Artiklar från 1995

Narkotikamotståndare bojkottar Swissair

Narkotikamotståndare i Sverige uppmanar till bojkott av det schweiziska flygbolaget Swissair. Orsaken är att bolagets styrelseordförande Hannes Goetz skrivit på ett upprop om att den schweiziska staten bör öka den legala förskrivningen av narkotika till landets missbrukare.

Antirasistisk jourtelefon

En antirasistisk jourtelefon har öppnat i Malmö. De tar emot tips och information om rasistisk och fascistisk verksamhet.

Arne Anka upphör som seriefigur

Den populära seriefiguren Arne Anka går i graven. Hans skapare Charlie Christensen har efter åtta år tröttnat på att rita den bittra poeten. Arne Anka föddes 1987 i tidningen Metallarbetaren.

Wiseguy - ny undergroundtidning

Wiseguy heter en ny undergroundtidning som skall komma ut fyra gånger per år. Första numret innehåller bl.a. improviserade vapen, amerikanska maffians mordmetoder, hur man kopplar bort tidlåset på en moviebox och olika metoder på hur man kan se TV1000 gratis. En prenumeration kostar 200kr/år.

Aftonbladet uppmärksammar Flashback

I måndags (11 december) skrev Aftonbladet (sidan 20) att vi hade utpekat webbsidan "Kicki Liten" som barnpornografisk. De påstod även att länken hade plockats bort efter att Kicki hade ringt upp Flashback, och då vi (enligt Aftonbladet) skulle ha sagt att bilden hamnat där av en "olyckshändelse".

Zjirinovskij fördömer Sverige

Den ryske ultranationalisten Vladimir Zjirinovskij hävdade nyligen att svenska män inte orkar avla barn, och därför importerar utlänningar för att kvinnorna ska bli gravida. Han sa också att Sverige som nation kommer att gå under.

Grateful Dead splittras

Rockgruppen Grateful Dead finns inte längre. Gruppen fattade nyligen sitt beslut, som en följd av ledaren Jerry Garcias dödsfall i augusti.

Frihetsfronten Norr censureras

Umeå universitet har ännu en gång stoppat sidorna för den nyliberala organisationen Frihetsfronten Norr. Troligtvis hänvisar de till SUNET:s regler om externa organisationer precis som förra gången (när man stängde av Gary Slater).

Old Eagle får sina annonser stoppade

Undergroundföretaget Old Eagle fick nyligen en annons i tidningen Privata Affärer stoppad. Annonsen som gällde för böckerna "Ganster Kapitalism 1" och "Gangster Kapitalism 2" stoppades av chefredaktören Anders Andersson som ansåg att böckerna var skrivna på ett sådant sätt att dom kunde uppmana till brott.

Candyland stoppad

En av nätets mest extrema sidor har varit amerikanska sidan "Candyland". Nu har den försvunnit, och orsaken är ännu oklar. Detta resulterar bl.a. i att ett flertal länkar på Flashbacks hemsida som t.ex. "The Terrorist´s Handbook" inte längre fungerar.

Hur man kringgår Bahnhofs censur

Bahnhof lade som bekant upp "Swedish Erotica"-sidan, men såg efter en stund till att svenskar inte kom åt den. En svaghet med HTTP är dock att det inte finns några bra mekanismer för att spåra kopplingar - och finns det det, så används dom sällan eller aldrig.

Flashback tilldelade Oden Globe Award

Flashback har valts till vinnare av "Oden Globe Award" den 30 Nov 1995. Detta pris delas ut två gånger per månad och dess val baseras på följande kriterier:

Resumé uppmärksammar Flashback

Följande text är hämtad från Resumé 49/95:

Reportage om Flashback i TV2 ikväll

I aug/sept gjorde TV2 ett inslag om tidningen Flashback. Inslaget skapade vissa problem, då bl.a. en viss Siewert Öholm hotat med stämning ifall de nämnde hans namn.

Ny svensk underground CD-Rom

The X-Philes heter en ny svensk CD-Romskiva som distribueras från Old Eagle. 21 000 filer, och över 635 MB om phreaking, konspirationer, droger, ockultism, subkultur och annan kul som är undergroundrelaterat. Endast PC-version.

