Artiklar från 1996

18-årsgräns för tobak efter nyår

Från årsskiftet blir det förbjudet att sälja tobaksvaror till den som är under 18 år. Det blir också förbjudet att sälja till någon som avser att överlämna tobaksvaror till en person under 18. Handeln och tobaksbranschen ska nu gemensamt genomföra en informationskampanj om den nya lagen.

Sektledare dömdes till två års fängelse

En turkisk domstol dömde igår en efterspanad muslimsk sektledare till två års fängelse för att han hade lett en förbjuden organisation, rapporterade nyhetsbyrån Anatolia. Muslum Gunduz som leder den islamistiska Aczmendisekten greps i lördags i en polisrazzia i Turkiet.

Smällaren Thunderking förbjuds efter nyår?

Smällaren Thunderking ska explodera på tio meters höjd. Men många barn tar bort drivladdningen och vänder upp och ned på den. Då smäller den på marken istället, vilket kan ge stora skador. Importörerna fattade redan för en månad sedan beslut om att införa importförbud, skriver Norrköpings Tidningar. Men leverantörerna har ännu inte beslutat om i fall det ska bli ett förbud. Det beslutet fattar de efter nyår.

Hackers förklarar krig mot reklambyrån Spray

Följande notis publicerades på Torgets It-nyheter den 16 december:

Intervju med S.I.T.E (Swedish Internet Terrorism Enterprise)

S.I.T.E (Swedish Internet Terrorism Enterprise) är hackergruppen som blev rikskända i höstas efter att bl.a. ha hackat Telias hemsida på Internet.

Tysk censurlag på förslag

I Tyskland ska man nu ta ställning till ett lagförslag om censur på Internet. Den nya lagen, kallad "multimedialagen" är ämnad att begränsa databasers och online-service-företags informationsfrihet. Förbjuden verksamhet blir att sprida nazistisk propaganda, hårdporr och i övrigt bedriva bedräglig verksamhet över nätet.

Hexors stoppade hemsida tillbaka på internet

Vi har tidigare berättat om hur Umeå Universitet stoppat hemsidan "Hexor". Nu är den dock tillbaka på internet. Denna gång hos Geocities. Komplett med sprängämneslänkar och kartläggningen av myndighetspertsoner.

Rättegången mot Happy headshop fortsätter

56 haschpipor har förklarats förverkade av Svea hovrätt i en dom mot butiksinnehavaren av Happy Headshop i Stockholm. Affärsinnehavarens liberala inställning till droger talade för att piporna skulle komma till brottslig användning, anser hovrätten som upphäver tingsrättens friande dom.

Svea Musiks ägare dömd till fängelse

Finska gruppen Mistreats låt "We're Ready" från samlingen "White Solidarity" (Svea 006) är enligt tingsrätten i Örebro; "hets mot folkgrupp". I onsdags dömdes Svea Musiks ägare till en månads fängelse.

Arisk Kamp - ny svensk nazistserver

För den som är intresserad av nazistisk information, så är domänen ariskkamp.com att lägga på minnet. Här samlas ett flertal olika nazistiska grupper, och informationen växer för varje dag.

Lagligt med hakkors

Justitiedepartementets förslag om särskild lag riktad mot hakkors och andra rasistiska symboler kommer inte att genomföras. "Högsta domstolens tolkning av reglerna om hets mot folkgrupp sträcker sig så långt att kompletteringen inte behövs", säger Anders Perklev vid JD till TT.

John Bobbit blir präst

Minns ni John Bobbit? Mannen som fick själva manligheten avskuren av sin fru som hämnd för flera års våldtäkter och svartsjuka.

Papperspåsar förbjuds i Afganistan

Den Afganistanska talibangerillan har förbjudit användningen av papperspåsar. Numera får papper inte längre användas för tillverkning av påsar och får inte heller föras till avstjälpningsplatsen. Orsaken är att pappret kan ha texter som inngår i koranen, och att kasta bort sådant papper skulle skymfa koranen.

Enkelt att knäcka stordatorer

Var femte stordator hos svenska myndigheter och börsföretag står vidöppna för datorintrång. Det hävdar företaget Infosec, som specialiserat sig på databrott i säkerhetssyfte.

Personalföretaget U-man sprider scientologi

Ett företag som sysslar med rekrytering av personal till bl.a. statliga myndigheter uppges stå scientologirörelsen nära. Enligt Nyheterna i TV4 sprider U-man koncernen scientologiläran i smyg genom sin personalrekrytering och sina personlighetstester.

Djurens befrielsefront slog sönder utrustning för en halv miljon

Aktivister från Djurens befrielsefront har i helgen slagit sönder inredning och utrustning för en halv miljon kronor på institutionen för anatomi och cellbiologi i Göteborg. Skadegörelsen skedde vid ett inbrott under natten till i går.

Elva höga USA-chefer i protest mot digital upphovsrätt

Den föreslagna konventionen om litterär och konstnärlig upphovsrätt, känd som Wipo, ställer orimliga krav på telebolagen och hotar den personliga integriteten. Det skriver cheferna för elva stora amerikanska tele- och Internet-företag i ett öppet brev till president Clinton.

Känd konst fick konstelev att spy

En konststuderande i Toronto får fortsätta på sin skola, trots att han har spytt på två kända konstverk, som ett sätt av visa sitt förakt för "livlös konst".

Metallica censureras av MTV

På MTV-galan 14 november var Metallica ett av banden på scenen. Men i repriserna från galan kommer de inte att finnas med. MTV Europa har valt att censurera deras framträdande för att bandets cover på Anti-Nowhere Leagues "So What?" innehåller obscena ord.

