Europol, sattes upp på byggnades entre. Framsidan på byggnades täcktes med affischer och slagord sprejades på väggen. På tre stora skyltar så ersattes Europols logo med ordet "Gestapo" i gotiska bokstäver. När aktionen var över, påbörjade Haags poliskår en jakt på aktivisterna.

Åtta personer fångades (med hjälp av civilpoliser) och låstes in i polisceller. Alla aktivister åtalades enligt den ökända paragraf 140 i holländska kriminallagen, vilket betyder att de misstänktes för att vara medlemmar i en kriminell organisation. De åtalades även för skadegörelse. Inte en enda av aktivisterna berättade sina namn till polisen, och alla vägrade svara på frågor i polisförhören.

Efter 20 timmar hade alla aktivister släppts i brist på bevis. Aktionsgruppen Postbus 140 (numret anspelar på paragrafen) tog på sig ansvaret för aktionen.

http://www.dsl.nl/eurodusnie