Stålmannen har fått en ny superskurk att slåss mot, "public domain", så kallad offentlig egendom - verk som står till allmänhetens förfogande eftersom ingen har copyright eller patent på dom.

I senaste numret av Superman, nummer 613, bekämpas den onda offentliga egendomen. I det omtalade avsnittet startar en affärsman kallad Funky Flashman ett företag baserat på Stålmannens bild och symbol, i tron att Stålmannen är en del av den offentliga domänen.

Eftersom Stålmannen slåss mot skurkar, tar Lois Lane hand om Flashman. Hon övertalar honom om marknadsföra superskurkvaror och att det kommer att dra in ännu mera pengar. Hela tiden medveten om att Flashman då kommer att få besök av superskurkarna - vilket också händer. Captain Cold dyker upp och fryser ner Flashman, och säger: "Aldrig hört talats om intellektuell egendom ...?"

En anledning till att ämnet uppmärksammas kan vara att DC Comics känner sig hotade av lagen som säger att verk, vars tid överskrider en viss ålder, får vem som helst tjäna pengar på. För ett tag sedan avgjordes ett uppmärksammat mål i USA, där en massa Disneyfigurer skulle bli tillgängliga för alla att använda. Men Walt Disney lyckades stoppa det och vann rätten att behålla copyrighten.