Scientologers lokal besköts

Scientologernas lokal på Götgatan i Stockholm besköts vid två tillfällen i söndags kväll för en vecka sedan. Enligt polisens tekniker har något skjutvapen använts, men vilken sorts vapen det är frågan om vet man inte. Det finns inga vittnen till händelserna.

Stridsflygplan till salu på Internet

Det israeliska försvarsdepartementet tyckte inte skämtet var roligt. Någon hade i ministerns namn annonserat på internet, allt från militärtält till stridsvagnar uppgavs vara till salu.

Nazi-judar

Tusentals soldater och officerare i nazitysklands krigsmakt spelade ett dubbelspel. De var judar. Enligt den engelske historikern Bryan Riggs så var inte mindre än 1200 nazistiska soldater av judisk härkomst. Av dessa 1200 fanns två fältmarskalkar, tio generaler, 14 överstar och 30 majorer.

Saudiarabien censurerar This Perfect Day

Det är inte lätt att släppa album i Saudiarabien. Det vet This Perfect Day. Deras senaste skiva "Don´t smile" stoppades och omhändertogs i tullen eftersom låtar som "In my bed" och "Jesus on my side" innehåller ord och ämnen som är förbjudna i Saudiarabien. Nu måste This perfect day ändra titlarna på skivan innan de gör ett nytt försök att släppa "Don´t smile" i Saudiarabien.

Tio år för porrfilm

Tre vietnamesiska officerare riskerar upp till tio års fängelse för att de tillsammans med en kulturprofessor anordnade en porrfilmskväll på Hanois universitet. Cirka 80 nyfikna besökte evangemanget där man visade amerikanska hårdporrfilmer. Besökarna får nu skaka galler tillsammans med arrangörerna.

Alla utländska ord förbjuds i Iran

Alla utländska ord ska förbjudas i Iran, har parlamentet slagit fast i en ny lag. De företag som har utländska namn eller utrikiskt benämnda produkter måste anmäla nya namn på farsi, det officiella språket.

Jultomten - live på Internet

Följande information skickades ut i veckan:

Scientologerna vs. frihetsivrande Internetanvändare

Just nu pågår en kamp mellan ljusskygga Scientologer och frihetsivrande Internetanvändare. Avhoppade medlemmar avslöjar sektens tveksamma arbetsmetoder på nätet. Dessutom publicerar de heliga texter, som bara medlemmar efter att ha spenderat miljontals kronor på dyra kurser i personlighetsutveckling får ta del av.

Hexors hemsida stoppad

I onsdags förra veckan stängdes Hexors hemsida av. Datorföreningen TSDF ansåg att hemsidan kunde skada deras relation till Umeå Universitet (som ger dem Internetförsörjning). Sidan innehöll länkar till bombrecept, pyrokemi och GHB samt saklig information om två myndighetspersoner (utan värderande uttryck, men utan deras medgivanden). TSDF hänvisar till deras policy; där det inte framgår annat än att nakenbilder och länkar till nakenbilder är förbjudna.

Homan - för homosexuella iraniers rättigheter

Föreningen Homan (gruppen för homosexuella iraniers rättigheter) har för första gången sen starten 1991 gått ut offentligt. Detta skedde i samband med föreningens årsmöte i Göteborg i slutet av november.

Telia Nära Nyhetsbrev har lagts ned

I höstas berättade vi om Telias interna faxtidning, som skickades ut till Telias chefer. Vi kan nu meddela att tidningen lades ner efter Flashbacks uppmärksammande. Till de hackers som har rootaccess hos Telia, så kan vi meddela att det finns en hel del intressant information på följande adress: http://internwww.telia.se.

Alingsås kommun nekar rasister?

Alingsås kommun ska inte hyra ut lokaler till hyresgäster som kan förknippas med någon rasistisk, främlingsfientlig eller nazistisk organisation. Det föreslår vänsterpartiet i en färsk motion.

Alias får ny ägare

Många har hört av sig till Flashback, och undrat var den svenska tidningen Alias (www.alias.org) tagit vägen. Vi kontaktade Alias, och fick följande rapport:

EAK får oväntat stöd - från nazister

Den militanta vänstergruppen EAK (Eld - Attack - Krossa) som i våras släppte sitt andra album, Stolt, har nu fått oväntat stöd - från nazister.

Kartläggning av poliser via Internet

En person i Umeå har börjat hänga ut bilder och personuppgifter på polis, åklagare och liknande myndighetspersoner. Han erbjuder även andra som har problem med myndigheter, att kontakta honom. Mot självkostnadspris hjälper han sina "kunder" att hitta användbar information, och ger dem även möjligheten att sprida dessa via Internet.

Scientologernas hemliga bibel

På Flashbacks hemsida finns en länk till Holland, där Scientologernas "hemliga" bibel ligger. Det finns dock delar som inte är med där. Vill du läsa "the real thing" och ta del av det matrial som Scientologerna gör allt för att stoppa? Bege dig då till följande adresser:

Nordland äger rätten till namnet Nordland

Vi har tidigare berättat om hur Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) hotade med att stämma den nazistiska tidningen Nordland för namnstöld. LRF registrerade namnet Nordland i mitten av 1980-talet, när den egna tidningen Land planerade att ge ut en edition i Norrland. LRF ägde i augusti fortfarande utgivningsbeviset och hade därför kvar rätten till namnet Nordland.

Compuserve lämnar Tyskland

En ny lag som kräver att Internetuppkopplare censurerar Internet är på gång i Tyskland. Lagen ska tvinga uppkopplarna att stoppa tillgången till bland annat barnpornografi, nynazism och annat extremt material.

