Artiklar från 1998

Sexbrottslingen överklagar Flashback-domen

Den 69-årige sexbrottslingen som hängdes ut med namn och bild i tidningen Flashback - och ska enligt en tidigare dom i tingsrätten få 50 000 kronor i skadestånd.

Överklagar GHB beslag

Den härnösandsbo som fick 4,5 liter GHB beslaget av polisen, kommer endera att gå till JO eller polisanmäla Rikspolisstyrelsen. Detta trots att kammaråklagare Sune Andersson i Östersund konstaterat att polisen i härnösand inte begått tjänstefel när man hällde ut drogen i slasken, och därför inte ens inledde en förundersökning.

Spray vs. hackern

En då 17-årig hackare som tog sig in på Sprays dataserver har dömts till 60 dagsböter av Gävle tingsrätt. Hackern, i dag 20 år, var också åtalad för försök till utpressning, eftersom åklagaren hävdade att han krävt pengar för att inte avslöja företagets dåliga säkerhet. Men enligt ett avtal mellan 20-åringen och företaget fick han pengarna för att utföra säkerhetskontroller sedan han visat att det gick att ta sig in.

Scientologerna polisanmäler riksdagsledamot

Riksdagsledamoten Carina Hägg (s) som lämnade ut scientologernas bibel till stadsbiblioteket i Jönköping, har polisanmälts av organisationen.

Polisräder mot kurdiskt parti i Turkiet

Nyligen stormade turkisk polis kontor tillhörande det kurdiska partiet Hadep på flera platser i Turkiet. Hadep är ett lagligt parlamentariskt parti.

Djurrättsdemonstrationer ogillas av Geocities

Webbplatsen DRdemos om djurrättdemonstrationer (tidigare http://www.geocities.com/capitolhill/senate/4332) har blivit utslängd från Geocities p.g.a. dess innehåll.

Seriemördaren Thomas Quick släpper en egen bok

Det nystartade bokförlaget Kaos Press släpper inom kort boken ´Kvarblivelse´ av seriemördaren Thomas Quick.

Husrannsakan hos Frihetsbrevet

Nordland hade nyligen husrannsakan pga påstådd hets mot folkgrupp via deras nyhetsbrev ´Frihetsbrevet´ som räknas som en radiosändning. De vill bl.a åtala en låttext av Heysel där man påpekar att 60% av alla våldtäkter begås av invandrare.

Olagligt att visa privat porrfilm för kompisarna

Efterfesten som blev till en porrfilm slutade nyligen med böter och skadestånd efter en dom i tingsrätten.

Organiserade graffitimålare gripna

Polisen i New Jersey har gripit graffitimålare som organiserat sina räder via nätet. Sammanlagt har tre vuxna och tolv ungdomar gripits för att ha utfört organiserad vandalism med hjälp av Internet. Enligt polisen tillhör flera av de arresterade ett graffitigäng.

Radikal - ny norsk undergroundtidning

Radikal är inte bara namnet på en tysk vänstertidning. Det är också namnet på en nystartad norsk undergroundtidning som sprids via email. Den har även en tillhörande hemsida där du bl.a. kan läsa äldre utgåvor.

Woodstock i Europa nästa år

Festivalen Woodstock kommer till Europa nästa sommar. 30 år efter den legendariska festivalen i USA tänker Michael Lang, som organiserade Woodstock-festivalen såväl 1969 som 1994, ordna till en jättefest i Österrike.

American Psycho blir film

Efter månader av diskussioner och rädsla från både filmbolag och skådespelare har nu projektet American Psycho fått klartecken från filmbolaget Lions Gate Films. Det skriver Mr. Showbiz.

Skolanställd medverkade i porrfilm - fick sparken

En anställd vid en skola i Kalmar fick nyligen sluta med omedelbar verkan sedan det avslöjats att han medverkat i en porrfilm. Filmen har ännu inte kommit ut men en herrtidning publicerade bilder ur filmen, vilket uppmärksammades av föräldrar till skolbarnen, skriver Östra Småland.

Esperanto

När Ludvig Zamenhof var 15 år fick han en idé. Han skulle konstruera ett internationellt språk som var mycket lättare att lära än de befintliga språken. Det skulle vara enkla regler, med logisk uppbyggnad och en grammatik utan undantag, samtidigt som det skulle likna de befintliga språken - allt för att underlätta inlärningen.

Algonet och Telenordia stoppade post från Flashback

Internetleverantörerna Algonet och Telenordia spärrade mellan 16 oktober till 3 november så att deras kunder inte kunde få e-post från Flashback.

Danska missbrukare kan få gratis heroin

Ett försök med att dela ut gratis heroin till tunga missbrukare i Danmark rycker allt närmare. En stor majoritet av den danska befolkningen är för projektet och nu är frågan uppe för debatt i det danska folketinget. Tyskland har nyligen sagt ja till att inleda ett liknande försök.

VMM får betala 20 000 i böter för Aftonbladet-hacket

Tingsrätten i Lund har dömt hackern VMM till 20 000 kronor i skadestånd för ett dataintrång på Aftonbladets hemsida 6 januari 1997.

Kinesisk hemsida hackades på två minuter

Två minuter, inte mer, tog det för en amerikansk hacker att ta sig in på en ny kinesisk webbplats och ersätta informationen med sin egen.

Vad tycker politikerna om Personuppgiftslagen

Följande email sände iväg till samtliga riksdagsmän onsdagen den 21 oktober, klockan 02:37 på natten:

Datainspektionens svar på anmälan om brott mot PUL

En privatperson anmälde till Datainspektionen nyligen sin egen hemsida samt Datainspektionens hemsida för brott mot PUL. Nedan följer svaret personen fick från Datainspektionen. Det förefaller onekligen som om de inser att lagen inte är alldeles lyckad.

Judisk sekt förbjuder Internet

En israelisk ultra-ortodox religiös domstol förbjöd nyligen användning av datorer som har Internetanslutning. "Informationen som är tillgänglig på nätet strider mot andan i den judiska tron", sade en talesman för Haredi-sekten.

Småpartierna skulle ha kunnat samla 17 mandat

Många kände sig kallade att delta i höstens riksdagsval. Förvånansvärt många hade lyckats registrera sin partibeteckningar hos Riksskatteverket (vilket kräver 1 500 namnunderskrifter).

Mumia Abu-Jamal - snart avrättad?

I USA sitter över 3000, mestadels svarta, personer och väntar på att avrättas. En av alla dessa dödsdömda är Mumia Abu-Jamal - en svart radiojournalist, som förföljts av FBI ända sedan slutet av 60-talet, då han som tonåring agerat talesman åt Black Panther Party (Svarta Pantrarna).

CODOH efterlyser debatt om förintelsen

De flesta historiska kontroverser kan debatteras i den nationella televisionen förutom en - den judiska förintelsen. Varför? Vem tjänar på det? En öppen debatt, inget annat, kommer att exponera alla fakta om och kring detta tabubelagda ämne.

Officiell förintelsesida plagierad av revisionister

Regeringens webbsida om förintelsen, Levande Historia, har plagierats av en grupp revisionister som anser att regeringens information är felaktig.

Traci Lords porrfilmer olagliga i Sverige 1 januari

Riksdagen avslutade i dag den långa processen för att göra det kriminellt att inneha barnpornografi. I ett beslut slogs fast att innehav av videofilm och bilder med barnporr från 1 januari 1999 är brottsligt. 232 ledamöter röstade för, 81 emot och 1 avstod. Men vad menas med "barn"?

Marilyn Manson stoppas i Australien och censureras i Japan

Australien vill inte ha besök av Marilyn Manson. Det hävdar Fred Nile, 64-årig parlamentsledamot för staten New South Sales.

Fucking Åmål-affischer censureras

Reklamaffischer i Stockholms tunnelbana för biosuccén Fucking Åmål har censurerats med klisterremsor. Ett citat som innehåller några svordomar och könsord har på affischerna ersatts med en text om hur man förhandsbokar biljetter.

Hells Angels öppnar butik i Göteborg

Den 7 november öppnade Hells Angels ytterligare en Route 81-butik. Tattuering, piercing och försäljning av kläder m.m. erbjuds vardagar mellan 11-21 och lördagar 10-17. Affären ligger på Odenplatsen 2 i Göteborg och är den fjärde Route 81-butiken i Norden. Tidigare finns även butiker i Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Internationell tatueringsmässa i Malmö

Den 27-28-29 november så samlas några av världens mest intressanta tatuerare i Sverige. Närmare bestämt på Sky Bridge Hotell i Malmö.