Thåström naken i senaste Lektyr

Herrtidningen Lektyr publicerar i sitt senaste nummer ett flertal nakenbilder på Joakim Thåström i olika samlagscener. Bilderna är dock inte nya, utan är de sedan länge omtalade bilderna från 70-talet.

VAM återuppstår

Den militanta nazistorganisationen Vitt Ariskt Motstånd återuppstår efter flera års vila. Ett flertal av VAM:s medlemmar har på senare år anslutit sig till Riksfronten - en annan militant nazistorganisation. VAM:s dåvarande tidning - Storm - ges idag ut av S.U.N.S (Stockholms Unga National Socialister).

TV Stockholm/TV4 uppmärksammar Flashback

I fredags var Flashbacks redaktör inbjuden till TV Stockholm för att diskutera ifall det var försvarbart att publicera den lista över dömda våldtäktsmän som finns i Flashback #3.

Nazistfest i Göteborg 25 november

Lördagen den 25:e november är det stor nazistfest i Göteborg. Då kommer nämligen polska nazistbandet Konkwista 88 till Sverige.

Parasite läggs ner

Den elake Peter Sotoas som på 80-talet gav ut den ytterst extrema tidningen Pure, (och resulterade i att Sotos fick $100.000 i böter), har sedan 1993 drivit tidningen Parasite istället.

TV4 anklagar Flashback för att vara bögfientlig

I fredags anklagade TV Stockholm/TV4 tidningen Flashback för att vara bögfientlig. Eftersom vi inte själva hittar någon bögfientlig information i Flashback så ber vi istället våra läsare om hjälp.

Kalle och Hobbe läggs ned

Kalle och Hobbe blir bara nio år gamla. Bill Watterson som ritat serien har tröttnat. Han vill inte göra fler avsnitt, trots att serien är en jättelik succé.

Cliff Richard i knarkhärva

Polisen har hittat en större mängd ecstasy och cannabis hemma hos popstjärnan Cliff Richard. Cliff befinner sig just nu i Tyskland för att göra reklam för sin nya skiva, och visste ingenting om polisrazzian.

Timothy Leary är döende

LSD-gurun Timothy Leary har terminalcancer och ligger i Beverly Hills exalterad inför sin allra sista dropout. Men Leary är inte nedstämd: "Yippie, detta är verkligen ett tabu" säger han i en kommentar. Leary har bl.a. pratat om att få sin hjärna nedfryst. "Jag håller alla möjligheter öppna".

Deathtripping 95

Beundrare av filmregissören Nick Zedd bör ej missa boken "Deathtripping - an illustrated history of The Cinema of Transgression".

Radikal Distrubition

För de som tycker att det kan vara svårt att hitta matrial och propaganda från den extrema och militanta vänsterkanten, så har man nu i Malmö startat något man kallar för R.D. (Radikal Distribution). Tidningar, böcker, klistermärken, tröjor, knappar, häften osv. till ytterst humana priser.

Spanking, bondage och S/M

I veckan släppte BWW (Black Widdow Web) sin 9:e postorderkatalog. Som vanligt fullpackad med sexrelaterad litteratur om sexmagi, slaveri, fetishism, S/M och mycket annat kul.

Censur på Aftonbladets webchat

Aftonbladets nya WebChat använder sig av censur. Aftonbladet nämner ingenting om policy eller vad man får skriva. Men faktum är att ifall du skriver fel saker så stoppas du för all tid och framtid. Försöker du sedan komma in några dagar senare så får du meddelandet "Contains No Data". Bara så ni vet.

Norska forskare söker marijuanarökare

Den norska forskaren John Ingum har fått tillstånd att importera marijuana för ett forskningsprojekt. Nu saknar han bara 16 frivilliga som vill ta sig ett bloss, skriver Arbeiderbladet.

Rosa Honung 15 år

Skivbolaget Rosa Honung fyller 15 år, och firar detta med en stor punkgala på Studion i Stockholm den 3 och 4 november. Bland de som uppträder finns bl.a. KSMB, Stockholms Negrer och Cosa Nostra.