Mannen svimmade varje gång notan kom in

Den 47-årige mannen satte i system att svimma när notan kom in. Men nu har hans knep avlöjats. Efter att ha ätit och druckit för närmare tusen kronor gjorde mannen som han brukade: föll ihop över bordet. Personalen kallade på ambulans men ringde också polisen, som åkte till sjukhuset och upptäckte att mannen snabbt kvicknat till.

JO godkänner förbud mot nazisymboler i skolan

Rektorerna har rätt att förbjuda elever att bära nazistsymboler synligt, om det "stör ordningen i skolan". Det skriver justitieombudsmannen (JO) i ett beslut på torsdagen.

England stoppar David Cronenbergs senaste film

Regissören David Cronenbergs senaste film Crash har förbjudits av de lokala myndigheterna i centrala London. Myndigheterna kräver att Cronenberg kortar ner sexakterna i filmen. Detta trots att filmen ännu inte har blivit officiellt bedömd av Storbritanniens censurmyndigheter.

Brigitte Bardot anklagas för rasism

Den franska djurskyddsförkämpen Brigitte Bardot ska den 19 december inställa sig i domstol anklagad för att ha fällt nedsättande omdömen om muslimer, uppgav jurister i Paris i går. I en tidningsintervju har Bardot sagt att Frankrike har "invaderats av alltför många utlänningar, framför allt muslimer" och att "vi tvingas stå ut med alla sorters traditioner".

Cardigans stoppas av engelsk radio

Originalversionen av Cardigans senaste singel "Been it" får inte spelas i England. Orsak: texten innehåller ordet "whore". Och att nämna ordet hora i en sångtext är för mycket för de pryda engelsmännen. Trots Cardigans enorma popularitet förbjöds låten i alla brittiska radiokanaler.

Svenska drogmotståndare: Bojkotta Calvin Klein

I mars nästa år kommer Calvin Kleins nya parfym "Be" till Sverige. Den nya doften ska säljas med modeller som har den rätta heroinlooken. Många tycker att den nya parfymen stinker redan nu.

FNA - nu även på tyska

Flashbacks nyhetsbrev FNA är sedan två veckor tillbaka tvåspråkig. På måndagar släpps den svenska versionen, för att några dagar senare även komma ut i tysk översättning.

Gratistelefon nerringd

Succé eller fiasko? Premiären för reklamfinanserad gratistelefon i Lund lockade så många att tekniken brakade samman efter två timmar. Lundaborna blev de första att testa den senaste företagsidén inom teleområdet - den reklamfinanserade gratistelefonen.

Free Church of Scientology of Stockholm

Tarja Vulto (Scientologerna) säger; "vi har religionsfrihet i det här landet". Det stämmer. Därför så har man nu - som ett alternativ till de "vanliga" Scientologerna - startat "Free Church of Scientology of Stockholm". Kyrkans emblem finns på: http://www.scientology.org/p_jpg/iconher2.jpg.

Bokassa är död

Centralafrikanska republikens förre diktator Jean-Bedel Bokassa avled på kvällen den 4:e november av en hjärtattack, rapporterade hans anhöriga dagen efter. Han blev 75 år.

Hultsfred inför kommunal nätcensur

Hultsfredsborna har tillgång till gratis Internet genom kommunens försorg. Snart kommer dock utbudet på nätet att begränsas för den gratissurfande skaran när kommunen inför sex- och våldfilter.

Tysk terrorist dömd till livstids fängelse

Birgit Hogefeld, tidigare medlem av Röda Armé-fraktionen, även kallad Baader-Meinhofligan, dömdes i förrförra veckan till livstids fängelse för mord och mordförsök. En domstol i Frankfurt fann henne skyldig till tre mord, bland annat genom ett sprängattentat mot den amerikanska flygbasen i Frankfurt 1985.

Laughing Eskimo splittras upp i två bolag

Göteborgsbaserade postorderföretaget Laughing Eskimo har splittras upp i två bolag. Det ena bolaget - som behåller namnet The Laughing Eskimo - kommer att inrikta sig på industrimusik. De kommer inom kort ut med en ny utförsäljningslista med CD-skivor från cirka 70 kronor och uppåt.

Ny bok om hackers

"Hacker - Berättelsen om gänget som knäckte koden" är den sanna historien om hur ett par ungdomsgäng orsakade huvudbry i amerikanska Secret Service, och hela det amerikanska samhället när de via modem knäckte kod efter kod till viktiga anläggningar.

Marijuana kan beställas över nätet

En vecka efter att Kaliforniens väljare godkänt användandet av marijuana till medicinska ändamål, har en grupp satt upp en beställningslista på Internet för hugade kunder.

Poppers - farlig men laglig sexdrog

Sedan ungefär en månad tillbaka säljs sexdrogen Poppers helt lagligt i Sverige. Detta trots rapporter om dödliga bieffekter. Poppers är egentligen en hjärtmedicin, men den har med tiden ersatts av andra mer effektiva preparat. Nuförtiden produceras den främst för att säljas som drog i snyggt utformade flaskor.

Rappare fick fängelse för text om polisen

Två av medlemmarna i den franska rapgruppen MTM har dömts till fängelse. Orsaken är en låt som handlar om polisens trakasserier av ungdomar i förorterna, där de anklagas för att sparka och slå dem.

Laglöst land?

Den lilla önationen Seychellerna i indiska oceanen har stiftat en ny lag som ger utländska placerare en möjlighet att donera 10 miljoner dollar åt staten. I gengäld är de i förväg friade från alla brott de i framtiden kan tänkas begå på ögruppen. Lagen ingår i ett lagpaket som skall uppmuntra utländska företagare att investera i landet.

Ny film om Timothy Leary

Regissören till Wayne's World, Penelope Spheeris, jobbar nu med "Flashbacks", en film som handlar om nyligen avlidne LSD-gurun Timothy Leary.