SL vs. graffiti

SL:s årliga kostnader för klottersanering är f.n. 71 miljoner. Enligt saneringsföretaget Color Off AB rengörs ungefär 100 vagnar om dagen från någon form av klotter.

Blood Axis till Stockholm

Amerikanska gruppen ´Blood Axis´ med Michel Moynihan uppträder i Stockholm den 29 september tillsammans med svenska Ordo Equilibrio.

De vitas fel att aids sprids i Afrika

President Yoweri Museveni beskyller västvärlden för att vara ansvariga för aidsspridningen i Afrika. Anledningen är "de vitas sätt att idka sex helt utan hämningar".

Scientologikyrkans hemliga bibel

Scientologikyrkans "hemliga" skrifter. Varför är de så hemliga? I augusti 1996 publicerade Zenon Panoussis en del av dem i bokform med bl a följande i förordet:

Jesus var inte bög

Artisten och debattören Alexander Bard är starkt kritisk till den omdebatterade Ecce Homo-utställningen.

Vem äger Aftonbladet på Internet?

Vi upptäckte att det fanns fler Aftonbladet på nätet än Aftonbladet.se.

Skivan "Uffe was a nazi" uppmärksammad i Israel och USA

Skivan "Uffe was a Nazi!" som Flashback gav ut i somras har blivit världsnyhet. En radiostation i Israel har spelat upp skivan i israelisk radio och nyheten spreds sedan snabbt i övriga Israel. Man översatte även delar av sångtexterna till hebreiska.

Konstnär åtalas för cannabis på utställning

Konstnären ställde ut cannabisplantor tillsammans med bilder ur Bibeln. Var går gränsen för en konstnärs yttrandefrihet undrade han. Nu åtalas den 39-årige göteborgskonstnären för narkotikabrott.

Albert Hofmann gick på raveparty

Det var på festen "Time Machine" i Amsterdam som den 93 år gamla Albert Hofmann nyligen dök upp på dansgolvet. Tillsammans med två yngre tjejer dansade han till techno i närmare 15 minuter på nattklubben Milkyway.

Spray vs. hackers

En hackare har åtalats för att ha tagit sig in på Internetföretaget Sprays dataserver. Därefter har han enligt Spray krävt pengar för att inte avslöja företagets dåliga säkerhet.

Personuppgiftslagen: kejsaren är naken

Nedan följer lite tankar och funderingar kring den nya Personuppgiftslagen (PUL) som träder i kraft på lördag. En lag som liknar kejsarens nya kläder. När skall politikerna förstå att kejsaren är naken?

Finsk bankomatkupp

I Helsingfors har 60 bankkunder bestulits på sammanlagt 350 000 kronor. En extern kortläsare för magnetkort placerades diskret utanpå gluggen där kunden sticker in sitt kort i maskinen. Kunden får ut sina pengar och allt verkar normalt, men den extra kortläsaren har nu läst av magnetkoden på kortet.

Hackkiosken lägger ner

Flera kunder som beställt grejer från HackKiosken har känt sig blåsta, och nu har ägaren tydligen ångrat sig. På sin hemsida skriver han:

Skivbolagen försöker stoppa portabel mp3-spelare

Den amerikanska skivindustrin fruktar mp3-formatet, standarden som gör att musik kan lagras i ett kompakt format. För de flesta öron ger mp3 samma ljudkvalitet som en CD, men en mp3-fil tar bara upp en tiondel så mycket plats.

Aftonbladet marknadsför spam-CD

I början av oktober publicerade Aftonbladet en annons där läsaren erbjöds köpa en CD-Rom med över 30 miljoner e-post-adresser. Det anmärkningsvärda här är att Aftonbladet annars brukar ha en mängd olika moraliska regler gällande vad en annons får innehålla. Att annonsera om Spam-CD:s verkar dock inte vara några problem.

Lista över samtliga riksdagsledarmöters e-post

Riksdagens webbplats saknar en sammanställd lista över alla ledarmöters e-post-adresser. Här kommer därför en komplett lista så att man lätt kan kontakta dem och be om tillåtelse att få nämna deras namn när man är ute och chattar, på IRC, på BBS:er, i e-post eller kanske på en webbplats.

E-postterror mot Karolinska institutet

Karolinska institutet (KI) har under de senaste veckorna bombats ett flertal gånger med elektronisk post från Djurens befrielsefront.

Nazism vs antifascism

Vill man få kunskap om nazismen, dess subkultur och värderingar etc. så kan man hämta detta från tre håll:

Stockholm Filmfestival 1998

Årets festival är tillägnad Akira Kurosawa, som har inspirerat flera generationer filmskapare. I år etablerar man också en sektion med film från fjärran östern: Asian Images.

Nationella Ankistförbundet i Sverige (Kvack)

NAFS(K) är en ideell förening, grundad 1976, med syfte att främja ankismen, dvs. forskning, rörelsen och hela intresset kring Disney-serier och -filmer.

Nytt skivbolag med skinheadmusik

Ultima Thule har startat ett nytt skivbolag, Attitude Records, som är inriktat på Oi, punk och annan skinheadmusik.

Death in June och Boyd Rice kommer till Sverige

Death in June, NON (med Boyd Rice) och Der Blutharch spelar på Rockborgen i Borås den 7 november. Konserten börjar kl. 19, kostar 140kr och arrangeras av Industridepartementet

Tips om nya bootlegs

ICE Newsletter heter en amerikansk månadsstidning som rapporterar om nyheter från skivbranchen. Tidningen är på ca. 16 sidor och kostar $2.95. Den innehåller främst traditionella artiklar men även en intressant avdelning som heter ´Going Underground´.

An evening with Jello Biafra

Med en intensiv röst och med ett sarkastiskt, cyniskt sinne förmedlar han sina åsikter baserade på oemotsägbara fakta. Som en sentida Frank Zappa är han en av de distinkta individer som alltid är beredda att kämpa för rättigheter som regeringen tycker är förålderliga och obetydliga.

Sexsektens åsna fick inte vara med i TV

Detta kunde man läsa i Expressen 2 oktober. Programmet "Söndagsöppet" i TV1 hade dragit in inslaget sedan de kom underfund med att åsnan bor på gården där Hans Scheike bor.

Domen om scientologibibeln överklagas

Zenon Panoussis, mannen som offentliggjorde scientologibibeln i Sverige, har överklagat Stockholms tingsrätts dom. Enligt domen förbjöds Panoussis att sprida scientologikyrkans "heliga" skrifter till allmänheten via Internet eller på annat sätt. Till förbudet är kopplat ett vite på 50 000 kronor.

Den snälla bankmannen

I bästa Robin Hood-anda "lånade" banktjänstemannen pengar från välfyllda kundkonton och gav pengarna till mer behövande kunder, som nekats lån i banken. Allt utan egen vinning.

Rättegång mot Flashback 22 oktober kl. 9:30

En halv miljon i skadestånd och fängelse för Jan Axelsson är kravet från personen som stämt Flashback vid Stockholms Tingsrätt.

Amerikanska förbudet mot cannabis

Det amerikanska förbudet mot cannabis blev infört för att rädda arbetsplatser! Detta är en av slutsatserna i dokumentären "kampen om hampen" som är producerat av Danmarks Radio, DR1. Sedan förbudet blev infört har ingen forskning eller erfarenhet kunnat understödja påståendena om örtens skadlighet, men amerikanska myndigheter vidhåller att cannabis är lika farligt som heroin.

Drogliberalers röster i riksdagsvalet blir ogiltiga

I vissa valdistrikt så har röster till årets riksdagsval ogiltigförklarats på de lokala valförättarnas eget bevåg.

New York Times hackade

Den 13 september fick amerikansk tidningen New York Times sin webbplats hackad av hackergruppen HFG. Webbplatsen låg nere i nio timmar och uppmärksammades ordentligt i övrig media.

Moderaterna hackade

Fredagkvällen den 18 september och bara något drygt dygn innan valdagen fick Moderaterna sin webbplats hackad.

Big brother watching you

Polisen i Storbritannien har haft ett antal lågmälda samtal med landets större internetoperatörer. Syftet har varit att underlätta polisens tillgång till e-post och loggfiler, elektroniska spår, efter användarna.