Bronx har öppnat igen

Förra veckan så berättade vi att porrkluben Bronx i Stockholm hade stängts. I måndags öppnade den dock igen. Bronx är bl.a. en klubb dit homosexuella kan gå för att hitta partners.

Frihetsfrontens hemsida stoppad

Frihetsfronten Norr har fått sin hemsida stoppad. Följande mail har skickats till sidans ansvarige:

Nytt svenskt extremistparti

Leif Zeilon/Ericsson med förflutet i bl.a. BSS (Bevara Sverige Svenskt) och NRP (Nordiska Riks Partiet) har nu dragit igång en utbrytargrupp från Sverigedemokraterna kallat Hembygdspartiet.

Nytt nummer av Gateavisa

Den norska undergroundtidningen Gateavisa lämnade i torsdags in sitt 153:e nummer för tryckning. Ur innehållet hittar vi bl.a. ett stort inslag om Christiania, intervjuer med prostituerade och olika interesse-organisationer i Norge m.m.

Swedish Erotica stoppad i Sverige

För några veckor sedan så berättade vi om sidan "Swedish Erotica". En kommersiell sida på WWW för de som tyckte att nätet hade för lite porrbilder.

Polisrazzia på porrklubben Bronx

I torsdags kväll var det polisrazzia hos porrklubben Bronx på Kocksgatan i centrala Stockholm. Klubben stängdes och ett 15-tal besökare kördes ut.

Japansk sekt skulle spruta LSD från luften

Den japanska sekten Aum Shinri Kyo tänkte spruta LSD från luften över den japanska allmänheten, rapporterade tidningen Asahi förra söndagen.

Anarki på Flashbacks hemsida

Mängder av personer har under veckan hört av sig och undrat vad som som har hänt med Flashbacks hemsida. Någon undrade t.o.m. ifall det var Säpo som hade stoppat den.

P.O. lägger ner anmälan mot Flashback

Flashback anmäldes i september till Allmänhetens Pressombudsman. Orsaken var att man i sitt senaste nummer publicerat namn, adresser, fotografier och telefonnummer på ett drygt 60-tal våldtäktsmän. Pressombudsmannen skickade i torsdags följande brev till de berörda:

Siewert Öholm stoppar inslag om Flashback på TV2

Torsdagen den 5:e oktober 1995 skulle TV2:s "Månsson och Media" sända ett närmare 5 minuter långt inslag om tidningen Flashback. I inslaget nämndes bl.a. att tidningen i sitt tredje nummer publicerat en rättegångshandling där Siewert Öholm är åtalad för otukt med barn, försök till våldtäkt m.m.

Elektroniska fronten på WWW

För några veckor sedan berättade vi i FNA om Elektroniska Frontens födelse. De arbetar bl.a. för att nätet skall vara fritt från censur. Nu finns de även på World Wide Web där du kan få mer information + diverse användbara länkar m.m. Sidan sponsras av Bahnhof, och finns på adressen: http://www.bahnhof.se/e-fronten

Nya fördomsfria skinheadtidningar

Skinheads förknippas oftast med rasism och nazism, trots att "rörelsen" i sig egentligen inte har det minsta med detta att göra. Tvärtom, så är många av de grupper som skinheads lyssnar på just svarta.

Ny svensk gaytidning

När tidningen Reporter gick i graven i våras så föddes gratistidningen QX. I fredags var det releaseparty, och tidningen finns att hämta på klubbar, butiker och barer i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund. Snart planeras den att finnas även i Uppsala och kanske fler städer.

Nazism på TV4 ikväll

TV4:s "Kalla Fakta" handlar ikväll bl.a. om nazistisk subkultur. Programmet sänds klockan 21:20-22:00, med repris den 21:e oktober.

Redaktören för Salong Finess intervjuad i senaste Aktuell Rapport

Micke Bohmark, redaktör för fanzinet "Salong Finess", är intervjuad i senaste numret av herrtidningen "Aktuell Rapport" (nummer 41-1995, sidan 2-5) där han bl.a. berättar om sin förkärlek till våldsfilmer.