Porr med svensk fotbollsstjärna

Expressens löpsedlar i söndags. Helsidor i GT & Kvällsposten i lördags. Vasalunds lovande fotbollsstjärna Moses Nsubuga nekar inte till att han medverkat i hårdporrfilmer men tycker inte att det är så mycket att tala om, det var ju ett tag sedan och jag vill ju bara spela boll. Till Flashback säger porrfilmaren:

Polisen maktlös inför ny typ av ecstasy

Polisen står maktlös inför en ny typ av ecstasy. Trots att man gripit flera personer som langat och använt drogen, så har man tvingats släppa dem utan att kunna åtala dem.

Tidningar vägrar ta in reklam för Bovision

Ett växande antal tidningar vägrar att ta in annonser som referar till Bovision, en bostadsmarknad på Internet. Företaget som äger Bovision uppger att mellan 7000 och 8000 människor tittar vad som finns blande deras annonser.

Control Alt Deletes prislista

Följande pressmeddelande skickades ut den 30 oktober från Control Alt Delete:

Förbjudet att sälja lim till sniffare i Singapore

Alla järn- och cykelaffärer i Singapore ska få en lista över kända sniffare, och det blir straffbart att sälja lim, thinner eller liknande till personer som står på listan.

Bayern slår till mot scientologer

Bayern beslutade i veckan som första tyska delstat om vittgående åtgärder mot scientologerna. Från den 1 november måste alla som söker offentlig tjänst uppge om de är medlemmar eller har kontakter med sekten.

Mystiska brev med hundralappar

Hundratals familjer i danska Skanderborg fick i förra helgen ett apelsinfärgat kuvert innehållande en hundralapp och ett anonymt brev. Polisen har fått en ström av förfrågningar kring de mystiska försändelserna. Polisen förmodar att det rör sig om sinnesförvirrade eller religiöst motiverade avsändare. "Finn glädjen. Utnyttja den bifogade lilla gåvan", heter det i brevet.

Bolag ska skydda Hells Angels symbol

Hells Angels har i Storbritannien bildat ett bolag, för att försöka förhindra att EU-länder förbjuder organisationens medlemmar att bära sitt emblem på ryggen. Bolaget heter Hell's Angels (Europe) Limited. Bolaget ska anställa medlemmar från hela Europa och ge dem rätt till att bära verksamhetens logotyp och varumärken på sina "arbetskläder".

Bandidos i USA vill ha dansk mc-fred

Nu trycker Bandidos i USA på för att få slut på mc-kriget i Danmark. Det amerikanska mc-gänget försöker bättra på sitt rykte. Men de europeiska kamraterna kan omintetgöra det.

Jultomten har blivit fattig

Den enda riktiga jultomten - han som enligt finländarna bor vid Polcirkeln i Rovaniemi i finska Lappland - börjar liksom många andra att få en ansträngd ekonomi. Därför har tomten snart inte längre råd att gratis besvara alla brev som flödar in till honom.

Falsk bankbox skulle lura kunder

Syftet var troligen att komma över dagskassan från Östersundstravet. Därför hade någon eller några placerat en grönmålad fristående "servicebox" utanför Föreningsbanken i Östersund.

Hackers gjorde Mark till Knark

Hackers förvandlade onsdagen den 9:e oktober Marks kommuns hemsida på Internet till en reklampelare för knark. På hemsidans förstasida välkomnas besökarna till Knarks kommun. Sidan hackades av "Ivil Haxor" som tidigare är mest kända för att ha hackat Livets Ords hemsida tre gånger. På sidan fanns ett flertal länkar till olika drogsidor, samt även en länk till Flashback.

Schrödingers huvud

En diskussionslista för journalister här i landet ordar numera om huruvida det är lämpligt att visa lämlästade kroppar (foton som visat sig vara tagna från ett officiellt rättsdokument) på Internet. Kul fråga. De flesta tycks veckla in sig i moralresonemang, huruvida fotona i fråga är autentiska, om de är äkta, om de är officiella osv. Kul diskussion. Fult spel.

Burma förbjuder internet och fax

Militärjuntan i Burma, omdöpt till Myanmar, har bestämt att det är olagligt att ha datorer i nätverk, skriver Financial Times. Man får inte ens, utan särskilt tillstånd, inneha en dator med möjlighet till nätverksanslutning.

Ecstasy säljs öppet på Internet

Att man kan beställa marijuanafrön via Internet är ingen nyhet. Men att man nu även kan beställa droger som Ecstasy och Magic Mushrooms bör dock betraktas som något nytt. Och betalar, det gör man med VISA.

Kohl stoppar scientologer

Förbundskansler Helmut Kohls regerande kristdemokratiska CDU krävde i en resolution vid partiets kongress i måndags att medlemmar av Scientologkyrkan ska förbjudas att arbeta inom offentlig tjänst. Resolutionen väntas komma att intensifiera ett ordkrig mellan den tyska regeringen och de USA-baserade scientologerna.

Artister stöder drogromantiker

Black Crowes, Cypress Hill, Ziggy Marley, Blues Traveller och den nya Soup Dragons-inkarnationen, High Fidelity, har gjort gemensam sak i sin strävan att marijuana ska legaliseras.

Telia vill tysta ned "Telia Suger"-kampanjen

I ett internt nyhetsbrev kallat "Nyhetsbrev Telia Nära" som skickas ut via fax till cheferna på Telia, uppmanar man sina anställda att tysta ned kampanjen "Telia Suger". Följande finns att läsa i "Nyhetsbrev Telia Nära nr 37/96":

Engelska myndigheter censurerar svensk konst

Installationen "Royal Fertilization" av Carl Michael von Hausswolff och Leif Elggren på Hales Gallery i London, blev censurerad av engelska myndigheter. Två triptyk-fotografier togs ned, och fick inte ens visas privat (på galleriets kontor). Problemet är dock löst, då bilderna nu istället finns på internet.