Hells Angels vs. Folkpartiet

Fyra medlemmar i Hells Angels Malmöavdelning har gått med i Folkpartiet. Deras ledare Thomas Möller har redan betalat medlemsavgift och fått ett välkomstbrev. Fredagen den 18 september fattade folkpartiets skånska förbundsstyrelse beslut om att utesluta HA-medlemmarna ur partiet och medlemsavgifterna skickades tillbaka.

Våldtogs av "fel" män

I Sverige antas kvinnor som våldtagits av en gerilla eller militärer oftast inte hysa tillräckligt välgrundad fruktan för sitt liv. Indirekt innebär det att utlänningsnämnden anser att om en kvinna blir våldtagen av gerillamän så är det otur, inte en urgammal metod som systematiskt används för att skrämma eller hota kvinnor i konfliktområden. En metod likställd med tortyr.

Pilgrimsfalken byter namn till Nationell Information

Folktribunen och Alternativ Media har gått ihop och ger inom kort ut ett gemensamt nyhetsbrev kallat Nationell Information. De som tidigare prenumererat på Pilgrimsfalken kommer nu att få detta nyhetsbrev istället.

Skivvaruhus med enbart bootlegs öppnat på Internet

Skivvaruhuset "Kiss the Stone" på Internet erbjuder ett imponerande utbud av bootlegs. Enligt inlägg i nyhetsgruppen alt.music.bootlegs skall de vara pålitliga och snabba med leveranserna.

Jello Biafra och Henry Rollins kommer till Stockholm

Jello Biafra kommer till Stockholm 11 oktober för att framföra en spoken word-show på Södra Teatern. Även Henry Rollins kommer till Stockholm för att framföra en spoken word-show. Rollins spelar på samma plats, Södra Teatern, den 14 november.

Värdelöst vetande om Marilyn Manson

Har ni undrat varför plasten på Marilyn Mansons nya CD-fodral är blå? Tips för en händelselös dag: plocka fram CD-häftet och håll sidorna under den blå plasten. Då kommer den "osynliga" gula texten att bli läsbar och små hemliga meddelanden framträda.

Misshandlad Musse Pigg söker beskydd

Musse Pigg, Kalle Anka och andra Disneyfigurer på EuroDisney utanför Paris söker beskydd från alltför aggressiva besökare. De skådespelare som iförda olika Disneykostymer varje dag möter besökande barn blir hårt utsatta.

Danmark avkriminaliserar prostitution

Det finns en majoritet i danska folketinget för att avkriminalisera prostitution. Men koppleri skall även i fortsättningen vara olagligt och kunder som utnyttjar prostituerade under 18 år skall kunna straffas. Förslagen läggs fram av regeringen när folketinget samlas igen i oktober, skriver tidningen Kristeligt Dagblad.

Rädda Barnen ville endast rädda moralen

Barnporranklagelse mot svenskt museum avslöjade hjälporganisationen Rädda Barnen!!! Det är nu bevisat, att "Rädda Barnen" endast vill "Rädda Moralen".

Olagligt att sprida scientologibibeln på Internet

Stockholms tingsrätt förbjuder Zenon Panoussis, mannen som offentliggjorde scientologibibeln i Sverige, att sprida scientologernas ´heliga´ skrifter till allmänheten via Internet. Förbudet är förenat med ett vite på 50 000 kronor.

Så beställer du scientologibibeln

Scientologibibeln som scientologikyrkan vill förbjuda allmänheten att läsa går fortfarande att beställa - helt lagligt. Detta gör du t.ex. genom att ringa arkivet hos justitiekanslern.

Kyskhetsbälten på postorder

USA-tillverkade kyskhetsbälten saluförs nu till misstänksamma äkta män, oroliga föräldrar och kvinnor som oroar sig för våldtäkt i Asien. Bältena är gjorda i rostfritt kirurgiskt stål, och säljs endast på postorder. Priset är drygt 6 000 kronor.

Olagligt att länka till Flashback enligt Dagens Nyheter

Dagens Nyheter skriver på sin webbplats under rubriken 'DN Lag/rätt' att det är olagligt att länka till Flashbacks webbplats.

Elektroniska Frontens mailinglista läggs ned

Följande förklaring postades den 29 augusti 1998:

Falsk Acke Fröberg sprider hårdporr på nätet

En person som tagit namn efter Resumés skojarreporter Acke Fröberg opererar från adressen 'acke44@hotmail.com' och skickar bland annat ut homosexuella pornografiska bilder med Fröbers ansikte inkopierat.

MTV:s webbplats var inte hackad

Många personer som varit på MTV:s webbplats den senaste veckan trodde säkert att MTV hade blivit utsatta för sabotage och fått sin hemsida hackad. Men i själva verket var detta en PR-kampanj för att få mera publicitet. Något som som fått de flesta hackers att ta öppet avstånd från MTV.

Socialdemokraterna polisanmäler "Byt-statsminister.nu"

Socialdemokraterna polisanmälde nyligen en webbplats på Internet, där IT-företaget Vindrosen AB gjort en parodi på Socialdemokraternas hemsida.

Spoken Word Festival

Den 31 oktober och 1 November 1998 arrangeras en spoken word-festival i Stockholm med bl.a. Genesis P-Orridge, Lydia Lunch, Lee Ranaldo (Sonic Youth), Michael Gira (f.d. Swans), Little Annie Anxiety (f.d. CRASS) och många fler.

Kleptomani-konst

Konstnären Jac Leiner har i New York ställt ut konst av ett ovantligt slag. Där kunde man beskåda askkoppar, biljetter, boardingpass, skedar, koppar, glas, hörlurar, mattor, spypåsar mm.

Bandidos och Hells Angels öppnar nya avdelningar i Stockholm

Bandidos MC väntas inom kort öppna en avdelning i Stockholm. Det är Asa MC som får officiell Bandidos-status. Klubben har för närvarande närmare 10 medlemmar.

Svenska Cannabis Centralen

Svenska Cannabis Centralen erbjuder gratis e-post, webbplats och kan även erbjuda dig ett UNIX-konto. De kan även ordna forward av din e-post ifall man inte vill ha flera konton. Deras webbplats är f.n. under uppbyggnad, men inom kort kommer även en chat för drogliberaler att läggas upp. Samtliga adresser slutar med domänen ´cannabis.nu´.

Ny svensk mailinglista för folk som odlar marijuana

Smart Drugstore har startat en svensk mailinglista om odling av marijuana och psykedeliska svampar som heter ´Grow´. Den som vill gå med i listan skickar e-post till adressen ´majordomo@smartdrugstore.com´ med texten "subscribe grow [din mailadress]" i textfältet.

Dagens skojare - ny tidning på Internet

Resumé startar med början den 14 september utgivningen av ett nyhetsbrev på Internet som heter "Dagens Skojare".

192 000 Telia-passwords hackade

En hacker utanför Göteborg har lyckades hacka några av Telias datorer och tagit deras lista med 020-konton. Det var klockan halv två på natten den 19 augusti som listan lades upp för allmänheten, men servern hackades redan

Säkerhetshål på Icon Medialab

På grund av en miss under utvecklingen av intranät spreds information om Icon Medialabs kunder under en kortare tid i mitten av augusti.

Gratistel

Freephone har städat bolaget, fått in nya ägare och bytt namn till Gratistel. Men idén är densamma. Att erbjuda gratis telefoni till personer som är villiga att lyssna på några sekunders reklam med jämna mellanrum. Freephone fick över 10 000 abonnenter på en månad, och i höst planeras Telias motsvarande satsning, Telia Light, vara i drift.

Webbplatsen MP3 Sverige stoppad

MP3 Sverige har stoppat sin webbplats efter att de blivit kontaktade av branschorganisation IFPI som krävt detta.

Aryan Nation i Sverige startar nyhetsbrev

Aryan Nations och Jesu Kristi Kristna Kyrka i Sverige startade den 24 augusti ett eget nyhetsbrev. Man har som målsättning att sedan komma ut med minst ett nummer i veckan.

Stor nazistfest 19 september

En stor vitmakt-konsert kommer att äga rum i Schweiz den 19 september till minne av Skrewdrivers sångare och grundare Ian Stuart Donaldson.

Mölndal vaknar

Här kommer en lägesrapport från Göteborgsförorten Mölndal. En liten redogörelse vad som hänt de gångna månaderna.