Nya olagliga böcker på svenska

Bokförlaget Old Eagle expanderar f.n. ordentligt. Nya utgivna titlar är bl.a. "Gerilla Handbok", "Gangster Kapitalism 2" och nu senast "Smart Drugs".

World wide web fortsätter att växa

I augusti fanns det 100 000 hemsidor på World Wide Web. Vid årsskiftet beräknas de ha ökat till en halv miljon och fram till sommaren kommer det att finnas en miljon hemsidor.

Nytt svenskt e-zine

Magazine Groove heter ett relativt nytt e-zine, gjort av bl.a. Jörgen Westman. Tre nummer har hittills kommit, och nummer fyra är på väg. I senaste numret hittar vi bl.a. Rancid, Primus och Pennywise.

Siewert Öholm stoppar inslaget i TV2

Jaa, vad hände egentligen i torsdags. Den utlovade konfrontationen mellan Flashback och Siewert Öholm utblev, och någon orsak har vi än så länge inte lyckats få. Vi återkommer när vi vet mer.

Ciccolina och Zjirinovskij väntar barn?

Den ryske ultranationalisten Vladimir Zjirinovskij vill ha barn med den italienska porrstjärnan La Ciccolina - tidigare känd som konstnären Jeff Koons fru, och för sina politiska utspel i det italienska parlamentet. De både träffades på en nattklubb i Moskva. De är dock något hemliga om sin romans, men vi får väl se vad som väntar.

Siewert Öholm uttalar sig om Flashback i TV

Torsdagen den 5 oktober klockan 20.30 är Siewert Öholm inbjuden till TV2:s Månsson och Media för att diskutera tidningen Flashback, (som i sitt senaste nummer bl.a. publicerar en rättegångsdom där Siewert är åtalad för otukt med barn, försök till våldtäkt m.m.). Förrutom detta kommer ett nästan fem minuter långt inslag om tidningen att visas. Repris 9 och 11 oktober.

Tre "överdoser" på Magic Mushrooms i veckan

Tre killar från Kramfors förgiftades i veckan när de försökte droga sig med Magic Mushrooms. Experimentet slutade med att de tre, i 20-årsålderns, hamnade på Sollefteå sjukhus. De tre hade dock tur, och kommer att klara sig utan framtida men.

Flashback anmäld till Pressombudsmannen - part 2

För några veckor sedan berättade vi att en av de utpekade våldtäktsmännen i Flashback #3 hade anmält tidningen Flashback till P.O. (Pressombudsmannen). Flashback har efteråt skickat en förklaring till utpekandet, vilket bl.a. ledde till följande brev från den upprörde anmälaren:

Gateavisa finns nu även på internet

Den ypperligt bra och mycket läsvärda norska undergroundtidningen Gateavisa finns numera även på internet. Flashback har aldrig haft några förebilder, men skulle vi ha någon så är det garanterat Gateavisa. Tidningen har funnits i över 25 år och totalt givit ut över 150 nummer. Alltid drogliberal, alltid underground och alltid läsvärd. Kolla in deras hemsida: http://www.wit.no/wit/GA

Media fortsätter att uppmärksamma Flashback

I senaste numret av "Sveriges största studenttidning" IQ Vägvisaren ägnar man ett heluppslag åt tidningen, med rubriken "FLASHBACK ...ger tryckfriheten vad den tål!". IQ Vägvisaren finns att hämta gratis på landets alla högskolor.

Drogliberala beslut i EU

EU-parlamentet ställde sig på onsdagen bakom krav på att narkotikabruk inte längre ska vara straffbart, och ett antal andra drogliberala förslag. Röstresultatet blev 198-195.

Ulf Nilson skriver bok om Expressen

För er som har blodvittring på Juttan och Expressen kommer inom kort en glad nyhet: Timbro ger ut en bok av Ulf Nilson om Expressens nedgång och förfall. I boken beskrivs (med namn, Nilson skonar inte ens kvinnor och barn) personstrider, vettlösa beslut och mycket annat trevligt (?). Kommer inom kort.

Alkoholen styr våra normer

Vad är det som gör att normalt blyga svenskar börjar dansa på borden och säga pinsamma sanningar till chefen när de fått några glas för mycket på firmafesten?