Stoppad Radio Islam-sida åter på Internet

Den omtalade "uppslagsboken" på Radio Islams hemsida - som stoppades i våras - finns nu åter på Internet. Sidan stoppades p.g.a. att det var oklart om den bröt mot den svenska datalagen. Nu finns en spegel av hela Radio Islams hemsida upplagd på en amerikansk server, där även den stoppade sidan ingår.

Nyhetsbrev Telia Nära

Som vi nämnde tidigare berättat, så har Telia ett nyhetsbrev som man skickar ut via fax till ledningen. Här finns en hel del hemligheter och pinsamheter som kan vara kul som utomstående att känna till. I nummer 37 så berättar de bl.a. hur dåliga de är, och publicerar en undersökning som Expressen gjort. Läs och döm själva.

Falsk Slitz-sida på internet

Följande e-post skickades i förra veckan ut till landets medier:

Lokets mobilnummer sprids via IRC

Leif "Loket" Olssons mobilnummer sprids via IRC. Detta sker på Flashbacks mycket omskrivna IRC-kanal #flashback. Sedan i fredags så är Lokets mobilnummer rubrik (topic) på kanalen.

Lokets mobilsvar hackad

Leif "Loket" Olssons mobilnummer spreds (som vi tidigare berättat) på IRC kanalen #flashback i helgen. I söndags morse så ringde pseudonymen "Angel of Death" och ändrade hans mobilsvarskod från det vanliga 0000 (som nästan alla Europolitan kunder har) till 6660. Han ändrade även hälsningsfrasen, som dom som ringt numret kanske vet.

Ensamrätt på sina tatueringar

De tatueringar som den franska rockstjärnan Johnny Halliday har på sin högra arm får inte kopieras, har en domstol i Paris fastslagit.

Scientologerna-skoj på internet

Scientologerna brukar ju försöka hålla sina meningsmotståndare borta från Internet på både det ena och det andra sättet. Men de kunde inte göra något åt att deras mytologiske motståndare, den onde rymdkejsaren Xenu skaffade egen domän.

Politiskt budskap i Windows 95

Genom århundraden har förtryckta människor använt media för att nå ut med sina budskap. Men nu har ett gäng taiwanesiska programmerare genom en "liten" kupp verkligen fört in denna metod i datoråldern.

Myten om Absint och malörtens mystik

Drev Absinten Paris konstnärer till galenskap eller drev galenskapen dem till Absinten? Mescal, Tequila och Stroh Rom i all ära; men ingen dryck är så mytomspunnen som Absint. Det går många rykten om den gröna fen, och inte alla ligger sanningen nära.

Ahmed Ramis nya bok - redan utgiven på internet

Ahmed Ramis nya bok: "Israel: Falsk Varudeklaration", som släpps inom kort finns redan att läsa på Internet. Webbadress: http://www.flashback.se/~rislam/svenska/fildok/bok.htm#process

Nya uppgifter om Michael jacksons pedofili

Jordan Chandler, som blev känd som barnet som nästan fick Michael Jackson på fall, har spökskrivit en bok i ämnet. "Michael Jackson was my lover: The secret diary of Jordan Chandler" heter boken, som Victor Guiterrez författat, baserat på Jordans dagbok.

Tyskland stoppar tillgången till Zündelsite

Tysklands familje- och ungdomsminister Claudia Nolte uppmanade nyligen företag som bjuder ut internetanslutningar att blockera tillgången till den tyske nazisten Ernst Zündels hemsidor.

Onkel kånkels hemsida stoppad

En av de få Onkel Kånkel-inspirerade sidorna i landet har stoppats av systemadministratören. Sidan länkades bl.a. från Flashbacks nyhetsbrev FNA för några månader sedan, i samband med ett reportage om Onkel Kånkels texter.

Åklagare ska granska Flashbacks utlottning av marijuanafrön

Flashbacks utlottning av marijuanafrön ska granskas av Ulf Stalhane, chefsåklagare i Eskilstuna. Anledingen är att det i samband med beskrivningen av de frön som delas ut till de som flitigast bidragit med texter till Flashback står; "Det naturliga valet för många expertodlare".

Mördare som hängs ut på affisch kan bli fall för JK

Två yngre män från Eskilstuna som är dömda för mord har hängts ut på affischer på flera ställen i centrala Eskilstuna. De är 19 och 20 år, och dömda till sju års fängelse för att i somras ha stuckit ihjäl 26-årige Sonny Andersson. På affischerna står: "Sonnys mördare. Se upp! Snart är de ute igen. Stoppa våldet!"

Expo - nu även på internet

Den mycket omskrivna antirasistiska tidningen Expo finns nu även på Internet. Här kan du bl.a. läsa artiklar ur Expo, rapporter om rasistiska dåd och mycket annat.

SUNET stoppar länkar till Radio Islam

SUNET har nyligen valt att plocka bort Radio Islam från sin WWW-guide. Följande e-post skickades till Ahmed Rami i juli:

Tidningsförlaget BOSS tiger om hackade hemsidor

Det Medströmsägda tidningsförlaget BOSS (som bl.a. ger ut PC&Mac magazinet, PC Guiden och CD-Rom & Multimedia) har beslutat att i framtiden tysta ner alla rapporter om hackade hemsidor.

Europol skapar register över kriminella personers kompisar

Europol har fått tillstånd till att skapa register över personer som "skulle kunna vara intressanta för särskilda granskningar".