European Counter Network

En internetserver för utomparlamentariska vänstergrupper i Italien beslagtogs den 27 juli av polisen på grund av ett flygblad som cirkulerade på epost-listor.

Ingen människa är illegal

I Tyskland hölls vid staden Rothenburg ett läger vid tysk-polska gränsen mellan 24 juli och 2 augusti på temat "ingen människa är illegal", för rörelsefrihet och en fri invandring. 300 människor deltog i lägret och ägnade en hel vecka åt aktioner mot EU:s flyktingpolitik.

Svenska mästerskapen i aktivism

Resultaten i den landsomfattande tävlingen "svenska mästerskapen i aktivism" har nu offentliggjorts. Vinnande stad i SM-kampen blev, inte överraskande, Stockholm. Inom Stockholm vann förorten Haninge klart under åren 95/96. På delad andra plats i SM kom Östergötland (Norrköping, Linköping och Finspång!) och Västerbottens län (Umeå).

Guide till hur man hittar bootlegs

Hur gör man ifall man vill köpa en bootleg? Denna fråga får vi återkommande och den kanske är värd att uppmärksamma. Samtidigt är den något komplicerad att besvara då produktion och försäljning av bootlegs är olagligt.

Klubb Super 8

Klubb Super 8 kommer under hösten att ha fyra partyn på på biograf Skandia i Stockholm. Åldersgräns är 20 år och entré är 40kr + obligatoriskt medlemskap som kostar 50kr.

Hells Angels öppnar butik i Stockholm

Hells Angels har öppnat en s.k. Defence Shop i Stockholm kallad Route 81. Här säljs bl.a. t-shirts, dekaler, posters och andra Hells Angels-relaterade produkter till förmån för fängslade medlemmar.

Anders Tengner som flicka

Tidigare programledare för olika hårdrocksprogram i TV, manager för Heavy Load och medarbetare på tidningarna The Hammer och Rocket m.m.

Billig glass hos Hemglass

På företaget Hemglass webbplats finns en tävling som heter Ordjakten. Där kan man vinna en rabattkupong som ger dig 10kr rabatt ifall du köper glass hos Hemglass för minst 50kr. Vill du inte vara med i tävlingen så kan du alltid fuska. Detta genom att hämta kupongen direkt på: http://www.hemglass.se/kupong.html

Copyright finns inte

För ett par år sedan skrev jag en bok med titeln "Copyright finns inte". Titeln var då mest menad som en provokation, även om den politiska dimensionen av påståendet togs upp i boken. Men nu har jag tänkt efter lite mer.

Ein Volk, Ein Reich, Ein Euro

EU-komissionen hotar att dra den holländska anarkistiska info-centret EuroDusnie inför rätta på grund av en affischkampanj.

Polisen övervakar Flashback

Spaningsroteln på Länskriminalen i Stockholm har via Cityspan på uppgift från SÄK (Säkerhetspolisen/SÄPO) videofilmat och förföljt Jan Axelsson. Allt enligt dokument från Polisen. Vi har nu lagt ut ett flertal av dessa dokument på Internet så att även du kan vara med och följa Polisens arbete.

Carlos Castaneda har avlidit

Kultförfattaren Carlos Castaneda har avlidit. Han dog redan i slutet av april. Men Castanedas bortgång offentliggjordes först i slutet av juli.

Ny lag ska stoppa drogade förare

Regeringen vill skärpa lagen om rattfylleri, så att också de som kör drogade av annat än alkohol kan straffas, uppger Dagens Nyheter. I dag går narkotikapåverkade bilister i praktiken fria, medan de som kör bil med mer än 0,2 promille alkohol i kroppen kan dömas till fängelse.

Ryssland kontrollerar ryssarnas e-post

Den ryska underrättelsetjänsten FSB utvecklar f.n. ett system som gör det möjligt att centralt kontrollera all in- och utgående Internettrafik i Ryssland, rapporterar Svenska Dagbladet.

Hur man ringer gratis från en telefonautomat

Nedan följer fem olika sätt att ringa gratis från Telias telefonkortsautomater.

Modemförbud straff för hackers

Två tonåringar som bröt sig in i Pentagons datorsystem har nu fått sina straff. De har förbjudits att ha modem hemma. De får bara använda sina datorer om någon övervakar dem. De får inte heller söka anställning på datorföretag under straffperioden som gäller till de fyller 21 år.

Microsoft i rättslig process mot hacker för varumärkesintrång

Mjukvarujätten Microsoft har vidtagit rättsliga åtgärder mot en 20 årig hacker efter att ha registrerat domännamnet micr0soft.com. Hackern säger att han enbart gjorde det på skoj, men Microsoft är lagom roade.

45 hackade webbsidor i protest mot situationen i Östtimor

Lördagen den 1:a augusti hackades sammanlagt 45 indonesiska webbsidor av en hackergrupp som går under namnet "KaotiK Team". Gruppen har lämnat följande förklaring till varför de utförde detta hack:

Mercs slutar efter närmare 1000 hackade regeringsservrar som hacker

Hackern "mercs" har efter att ha hackat regeringsservrar i närmare två och ett halvt år nyligen beslutat sig för att sluta. Mercs är en välkänd hacker, i synnerhet efter sina nästan konstanta attacker mot USA regeringsservrar.

Robinson-vinnare avslöjad på Internet

Nyligen lade någon upp information om vem som har vunnit SVT:s program "Expedition: Robinson" på Internet.

satan@helvetet.com

Ett svenskt företag säljer e-postadresser för livet efter döden! Möjligheten finns att skaffa ett s.k. e-post-alias med domänerna helvetet.com, helvetet.net, helvetet.org, himlen.com, himlen.net och himlen.org. Priset är 75 kr/år eller 140kr/2 år såvida man inte vill ha en riktigt attraktiv adress såsom satan@helvetet.com eller jesus.himlen.com.

Finurliga lösenordstjuvar

Home.se har skickat ut en varning till sina användare. Någon har tydligen lyckats registrera den attraktiva adressen system-operator@home.se och därefter skickat ut ett meddelande till användare hos home.se, med en uppmaning om att skicka in användarnamn och lösenord till system-operator@home.se.

Intervju med Kurt Saxon

Här kommer en intervju med Kurt Saxon. Den är hämtad från det nystartade svenska nyhetsbrevet "The Saxon Letter".

Ulf Dahlsten krattar manegen åt nazisterna

Postchefen Ulf Dahlsten försökte stoppa en konstutställning på Historiska Museet i Stockholm. Foton av nakna unga män ville han inte veta av. Barnporr, hojtade han och hans åsiktsfränder - trots att en granskning gav vid handen att så inte var fallet.

0-budgetfilm under bar himmel

Tisdagen den 11:e augusti kör Nollbudgetfestivalen en utomhusvisning på EDD-klubben i Stockholm från 22.00-01.00. Bröderna Hilding, Rallarångest, S:t Michael, Sump-TV, Mondo Gnarp, Mystomtefilm är bara några exempel på filmskapare vars filmer man kan få se utanför Holger Bar vid Norra Bantorget.

Psilocybe Cubensis blir olagligt

Psilocybe Cubensis, eller 'knarksvampen' som media kallat den, blir narkotikaklassad den 1:a augusti. Smart Drugstore säljer just nu ut sitt lager med svamp till specialpriser. Alla gamla svampbeställningar destrueras innan lagen får effekt. Man säljer även ut ett opackat kilo Cubensis för 15 000 kronor. First come, first served.

Receptet på LSD (värde: 170 kr)

I FNA #104 erbjuds man köpa receptet på LSD för 170 kronor. Priset inkluderade tre (3) A4-sidor med ett recept som för övrigt var felaktigt.

RFSL hackade

Den 16 juli fick RFSL sin webbplats hackad. De filer som ändrades av hackers är nu återställda. Enligt RFSL:s webmaster Micke Moggia, kommer man nu att noggrant gå igenom vad som hänt och vidta lämpliga åtgärder. En polisanmälan kommer också att göras.

Nordland spammar Algonets kunder för andra gången

Ännu en gång så har den nazistiska tidningen Nordland lyckats skicka spam till Internetleverantören Algonets kunder. Enligt Nordlands nyhetsbrev 'Frihetsbrevet' skickades detta till sammanlagt 25 000 kunder, vilket innebär att inte alla blev drabbade denna gång.