Flashbacks hemsida - nu med över 1000 länkar

Nyligen berättade vi att Flashbacks hemsida skulle ha 1000 länkar innan oktober. Detta passerade vi i veckan, och f.n. finns närmare 1100 länkar på Flashbacks hemsida. Sidan finns omnämnd i senaste Z.mag@zine, och vårt nästa mål är att ha fler länkar än Sunet, (uppskattningsvis vid årsskiftet) och att på sikt ha flest länkar i landet. Övriga nyheter på hemsidan denna vecka är intervjun med Albert Hofmann (kemisten som uppfann LSD) och en artikel om White Noise m.m.

Unga använder narkotika

Enligt Folkhälsoinstitutet har 17% av Uppsalas ungdomar någon gång använt narkotika. Vanligast var hasch.

Marijuanarökandet ökar i USA

Förra året hade 1,3 miljoner unga amerikaner rökt marijuana, vilket motsvarar 7,3 procent av den undersökta gruppen. Två år tidigare var motsvarande siffra 4 procent, enligt utredningsinstitutet National Household Survey on Drug Abuse som undersökt amerikaner i åldern 12-17 år.

Ocensurerad usenet

Trött på att få usenet censurerat av statliga Telias moralister? Företaget Bahnhof har nu fixat en ocensurerad newsfeed, vilket gör att du som svensk även får ta del av alt.binaries.pictures.erotica, alt.sex.pedophilia och liknande grupper. Hos TipNet-feeds kan det se ut som om dessa grupper finns, men endast korspostade meddelanden dyker upp, vilket är en bråkdel och för det mesta bara reklam.

TV2 uppmärksammar tidningen Flashback

På torsdag klockan 20:30 uppmärksammar TV2:s Månsson och Media tidningen Flashback. Repris mån 25/9 och ons 27/9.

Mer porr på internet

I senaste numret av InternetGuiden skriver Oscar Swartz att det är för lite porr på internet. Knappt två veckor senare kommer resultatet; "Swedish Erotica", en nystartad digital herrtidning på Bahnhofs server.

Aktuell Rapport stäms för förtal

I en porrnovell som skrivits i en gymnasieskolas datasystem utpekades flera namngivna lärare och elever som deltagare i en omfattande sexhistoria.

Z läggs ner

Z.mag@zine läggs ner. Sista numret kommer nästa vecka. Samtidigt väntas även tidningen Hallå släppa sitt sedan länge försenade nummer nästa vecka.

Flashback anmäld till Allmänhetens Pressombudsman

Följande anmälan har kommit till P.O.:

Hårdare klimat för nazister och anarkister

Ett allt hårdare motstånd möter de med sympatier inom nazist- och anarkiströrelsen. Den 29 april attackerades skinheadsbutiken "Last Resort" på Södermmannagatan i Stockholm. Skadorna uppgick denna gång till 400 000 kronor och ägarna valde därför att stänga butiken för gott.

Nya undergroundtidningar

Det senaste året har en mängd nya och skojiga undergroundtidningar dykt upp i Sverige, varav Absurd Entertainment, Salong Finess och Alias är de bästa.

Flashback homepage

Arbetet med Flashbacks hemsida fortsätter, och målsättningen att ha över 1000 länkar vid månadsskiftet sept/okt är fortfarande kvar. Under veckan lades Charles Manson-artikeln från Flashback #3 in, och under de närmaste veckorna kommer även artiklar om White Noise, Albert Hofmann, Church of Satan och Jack Stevenson att läggas in.

Mickey Rourke har tatuerat in ett hakkors på vänsterarmen

I senaste numret av den amerikanska tidningen Arena (nummer 53 - sept/okt -

Christian Gergils slutar i politiken

Frihetsfrontens ordförande, Christian Gergils, meddelade i lördags att han tänker lämna politiken. Gergils, som är en av den nyliberala organisationens grundare, har varit dess ordförande sedan starten 1990.

Fantastisk Film Festival 1995

Under namnet "Fantastisk Film Festival" så blir det i Lund film i mängder mellan onsdagen den 13:e september t.o.m. lördagen den 16:e september.