Svartjobbförmedling stängd

I veckan beslutade Magnus (Frihetsfronten Väst) att stänga den mycket omdiskuterade arbetsförmedlingen som erbjuder svart arbetskraft på Internet. Magnus skriver bl.a. följande:

Lucio Fulci är död

Filmregissören Lucio Fulci (Zombie, New York Ripper, House by the cemetary, The Beyond m.fl.) dog torsdagen den 14 mars. Han blev 69 år gammal. Fulci led av diabetes och missade en insulindos.

400 000 kronor i böter för att ha tittat på internetporr

En domstol i Singapore har bötfällt en man med 400 000 kronor, sedan han laddat ner obscena bilder från Internet. Mannen är den första att dömas sedan Singapore i juli införde censur på vad innevånarna har rätt att ladda hem ifrån Internet.

Frisläppt hacker förbjuds kontakt med datorer

Kevin Poulsen var en gång en av USA:s mest eftersökta brottslingar, och en idol för hackers. Nu ska han arbeta av sina böter som hamburgerbiträde på McDonalds.

Tyska nazister stoppas på internet

Tyskland har infört förbud för nazistiska hemsidor på Internet. De som upplåter plats på nätet, tvingas censurera material från nynazistiska publicister. Åtgärden syftar till att skydda barn och ungdomar, säger Tysklands familjeminister Claudia Nolte.

Melody Line anmälda

Företaget Melody Line i Göteborg säljer ogranskade filmer, dels i sin butik, dels via postorder. De har haft en del utgåvor från Holland (där det knappast existerar någon censur) och en del s.k. "Directors Cut" från England. Alla dessa är nu bortplockade ur sortimentet.

The Hillside Strangler skriver ny bok

Kenneth Bianchi - the Hillside Strangler - arbetar för närvarande med en bok om sitt liv. Till största delen kommer boken att handla om rättegångarna och den fällande domen, Bianchi hävdar att han är oskyldig, och att domen bygger på korruption och planterade bevis. Det pågår även förhandlingar om filmrättigheterna.

Svensk filmcensur 1995-1996

Följande filmer har censurerats i Sverige mellan januari 1995 och augusti 1996:

Livets Ord en miljonaffär

Livets Ord i Uppsala har tillgångar på 70 miljoner kronor, och hade 93 miljoner kronor i intäkter 1994/95, varav 44 miljoner kronor kom in via kollekten.

Inget brott att slå frun - ibland

Det är inget brott av en man att slå sin hustru, om det bara sker någon gång då och då. Det fastslog Italiens högsta appellationsdomstol på onsdagen. Det fall som domstolen tog ställning till gällde en svartsjuk siciliansk make som slagit sin hustru.

CIA lät Contras sälja crack i USA

Uppgifter om att CIA sålt narkotika till svarta i USA har väckt konspirationsmisstankar, och president Bill Clinton lovar att utreda saken. Det är tidningen San José Mercury News som berättat den anmärkningsvärda historien i en artikelserie:

Cannabisfrön sälj på internet

Cannabisfrön säljs via Internet. Med rätt adress får man kontakt med ett svenskt postorderföretag som säljer mot postförskott. Och försäljningen är laglig.

CIA:s hemsida hackad i veckan

I torsdags blev amerikanska underrättelsetjänsten CIA:s hemsida på Internet hackad. Där ändrade man bl.a, Central Intelligence Agency, CIA, till "Central Stupidity Agency" och lade även in länkar till olika undergroundrelaterade sidar, (inkl. fyra länkar till Flashback).

Linus Walleij angående CIA:s hackade hemsida

Linus Walleij har skrivit följande text, angående CIA:s hackade hemsida:

Power Through Resistance berättar varför de hackade CIA:s hemsida

Power Through Resistance berättar varför de hackade CIA:s hemsida:

Alt.flashback - Flashback startar egen nyhetsgrupp

Det har länge funnits planer på att starta en egen nyhetsgrupp på Usenet. Men det är inte bara att starta en grupp. För att kunna starta en grupp så behövs det flera som vill ha en flashback-grupp.

Röda Korset nekar till nazistbakgrund

Internationella rödakorskommittén, ICRC, förnekade i veckan att några av deras tjänstemän under andra världskriget arbetade för nazisterna. Det var judiska världskongressen som i förrförra veckan hävdade att ICRC-tjänstemän hjälpte nazistiska krigsförbrytare att fly.

Galago har återuppstått

Efter nästan två års frånvaro, återuppstår tidskriften Galago. Nya svenska serier, utländska serier och fåniga reportage om samhällsfenomen kommer åter att fylla spalterna, dock i ett annorlunda format.

Kvinna dömd för att ha kokat te på Magic Mushrooms

En 21-årig kvinna dömdes i onsdags till skyddstillsyn av Örebro tingsrätt, för att hon kokat och druckit te på svampen toppslätskivling.

Telia censurerar information för sina användare

De lyckliga internetabonnenterna som har Telia som leverantör slipper snuskiga nyhetsgrupper. Telia har nämligen varit omtänksamma, och tagit bort alla alt.sex.* grupper.

Sunet stoppar "farliga" länkar

Sunet har nu tagit sitt moraliska ansvar, och tagit bort länkarna som tidigare låg under "Vuxentjänster".

Nöjesguidens hemsida blev hackad i fredags

I fredags blev Nöjesguidens hemsida hackad. Omslaget på tidningen hade bytts ut mot Freddie Kreuger (Nightmare on Elm Street) och över hela framsidan stod det med stora bokstäver; "FUCK OFF MODEAS".

Polisen kommenterar Flashbacks publicering av civila polisbilar

Fredagen den 13:e hade Borlänge Tidning en liten artikel där de frågar Bo Persson, Borlänges kriminalkommissarie, om vad han tycker om att det publiceras civila polisbilar på Internet.