AFA vs. Redwatch

Halmstadavdelningen av den antifascistiska organisation AFA (Anti Fascistisk Aktion) har under en längre tid kartlagd nazister i Halmstad, och även publicerat uppgifterna på Internet. De har bl.a. publicerat namn, bild, adress och även kortfattad historia om varje person.

En AFA-aktivist berättar om hur Säpo försökte värva henne

Följande berättelse är hämtad från tidningen Brand nummer 1-97.

Alternativ Media anmälda för hets mot folkgrupp

Alternativ Media, som bland annan ger ut tidningen Framtid, har blivit föremål för en utredning om hets mot folkgrupp. Det är polisen som har skickat en anmälan till Justitiekanslern (JK).

Sigue Sigue Sputnik gör comeback

Sigue Sigue Sputnik är tillbaka. Den 27 juni gjorde Sputnik 2.0 sin första spelning inför 2000 jurister på en privat tillställning vid The Inns of Court Ball. Sputnik 2.0 inkluderar originalmedlemmarna Tony James, Martin Degville och Neal X... tillsammans med Claudia Cujo på elektroniska trummor.

Nazistiska graffitimålare.

Ett antal nazister dekorerade en bergvägg inför "Fallens dagar" den 17-19 juli. Budskapet var "Stöd motståndsrörelsen - Köp Folktribunen".

Sperma till salu

Ensamstående eller lesbiska svenska kvinnor kan snart erbjudas beställa sperma från den danska spermabanken Cryos Internation Sperm Bank Ltd som har mottagningar i både Köpenhamn, Århus och Odense. Bolagets styrelse ska fatta beslut senare i sommar.

Razzia på Christiania

Köpenhamnspolisen tvingades nyligen att skjuta tårgas mot stenkastande Christianiabor som var upprörda över en polisrazzia mot drogförsäljningen i fristaden. Nio människor greps vid razzian och en okänd mängd hasch togs i beslag.

Alkohollag på väg att luckras upp

Förbudet att köpa sprit och öl via Internet kan vara på väg att luckras upp. En statlig utredning får inom kort i uppdrag att så fort som möjligt se om det går att lätta på bestämmelserna.

JK lägger ned undersökning mot Nordland

Justitiekanslern (JK) lägger ned förundersökningen mot det nazistiska skivbolaget Nordland i Linköping. Ingen av de cd-skivor, t-tröjor och affischer som togs i beslag vid en husrannsakan kan användas som bevis i ett åtal om tryckfrihetsbrott eller hets mot folkgrupp, skriver Östgöta Correspondenten.

Nationell Ungdom saboterade utställning på historiska museet

Tisdagen den 30 juni klev fem personer in på Historiska museet i Stockholm och förstörde den omtalade fotutställningen som bl.a. blivit anklagad för att vara barnpornografisk.

Hells Angels + Bandidos + Christiania + Asylgruppen

Den 11 juni genomfördes en demonstration av den mer ovanliga sorten i Köpenhamn. I Danmark liksom i Sverige råder jämlikhet inför lagen, men vissa är mer jämlika än andra. Minoriteter som faller utanför samhällsnormen hur man ska vara utsätts för hårdare repression från polisen och döms till längre straff i domstolar.

Tips inför polisförhör

Samtliga tips nedan är hämtade från den nazistiska tidningen Nordlands nyhetsbrev Frihetsbrevet #46. Det är tips på hur man bör agera under polisförhör.

Radikal - förbjuden tidning ute med nytt nummer

Den tyska autonoma tidningen Radikal kom ut med ett nytt nummer i slutet av maj. I inledningen på nya numret, nummer 155, skriver de att detta nummer blir det första i helt nytt sammanhang, en nystart för Radikal.

Första världsmästerskapet i husockupationer

Leipzig stod 24-25 april som värdstad för det första världsmästerskapet i husockupationer. Nu har resultaten från världsmästerskapen offentliggjorts.

Debatt efter fällande domar för naziföreläsning

De fällande domarna efter naziföreläsningen i Umeå reser frågan om domstolarna under senare år har blivit mindre toleranta mot brottet hets mot folkgrupp. Flera framträdande debattörer i yttrandefrihetsfrågor anser det.

Tuffa Viktors skapare död

Serien Tuffa Viktors skapare, engelsmannen Reg Smythe, har avlidit i cancer 81 år gammal. Han dog lördagen den 13 juni i sin hemstad Hartlepool.

Bruce Willis hyllar Louis Farrakhan

Hollywoodstjärnan Bruce Willis uttalar gärna sin beundran för den kontroversiella ledaren för de svarta muslimerna, Louis Farrakhan. I en intervju i det kommande numret av tidskriften George säger Willis att "om jag var svart så skulle jag följa Farrakhan".

Sydsvenska Dagbladet ljög om Flashback

Sydsvenska Dagbladet pekade den 17 juni (sid 12, bilaga B) ut Flashback som högerextremister. Detta pga utgivningen av skivan 'Uffe was a Nazi'. Detta blev även citerat av ett flertal (förhoppningsvis) ovetande radiostationer i södra Sverige, som även dessa trodde (efter Sydsvenskans artikel) att det var ett högerextremistiskt skivbolag som givit ut skivan.

Fler lögner om Flashback (uppmärksammas av Folket i Bild)

Efter Sydsvenska Dagbladets påhopp angående högerextremism, så vill vi påminna om att det faktiskt är andra gången som Flashback anklagas för detta. Första gången var vintern 96/97, då av Rikspolisstyrelsen (RPS).

Flashback spärrad i Scientologernas hemliga censurprogram

Scientologerna tillhandahåller en CD-skiva för sina medlemmar, som hjälper dem att på ett enkelt sätt lägga upp egna webbsidor. Vad medlemmarna inte vet när de installerar programvaran, är att den även innehåller funktioner som gör att operativsystemet ändras.

Spanien stoppar elektrisk barnstol

En "elektrisk stol" för barn, som används till "avrättningar" i nöjesparker, har förbjudits i Spanien. Flera spanska företag har försökt importera leksaken, som är konstruerad så att den liknar avrättningsmetoden som används i USA. Den spanske barnombudsmannen Javier Urra säger att den trivialiserar döden.

Flashback släpper skiva med Ace of Base

Flashback erbjuder nu skivan "Uffe was a nazi" som innehåller Ulf Ekbergs förflutna som hyllad (nåja) nazist-idol.

M/S Stubnitz vs. svensk knarkhysteri 98

Här kommer händelseförlopp och turerna kring M/S Stubnitz 97/98.

Drogtester allt vanligare på arbetsplatser

Antalet drogtester på arbetsplatser ökar stadigt. LabMedicin vid Huddinge sjukhus, som utför cirka 80 procent av landets tester, gjorde förra året 40 000 analyser, en fördubbling jämfört med året innan.

Porrbild på kungen som naken kvinna upprör KTH

Två manliga studenter vid Kungliga Tekniska Högskolan har utestängts från lokalerna och all undervisning i tre månader. Orsaken: en sångtext om ett samlag mellan kungen och drottningen och en bild på kungen som naken kvinna.

Telia Nemesis version 1.4. släpps 20 juni

Telia Nemesis är ett Windows 95-program som enkelt och snabbt knäcker Telias 020-konton via FTP. Programmet ligger nu på version 1.3., och har hittills knäckt hundratals konton.

Anonymitetsservern Zoom läggs ned

Zooms anonyma remailer har lagts ner, och tjänsten kommer inte att återupptas. Remailern var aldrig avsedd som en publik tjänst, och på senare tid har trafiken till remailern varit för hög, samt att antalet mail till dem på Zoom angående remailern varit påfrestande många. Om du vill veta mer om anonyma remailers, så besök istället http://www.stack.nl/~galactus/remailers.

Invandrare dömd för hitlerhälsning

En 20-årig iranier jobbade som bartender på en danskrog när några kamrater vinkade till honom från dansgolvet. En tjej i sällskapet gjorde på skoj en hitlerhälsning. 20-åringen svarade med samma mynt.

Gud till salu: kristendomen en miljardindustri

Förkortningen "WWJD" låter som en amerikansk radiostation. Men det är inskriptionen i ett halsband där bokstäverna står för "What would Jesus do" - "Vad skulle Jesus göra?" Halsbandet är det senaste i en uppsjö av kristna produkter som i dag tros omsätta nära 23 miljarder kronor varje år i USA.

Intervju med J. Sonesson (satanist och grundare av Belial Center)

Nedan följer en intervju med J. Sonesson, satanist och grundare av Belial Center.