Det är för lite porr på internet

Oscar Swartz skriver i senaste numret av InternetGuiden (nummer 6-95, sidan 13) att "Internet behöver mer porr", och fortsätter; "Politiker har inte rätt att diktera vilken information vuxna människor får och inte får sända till varandra".

Chriac kritiserar Hollands drogliberalism

Frankrikes allt mer impopulära president - Jacques Chirac - kritiserar nu hårt Holland och dess liberala drogpolitik. Chirac hotar även med att "stänga gränsen". Chriac borde nog sluta kritisera andra, och istället se över vad han själv sysslar med.

Nytt nummer av Brand ute i oktober

Den numera nedlagda anarkisttidningen Brand kommer i oktober ut med ett nytt nummer. Ny redaktion, nya medarbetare och innehållsmässigt annorlunda.

Ansiktslyftning av Flashbacks hemsida

Under de senaste två veckorna har en ansiktslyftning gjorts på Flashbacks hemsida. Artiklarnas rubrikar har snyggats till, samtliga sidor har fått bakgrundsfärg, och FNA har numera även en egen sida.

Alkoholmotståndare vill förbjuda Tintin

I en ny bok påstår franska alkoholmotståndare att Tintin-serierna uppmuntrar till dryckenskap, eftersom sprit förekommer i massor av serierutor.

Artikel om Flashback i senaste Aktuell Rapport

Herrtidningen Aktuell Rapport har i sitt senaste nummer (nummer 34 - 23 Aug 1995) en tresidig artikel om Flashback plus en intervju med dess redaktör.

Peter Steele (Type-O-Negative) naken i senaste Playgirl

Type-O-Negatives sångare Peter Steele är utvikt naken i augustinumret av amerikanska Playgirl. Peter ställde upp under förutsättning att enbart bilder där Peter har stånd publicerades. I samma nummer finns även ett smygtaget nakenfotografi på Keith Richard, samt en bild på sångaren i Green Day.

Jonas Berggren (Ace of Base) är knarkliberal

I senaste numret av tidningen Cafe (nummer 4-95, sidan 72) säger Jonas Berggren:

Anonym email-adress

Vill lätt och smidigt skicka anonyma e-mail samt få en egen anonym adress? Gör då så här: Skicka ett helt tomt e-mail till: ping@anon.penet.fi och ett lika tomt e-mail till: help@anon.penet.fi så får man dels en utförlig hjälptext om hur man använder anonymitetsservicen, plus en egen adress.

Fler nya internettidningar inom kort?

Bröderna Lindströms Förlag släpper inom kort en svensk utgåva av den brittiska nättidningen ".net", kallad ".net.se", och Bonniers har sedan länge registrerat namnet Wired. Flera talar om att en svensk utgåva är att vänta.

Peter Criss (Kiss) åtalad för vapeninnehav

Kiss förra trummis, Peter Criss, greps i början av augusti på JFK-flygplatsen i New York med en pistol och tillhörande ammunition. Peter väntar nu åtal för vapeninnehav och riskerar flera års fängelse.

MHF:s chefredaktör krockade berusad

Chefredaktören för Motorförarnas Helnykterhets Förbunds (MHF) tidning "Motorföraren" körde den 5 augusti av vägen. Vid polisens nykterhetskontroll uppmättes 1,2 promille. Chefredaktören har sagt upp sig från sitt arbete med omedelbar verkan.

Flashbacks hemsida på internet äntligen färdig

Nu har vi fått igång vår hemsida på internet. Kom gärna med synpunkter om sidan, så att den blir bättre. De närmaste veckorna är den - som alla andra sidor - "under konstruktion". Med redan nu är så finns det närmare 250 länkar och ett flertal artiklar m.m.

Flashback #3 ute i handeln!

Efter flera månaders problem från tryckerier och dyl. så finns nu äntligen Flashback #3 tillgänglig.

Flashback News Agency - nytt nummer varje söndag

Flashback startar nu även en elektronisk veckotidning - som ett resultat på tidningens tidigare så sporadiska utgivning. Söndagen den 27:e augusti är officiellt startdatum. Men redan idag så skickar vi ut ett provnummer.