Tyskland försöker förbjuda vänstertidningen Radikals hemsida

Den tyska chefsåklagarmyndigheten försöker stänga av tillgången till en vänsterextrem hemsida i Holland. Detta verkar hittills inte ha lyckats, och det har tydligen inte lyckats förut heller. (Detta är alltså inte första gången de tyska myndigheterna försöker censurera webben.)

Frigång för mannen som skjöt Reagan

John Hickley försökte för 15 år sedan att mörda USA:s förra president Ronald Reagan. Hickley sitter inspärrad på ett mentalsjukhus, men har nu beviljats frigång. En gång i månaden får han lov att lämna anstalten.

Scientologerna försöker stoppa The Fishman Papers

Pär Leander på Dahlman Magnusson advokatbyrå har för Scientologkyrkans räkning, och i samarbete med Helena Kobrin (tidigare känd för att ha stämt en holländsk internetuppkopplare), stämt en svensk för att ha spridit Scientologkyrkans heliga skrifter på Internet. De som berättar om rymdvarelser m.m.

Straffbart med hembränningsapparat

Från 1 november blir det straffbart att ha en hembränningsapparat hemma. Detta beslutade riksdagens socialutskott på onsdagen.

Gudrun Schyman har varit på bio

Under veckan har mediasverige frossat i den största godbiten på mycket länge; "Gudrun Schymans mycket pinsamma incidenter". Ingen tidningen har skrivit om det, men alla (och då menar vi verkligen alla), har pratat om det. Under veckan har det dykt upp ett flertal versioner. Den ena värre än den andra. Vi har valt att publicera tre av dem. Döm själva.

Billy Butt åter en fri man

Förre skivbolagsdirektören Billy Butt är en fri man. Kriminalvårdsnämnden beslutade i går att omedelbart frige Butt från hans femåriga fängelsestraff för bland annat våldtäkt.

Nationella Alliansen finns inte längre

Den nazistiska organisationen "Nationella Alliansen" - som bl.a. har utpekats som VAM:s arvtagare - finns inte längre.

Hakkors är inte hets mot folkgrupp

Det är inte olagligt att bära tröja med hakkorsmärken och dödskallar. Detta konstaterade tingsrätten i Motala i torsdags, och friade en man åtalad för hets mot folkgrupp.

Anonymitetsservern Anon.penet.fi har stängts

I fredags stängde världens kanske populäraste server för anonym kommunikation på Internet; Anon.penet.fi. Fem dagar innan hade den brittiska tidningen Observer skrivit att via Anon.penet.fi sprids barnporr över hela världen.

Inget pedofilregister i Sverige

Justitieminister Laila Freivalds meddelade nyligen att Sverige inte kommer att följa USA:s mönster och starta ett register över människor dömda för sexualbrott och övergrepp mot barn.

Att spotta på parkeringsvakt kostar 2000 kronor

Den upprörde felparkeraren spottade in i parkeringsvaktens bil. Det kostade 1 500 kronor i böter och 500 kronor i skadestånd.

Apor har moral

Nya undersökningar visar att det inte alls var vi människor som uppfann moralen. Schimpanser delar t.ex. sin föda med varandra, och givmilda apor belönas med senare hjälp.

Annonsstopp för piratdekodrar

Marknadsdomstolen förbjuder Gula Tidningen att föra in annonser från företag som säljer olaglig avkodningsutrustning. Domen är en framgång för betal-TV-branschen som förlorar stora pengar på grund av att piratdekodrar florerar på marknaden.

Jan Axelsson - live på Torget på torsdag

Nu på torsdag har du möjlighet att prata med Jan Axelsson i realtid. Han har blivit inbjuden till Torgets WebChat - "Prat" - för att besvara frågor, och där du kan vara den som ställer frågorna. Tid: 14:00-15:00.

Elvis ville mörda sin fru

Nu kommer böckerna som Priscilla Presley försöker stoppa. Elvis hustru anklagas för att ha tvingat rockkungen att gifta sig med henne. När han försökte backa ur hotade hon att stämma honom för att ha haft sex med henne när hon bara var 15.

Flashbacks mailinglista läggs ner - två nya startas

I veckan går Flashbacks mailinglista i graven. Samtidigt startas två helt nya listor. En "social" mailinglista (FML - Flashback Mailing List) och en "informativ" mailinglista (FIL - Flashback Information List).

Cannabislegalisering diskuteras i Danmark

I Danmark höjs röster för att legalisera bruket av "lättare" droger som cannabis. En dansk drogliberalisering skulle särskilt "drabba" södra Sverige, som genom sin närhet till Danmark redan är hårt utsatt för narkotikainflödet.

Hembränningsapparater säljs öppet i butik - nu även i Norrland

I förra veckan tipsade vi om en butik i Göteborg som sålde hembränningsapparet. Bor man i Norrland så är det dock närmare att åka till butiken Bodega i Piteå. Den ligger på Storgatan vid bokhandeln. Prisexempel: 1895 kronor för en FOA.

Välkommen till Kling och Klang, var god dröj!

New York-polisens huvudkontor utsattes nyligen för ett practical joke. Under tolv timmar var meddelandet "var god dröj" utbytt till:

Hembränningsapparater säljs öppet i Göteborgsbutik

Det finns en vinbutik i Västra Frölunda som säljer destillationsapparater i flera olika modeller, både FOA-brännaren och Lab-Master.

Hårdrocksbandet Slayer anklagas för mord

Amerikanska trash metal-bandet Slayer anklas nu för att ha uppmuntrat till mord på en 15-årig flicka i Kalifornien. Det är flickans mamma som stämt gruppen, efter det att hon fått reda på att de tre tonåriga pojkar som begick mordet har ett rockband som inspirerats av Slayer och gruppens texter.