Platsannons: Bödel sökes

Det finns ett jobb ledigt i kungadömet Swaziland, i södra Afrika. För att klara av jobbet behövs ingen erfarenhet anser arbetsgivaren, men sökande måste vara redo att jobba på helgerna.

Frodo - nytt elakt virus

Om du har läst J.R.R Tolkiens böcker känner du också till vem Frodo är. Till skillnad från den gode Frodo i böckernas värld är viruset Frodo elakartat och har inget emot att döda allt som kommer i hans väg. Han är också mycket slug.

57 miljoner e-postadresser säljes för 750 kronor

Reklam, eller "spam", via epost har blivit en jätteindustri där register över e-postadresser blir allt värdefullare. Den norska nättidningen GuruNEWS kunde nyligen berätta att man erbjudits köpa 57 miljoner e-postadresser för 99 dollar (ca 750 kronor) av företaget Cyber Bulk.

Control Alt Delite skänker bort domänen "swedishmatch.com"

Domännapparna Control Alt Delete, som var i rampljuset för ett tag sedan, meddelar att de är villiga att skänka domänen "swedishmatch.com" till Swedish Match AB. Detta under förutsättning att företaget skänker minst 1 krona till Cancerfonden.

Personsökare kan avlyssnas

Så gott som samtliga personsökare i Sverige kan avlyssnas på en och samma gång med överraskande enkla medel. Vanliga meddelanden till och från olika abonnenter kan automatiskt skrivas ut med en vanlig persondator, enligt en granskning som Sveriges Radios Ekoredaktion gjort.

Svensk anonymhetsserver startad

Zoom heter en svensk så kallad anonymitetsserver. Den låter dig skicka e-post och posta inlägg på Usenet anonymt. Servern sägs ha ett inbyggt skydd mot skräppostningar, spam. Tjänsten drivs ideellt och svensk lag gäller.

Hackers laddade upp egna telefonkort

Ett gäng hackers i Holland knäckte nyligen koden till tyska telefonkort, och lyckades ladda upp dem själva. Efter en kort tid upptäcktes de dock, när de hade sålt telefonkort för några miljoner kronor. Korttillverkarna säger att de nu ska göra en spärr som hindrar använda kort kan återanvändas.

Ny elak hackerkampanj mot Telia

Att Telias säkerhet inte är den bästa är knappast någon nyhet. Telia förnekar dock detta, och menar att deras säkerhet är helt okej.

Stoppa lagen

Privat införsel av tobaks- och alkoholvaror från andra EU-länder är en medborgerlig rättighet enligt EG-rätten. En ny svensk lag skall förbjuda detta fr.o.m. 1 juli 1998. Dessutom ger man tullen befogenhet att öppna privat post och försändelser från andra EU-länder.

Aktion mot Europol

På söndagkvällen den 24 maj så genomförde cirka 30 politiska aktivister en direkt aktion mot Europol, den europeiska polisstyrka som har sitt högkvarter i Raamstraat i Haag, Holland. Aktionen var över på fyra minuter.

Vägra jobba utan lön!

Texten nedan är tagen från ett flygblad gjort av Autonomt Motstånd. En grupp revolutionära socialister som kämpar utomparlamentariskt och utomfackligt för ett klasslöst samhälle utan förtryck. De jobbar även med andra frågor än klasskamp.

Flashback startar fyra nya mailinglistor

Flashback Community har ett flertal slutna mailinglistor. Mailinglistor dit enbart Flashback Communitys medlemmer har tillträde. Här kan du utbyta information eller bara hålla dig à jour med vad som händer inom underground-världen.

William Burroughs: Att utvidga medvetandet

Skillnader mellan sedativa och medvetandeutvidgande preparat.

Regeringen vill förbjuda GHB

Regeringen kommer att lägga fram ett lagförslag som innebär att innedrogen GHB klassas som narkotika. Hittills har två personer dött av drogen som är laglig att inneha.

Polisen är tillbaka i Christiania

Haschhandlarna i fristaden Christiania i Köpenhamn måste börja vänja sig vid att se patrullerande poliser igen. Inte sedan oktober i fjol har polisen varit i Christiania, efter att då mötts av stenkastning.

Marijuana-rapporten som WHO försökte tysta ned

För den som vill veta lite mer om vad den nedtystade rapporten, som beställts av WHO för att redovisa skadeverkningar med marijuana, så finns dess innehåll redovisat i det senaste numret av den amerikanska tidningen "New Scientist".

Drogreklam till 10-åring

En 10 årig pojke i Laholm har fått drogreklam hemskickat till sig. Reklamen från postorderfiman Smart Drugstore erbjuder pojken att köper haschpipor, ört och svampdroger, skriver Laholms Tidningen.

TV-programmet Sefyr anmälda efter inslag om droger

TV-programmet Sefyr som sänds på SVT har blivit anmälda av RNS till Granskningsnämden. Anledningen var enligt RNS att Sefyr hade varit för partiska i ett inslag om droger. De hade i inslaget talat om droger på ett allt för 'liberalt' sätt.

Svenska Polisens webbplats hackad

Polisen fick sin webbplats hackade av "RIP SIERRA" den 9 april. Webbplatsen hackades vid midnatt, och låg uppe i 18 minuter. Den hackade webbplatsen innehöll bl.a. en hälsning till alla FNA:s prenumeranter samt Flashbacks webbadress.

Hackergruppen "Masters of Downloading/ 2016261" hotar Pentagon

Hackers har stulit programvara till ett militärt satellitsystem från datorer på det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon. Programmen kan användas för att styra militära nätverk och satelliter. Nu hotar de att sälja programmen till terrorister.

MetaSpy

Nyfiken på vad andra letar efter på Internet? Webbplatsen MetaSpy lägger ungefär var tionde sekund ut prov på vad andra surfare just för stunden söker på via söksystemet MetaCrawler.

Telia Nemesis - knäcker Telia-koder med Win95

Telia Nemisis heter ett nytt svenskt program som knäcker Telia-koder med Win95. Programmet finns att ladda hem gratis från följande adress: http://nemesis.just.nu.

RAF har upplöst sig självt efter 28 år

Röda arméfraktionen (RAF), 1970- och 1980-talens fruktade västtyska terroristgrupp, har upplöst sig själv. I ett niosidigt meddelande, som inrikesministeriet betecknar som autentiskt, heter det: "Vi avslutar vårt projekt. Stadsgerillan i RAF-form är nu endast historia."

Kommando Astrid Lindgren fritog burhöns

Natten mot den 25 mars slog aktionsgruppen Kommando Astrid Lindgren till mot hönseriet Täljestads Ägg i Täljestad, Linghem, sydväst om Norrköping.

Internationellt anarkistmöte i Finland

Den 22-23 maj kommer det att organiseras ett internationellt anarkistmöte i Finland, för anarkister runt norra Östersjön. Inbjudningar har gått ut bland annat till aktivister i Stockholm, Helsingfors, Talinn och St Petersburg. Mötet kommer att organiseras av den finska anarkistfederationen SAL:s Helsingforsavdelning.

Karolina Matti Defence Fund

Karolina Matti som gav en nazist möjlighet att föreläsa på Umeå universitet har åtalats för "medhjälp till hets mot folkgrupp". Föreläsaren kommer att åtalas för "hets mot folkgrupp". I nyhetsbrevet "Pilgrimsfalken" uppmanas nu personer som stödjer Karolina Matti att sätta in pengar på hennes bankkonto.

Ledande Black Panthers aktivist avliden

Eldridge Cleaver, som länge var den ledande aktivisten i Black Panther rörelsen på 1960-talet, avled i en ålder av 62 år på ett sjukhus i Los Angeles 1 maj.

The Eskimo öppnar egen butik

Den 1 maj öppnade The Eskimo en butik på Birgittagatan 16a i Göteborg. Öppettiderna är onsdagar och fredagar mellan klockan 13-17. Detta till att börja med. Man kommer främst inrikta sig på musik (experimentellt oljud och industri etc), men även ha ett sortiment av undergroundböcker, filmer, fanzines och t-shirts.

Körkort till salu

Internationella körkort som ger dig möjlighet att köra bil och motorcyckel i över 200 länder (bl.a. Sverige, Norge, Danmark, Island m.fl) säljs öppet på Internet.

Cozy Powell död i bilolycka

Legendariske trummisen Cozy Powell, 50, dog den 5 april i en våldsam bilkrasch utanför Bristol i England. I mycket hög fart dundrade hans Saab in i refugen, och Powell omkom omedelbart. Han var känd för att gilla snabba bilar och lämnade en gång musikbranschen tillfälligt för att bli racerförare.

Pulp upprör engelska feminister

Pulp har fått några brittiska feminister att vara på krigsstigen. Anledningen är omslaget till Pulps senaste skiva, den hyllade "This is Hardcore" där en död och hårt sminkad blondin visas naken. Feministerna har förstört de affischer som gör reklam för skivan.

Asterix får inte göra politisk propaganda

Den galliske seriehjälten Asterix magiska krafter får inte användas i politisk propaganda. Det tycker Albert Udzero, en av seriens upphovsmän. Han överväger rättsliga åtgärder mot president Jacques Chiracs konservativa parti RPR, som använder Asterix i en affischkampanj.

Wendy O' Willams har begått självmord

Wendy O' Williams (f.d. sångerska i Plasmatics) har begått självmord genom att med en pistol skjuta sig själv i huvudet. Hon dog måndagen den 6 april och blev 48 år.

Bollnäspunken 1998

Den 29-30 Maj arrangerar föreningen Bollnäs AntiFascistiska Förening (BAFF) BollnäsPunken för tredje året på raken.

Projektor - ny filmtidning via e-post

Projektor heter en ny filmtidning som distribueras via e-post. Första numret som kom i slutet av april innehöll bl.a. en intervju med Nils-Petter Sundgren plus filmnyheter, topplistor och allmänn filmfakta m.m.

Senaste nytt om åtalet mot Flashback

Den 30 mars 1998 var det förberedande förhandling i Stockholms Tingsrätt klockan 13.30-14.10. Bakgrunden är att Flashback publicerade i nummer 3 uppgifter om samtliga som blivit dömda för våldtäkt i Stockholm 1990-1991. En av de utpekade har nu stämt tidningen på 500.000kr (en halv miljon) + krav på att redaktören (Jan Axelsson) sätts i fängelse.

Flashback News Agency (FNA) släpps som bok

Flashback News Agency (FNA) nummer 1 - 100 släpps inom kort i bokform på Flashback Förlag. Cirka 2000 sidor (A4-format) med hårdbundet omslag.

Barbar är rasist

Det hävdar i alla fall Angela Aujila vid Simon Frasar universitetet i London, Kanada, i en ny avhandling. Barbar rasistiska tendenser yttras sig främst mot noshörningar, som beskrivs som ignoranta, barska, korkade och våldbenägna. Eftersom Barbar är en elefant är det väl mer frågan om artism, och inte rasism.

David Koresh får ett eget museum

Ett museum till minne av tragedin i texasstaden Waco har öppnat, fem år efter det att 80 medlemmar av Davidssekten omkom när FBI stormade deras högkvarter.

SVT/Rapport stämmer ETC

I ETC:s medianummer avslöjar ETC-reportern Dan Josefsson hur Rapport och Folke Rydén genom manipulativ klippteknik lurade miljoner TV-tittare den 12 januari i år. Han fick det att framstå som att Björn Borgs f.d. kompanjon Lars Skarke gjorde ett avslöjande uttalande om förre statsministern Ingvar Carlsson. I verkligheten sa aldrig Lars Skarke det han tycks säga i dokumentären.

Kommando Ogoni saboterade Shell-mack

Aktionsgruppen Kommando Ogoni slog natten till den 9:e mars 1998 återigen till mot Shell Valla i Linköping. Bensintankar saboterades och sprayades ner, fyra hyrbilar blev nersprayade och fick sina fönsterrutor sönderslagna, vattenglasaffischer klistrades upp på macken, samt skyltfönster krossades.

Brand 100 år

Första numret av Brand publicerades 1898. För att fira tidningen Brands hundraårsjubileum inbjuder man till en tvådagars festival på Kafe 44, 2-3 maj.

Banner med Clinton stoppad

En banner får inte se ut hur som helst, och när den driver med president Clinton har det tydligen gått för långt. Företaget Appoint i Kalifornien, som utvecklar kalendersystem för Internet, fick sin banner stoppad hos både USA Today, Washington Post och Hotmail.

Intervju med Ahmed Rami

Redan 1997 planerade jag att göra en intervju med Ahmed Rami. Ännu mer aktuellt blev det efter Expressens uppmärksammanden kring Ahmed Rami och Radio Islam i vintras. Denna intervju är Ahmed Ramis version och syn. Jag har medvetet valt att inte kommentera Ahmed Ramis svar, och valt att publiceras samtliga svar i sin helhet.

10 000 virus presenteras i nytt uppslagsverk

Världens största uppslagsverk om datavirus finns nu tillgängligt på internet. Det är amerikanska Symantec Corporation som identifierat 10 000 virus med även information om botemedel.

Razzia mot Smart Drugstore

Nyligen gjorde polisen en razzia hos Smart Drugstore. Enligt Smart Drugstore har dock inga adresser beslagtagits och all verksamhet kommer att fortsätta som tidigare, med reservation för vissa leveransförseningar.

Information om hur du får tillgång till nyhetsgruppen 'alt.flashback'

Flashback får varje vecka åtminstone ett par e-brev som undrar hur man får tillgång till nyhetsgruppen 'alt.flashback'.

Smart Drugstore har fått ovänner

Alla gillar inte företaget Smart Drugstore som säljer droger på postorder. Nyligen blev några av deras flygbladsutdelare misshandlade på ett Snowboardjippo i Tandådalen, Sälen.

Säpo erbjuder dig jobb

Följande notis är hämtad från Arbetsförmedlingen. Någon som känner sig sugen?

Skator kastar sten på bilarna i Haag

Skator har blivit ett problem för bilägarna i Nederländernas administrativa huvudstad Haag. De har lagt sig till med ovanan att "kasta" sten på parkerade bilar.

Sverigedemokraternas webbplats hackad

Den 23:e mars blev Sverigedemokraternas webbplats hackad. Men hacket upptäcktes inte i början, då det var ett mycket diskret hack. En liten, liten tunn grön linje hade lagts in. Men, klickade man på linjen och valde "open this image" fick besökaren en rejäl överraskning.

Konservativa Partiet + Ny Demokrati = sant?

Konservativa partiet vill samverka med Ny Demokrati i rikdags- och kommunalvalen. Det beslutade partistyrelsen nyligen. Förutsättningen är dock att John Bouvin återväljs som Ny Demokratis ordförande.

Prince hotar sina fans på Internet

Flera av Princes mest hängivna fans på Internet har hamnat i konflikt med sin idol. Ansvariga för hemsidor som är tillägnade rockstjärnan har fått brev från en advokatfirma, som varnar dem för att utnyttja Princes material utan tillåtelse.

JK utreder NRP-tidningen 'Nordisk Kamp'

Nordiska Rikspartiets tidning "Nordisk kamp innehåller uttalanden som ger uttryck för missaktning mot en rad folkgrupper och invandrare", enligt Justitiekanslern. Det kan vara frågan om "hets mot folkgrupp".

Aftonbladet stoppar banner för Bahnhof

Aftonbladets Internetupplaga stoppade Internetoperatören Bahnhofs banner med rubriken "Så blåser du Telia".

Protestskiva mot Ravekommisionen

"Protest" heter en ny CD som är utgiven i protest mot Ravekommisionen. Cirka en timme techno med titlar som "Fuck the RK" (Da R.I.P.C),"Frihet" (Andy Moog), "Rabbel" (Speed) och "Tjocksmoek" (Yelly man and the Telephunk). Skivan distribueras via Old Eagle och kostar 99 kronor.

Sveriges största piratkopierare har åkt fast

I Helsingborg har polisen slagit till mot piratkopierare, och beslagtagit massor av spel och datortillbehör. Enligt en rapport handlar det sig om det största fallet av piratkopiering i Sverige. Ur juristers synpunkt har det rört sig om en hel liten industri som Helsingborgspiraterna har hållit på med. Kopieringen av dataspel är idag en väldigt utbredd och organiserad kriminalitet.

Hackers stal kontonummer från T-Online

En av Tysklands ledande Internetleverantörer, T-Online, fick under förra veckan sina servrar besökta av två 16-åriga hackers. Enligt T-Online är deras säkerhet bra, men de båda ungdomarna är av en annan åsikt, då de hävdar att det var en barnlek att ta sig in i servrarna.

Something Weird Filmfestival

Filmsamlaren och videodistributören Mike Vraney och hans kompanjon Lisa Petrucci är i Sverige för första gången. I bagaget från Seattle har de med sig 18 unika exploitation-filmer. 16 av dem får svensk premiär. Många av filmerna har aldrig visats i Europa tidigare. Filmfestivalen hålls på Fågel Blå i Stockholm den 2-5 april. Nedan följer komplett program:

Flashback erbjuder ocensurerad usenet: 40.000 nyhetsgrupper

Flashback Community har numera 40.000 nyhetsgrupper och erbjuder sina användare en helt ocensurerad tillgång till Usenet. Många företag väljer att "plocka bort" grupper som de tycker är olämpliga. Detta gäller bl.a. grupper med inriktning på sex, warez eller något som kan tolkas som stötande. Flashback har som målsättning att erbjuda dig en så fullständig usenet-tjänst som möjligt, och att filtrera bort information som inte passar moralisternas linje är inte vår policy. Saknar du någon grupp, eller känner till någon större newsserver, så tipsa oss gärna om detta.

Flashbacks logotyp - nu även som typsnitt för PC

Flashbacks logotyp finns nu även som typsnitt för PC. Typsnittet är gjort av "aztro" och finns för gratis nedladdning från Flashback Softwares webbplats.

Demokrat 66 vill ge djuren rösträtt

Ett av de tre regeringspartierna i Holland anser att också kor, hästar, grisar, hönor, katter, hundar och andra civiliserade djur ska få framföra sin åsikter - och få rösträtt.

WWW är djävulens påfund

Några kristna fundamentalister har räknat ut vem som verkligen ligger bakom Internet. WWW (förkortningen för World Wide Web) är nämligen en hemlig kod. Bokstaven V står i det romerska talsystemet för siffran 5 och eftersom W är den bokstav som i alfabetet kommer efter 5 symboliserar W därför siffran 6. WWW betyder i själva verket 666 och då förstår alla att Internet i själva verket är ett djävulens påfund.

Hackers angriper Pentagon

Under de senaste två veckorna har hackers kommit in i Pentagons datorer. Biträdande försvarsminister John Hamre säger:

Nicholas Saunders är död

Nicholas Saunders, bl.a. författare till boken "E for Ecstasy", omkom i en bilkrash i Sydafrika den 3 februari. Han blev 60 år

Looking Glass flyttar sin verksamhet till USA

Efter fyra år av förlagsverksamhet har Stockholmsbaserade Looking Glass Press beslutat lägga ned verksamheten i Sverige. Förlaget har gett bl.a. gett ut Anton LaVeys "Den Sataniska Bibeln" och Aleister Crowleys "Lagens Bok".

Hitlerhälsning lagligt för vissa

Tingsrätten frikände en 42-åring som "hitlerhälsade" inför talarna vid ett möte med Sverigedemokraterna. Mannen gick fram, varpå talaren ombedde mannen att sluta med sina provokationer. Det var emellertid inte ett brott i det här fallet. Domen motiverades med "att han inte tyckte om Sverigedemokraterna".

Microsoft stämmer PC Welt

Microsoft i Tyskland har stämt IDG-tidningen PC Welt. Enligt Microsoft har tidningen publicerat tips som kan tolkas som uppmaningar till piratkopiering. Bland annat ska tidningen ha givit detaljerade beskrivningar hur man kommer runt kopieringsskyddet i Windows.

Marijuanarapport var för positiv

Världshälsoorganisationen WHO censurerade nyligen en rapport där slutsatsen var att cannabis är mindre farligt än alkohol eller tobak. Det uppger den brittiska vetenskapliga tidningen New Scientist i sitt nya nummer.

Postanställda vägrar dela ut främlingsfientlig post

Fackförbund i västra Frankrike uppmanade nyligen postanställda att inte bära ut kampanjpost från den högerextrema och främlingsfientliga nationella fronten. Partiet har föreslagit ett system för familjebidrag som utesluter invandrare. Fackförbunden förklarade att de vill visa sitt motstånd mot denna diskriminering av invandrare.

Nordlands logotyp anmäld för hets mot folkgrupp

En elev som bar en tröja med Nordlands logotyp i skolkatalogen är anmäld för hets mot folkgrupp. Bakom anmälan står Robert Pawlik, aktiv i bland annat LUF, Svenska Freds och Ungdom mot rasism. Nordlands nyhetsbrev "Frihetsbrevet" kontaktade Pawlik och frågade varför?

Brigitte Bardot lät hundar äta möbler

Brigitte Bardot, före detta skådespelerska och känd djurälskare, var nyligen på kongress i Bukarest ägnad problemen med herrelösa hundar i den rumänska huvudstaden.

Flashbacks logotyp - nu även som typsnitt

Flashbacks logotyp finns nu även som typsnitt. Än så länge finns det enbart för Mac. Men den som är kunnig får gärna hjälpa till att skapa en version för PC. Typsnittet finns för gratis nedladdning från Flashback Softwares webbplats.

Norsk polis oroade över Flashbacks etablering i Norge

I lördags publicerade norska Aftonposten en större artikel om Flashback, och nämnde även om Flashback Communitys planer på att etablera sig i Norge. Polisen menar på att det kan vara svårt att åtala oss då vi håller oss inom lagen, men säger sig inte vara glada över våra planer.

Kändisars hemadresser sprids på internet

En privatperson har lagt upp en hemsida på Internet med kända personers hemadresser. Listan innehåller bl.a. adresserna till Hasse Aro (Efterlyst, TV3), Robyn, Ulf Ekberg (Ace of Base), Per Gessle, Jan Guillou, Kristian Luuk, Henrik Schyffert, Peps Persson och många, många fler.

Mein Kampf ut ur Sverige

I oktober hände något unikt i Sverige. Det var då som Svea hovrätt beslutade att Mein Kampf på Tysklands begäran inte får tryckas i Sverige. Domen är mycket unik och något i världsklass.

Massjälvmord hindrades av polis

Den spanska polisen har med knapp marginal lyckats hejda ett självmord av drygt 30 personer på Teneriffa. Ett samband finns med Soltempelkulten, som dödade 64 häromåret. Medlemmarna avsåg att ta livet av sig i går, då världen skulle gå under, enligt sektens tro.

Nordland spammade Algonets kunder

Under julhelgen drabbades mellan 60 000 - 70 000 (uppgifterna om hur många som drabbades varierar) abonnenter hos Algonet av spam från den svenska nazisttidningen Nordland. Varför enbart Algonets användare har drabbats kan förklaras med en liten annons i Aftonbladet, där en person sålde ett register över Algonets kunders e-postadresser.

UNA-bombaren försökte begå självmord

Den så kallade UNA-bombmannen som står åtalad i Kalifornien för en rad bombattentat har försökt ta sitt liv. Theodore Kaczynski hittades med märken på halsen. En polistalesman uppger att han troligen försökt hänga sig i underkläderna.

MC-klubben Road Hogs får betalt för beslagtagen öl

Motorcykelklubben Road Hogs i Kristianstad får 16 000 kronor av staten i ersättning för öl som tagits i beslag. Det har Justitiekanslern (JK) beslutat.

Brottby 980103 - tre versioner

Nedan följer tre versioner av vad som hände då polisen valde att gripa 314 personer vid en nynazistisk konsert i Brottby för några veckor sedan. Samtliga artiklar är publicerade i sin helhet, och den första inkluderar även länkar till sidor där civila poliser pekas ut på bild. Gemensamt är att alla tre förkastar polisens arbete, men av helt olika orsaker.

Drogtesta politiker

Drogtester har blivit ett allmänt accepterat sätt att bekämpa droger i Sverige. Numera testas bussförare, städerskor, elektriker, fritidsledare, och en lång rad andra yrkesgrupper..

Bandidos MC - nu även på internet

Bandidos MC som nyligen fick sin första officiella stödklubb i Sverige - Amigos MC i Ängelholm - finns nu även på Internet. Det är danska Bandidos MC som lagt upp en webbplats där de bl.a. erbjuder försäljning av t-shirts, jackor och solglasögon m.m.

Brand fyller hundra år

Första maj 1998 är det hundra år sedan det första numret av anarkisttidningen Brand kom ut! Det tänker man fira rejält. Bland annat planeras en Brand-festival till den 2-3 maj på Kafe 44 i Stockholm.