LRF stämer den nazistiska tidningen Nordland för namnstöld

Den högerextrema och rasistiska tidskriften Nordland använder ett namn som ägs av Lantbrukarnas Riksförbund. Nu hotar LRF att stämma Nordland för brott mot grundlagen och namnstöld, skriver Svenska Dagbladet.

Rave i Sibirien

Technoälskare från jordens alla hörn bespetsar sig på vad som ser ut att bli 1997 års största ravehändelse: det transsibiriska technotåget mellan S:t Petersburg och Peking.

Smygkissare bjuds på kalldusch

Korvkioskägaren Bengt Jacobsson i Järvsö har länge haft problem med folk som kissar bakom gatuköket. Nu har han fått nog och bjuder dem sedan två veckor tillbaka på en svalkande överraskning.

Vänsterpartiet konkursmässigt

Om alla fordringsägare krävde in sina fordringar skulle Vänsterpartiet tvingas i konkurs. En genomgång av partiets ekonomi som gjorts av Finanstidningen visar på 8,5 miljoner kronor i skulder, och 3,7 miljoner i tillgångar.

Maskeradligans bibel funnen

Polisen i Eskilstuna har funnit ett exemplar av den beryktade Maskeradligans brottsbibel. Boken från 1994 är en komplett handledning över svenska polisens verksamhet. Men den är långt ifrån aktuell idag, menar Rikspolisstyrelsen.

Ericsson censurerar internet för sina anställda

De anställda på Ericsson kan inte surfa fritt på internet. Nedan visas ett internt brev som gått ut till de anställda på Ericsson.

Red Rum ny innedrog

När keyboardspelaren i Smashing Pumpkin, Jonathan Melvoin, i förra veckan avled av en överdos "Red Rum" - en kraftigare typ av heroin - ökade efterfrågan på just den heroinsorten markant.

Iggy Pop i Armanikostym

Den legendariske rockgudfadern Iggy Pop befinner sig i ännu ett ovanligt sammanhang. I sommarnumret av den renommerade modetidningen Arena svarar rockstjärnan pliktskyldigt på frågor angående klädval och skönhet: Var han handlar kläder, vilka han föredrar och vilket hårbalsam han använder m.m.

Svensk Kalle & Hobbe-sida stoppad

Småaktiga amerikaner har nu börjat jaga stackars oskyldiga Kalle & Hobbe-fans som har bilder på Kalle & Hobbe på sin hemsida.

Förbud mot mc-västar på krogen

Medlemmar i motorcykelklubbar som Hells Angels, MC Sweden och Bandidos får inte längre bära sina västar när de går på krogen i Stockholm, rapporterar Radio Stockholm.

Werewolf - nu även på internet

I onsdags förmiddag lades den omtalade nazisttidningen "Werewolf" upp på Internet. Werewolf gjorde sig bl.a. känd i media för något år sedan, då den innehåller en dödslista med namn och adresser till över 300 personer med antirasistisk anknytning. I tidningen finns även uppmaningar och olika tips på hur man kan attackera sin "motståndare".

Pedofilregister i Nya Zeeland

Ett 191-sidigt register över personer som dömts för sexuella övergrepp mot barn började i torsdags säljas på Nya Zeeland.

Kinesiska barn får Marx som serie

En kinesisk förläggare har givit ut en tecknad version av Karl Marx klassiska - och tunga - verk "Kapitalet". Serien är främst avsedd för barn, uppger nyhetsbyrån Nya Kina.

Rudolf Hess-march i Trollhättan 17 augusti

Den 17 augusti är det en stor Rudolf Hess-march i Trollhättan. Efter konserten blir det konsert med Public Enemy/No Remorse, Svastika och Germania.

Stone Temple Pilots sångare på rymmen

Stone Temple Pilots sångare, Scott Weiland, är efterlyst av polisen efter att ha rymt från en avvänjningsklinik där han var intagen för sitt drogberoende.

Art Parts - nytt galleri i Stockholm med konst av massmördare

Art Parts heter ett nytt och mycket intressant galleri i Stockholm. Vad sägs t.ex. om konstnärer som Robert Williams, Coop, Kozik, Ed "Big Daddy" Roth, Charles Manson, John Wayne Gacy, Trevor Brown och många, många fler.

GT anmälda för hets mot folkgrupp

Sveriges muslimska stiftelse har anmält tidningen GT till Justitiekanslern (JK) för hets mot folkgrupp. Skälet är en artikel från den 8 juni med rubriken "Muslimska flickor säljer sin oskuld".

Ettåring fick 50 000 kronor i parkeringsböter

Sydsvenska Dagbladet avslöjade, för ett par dagar sedan, ett tjugotal fall där föräldrar i Malmö, för att slippa parkeringsböter, har skrivit över bilen på sina barn. Det finns nämligen ingen lag som tvingar föräldrar att betala sina barns skulder. En ettårig flicka, Nikoletta, är den värsta syndaren med nära 50 000 kronor i parkeringsskulder.

Radiokanalen "Klassiska hits" polisanmälda för olaga diskriminering

Jag vill hälsa till min pojkvän, sade Max Lilienthal när han ringde till programmet "Kärlekslinjen" i kommersiella radiokanalen Klassiska Hits i Stockholm.

Jackie Kennedy var otrogen som hämnd

Jacqueline Kennedy hade ett förhållande med skådespelaren William Holden - för att hämnas på maken John Kennedy för hans många romantiska eskapader. Det hävdas i en ny bok som citeras i New York-tidningen Daily News i veckan.

Brott mot mänskliga rättigheterna

Brott mot mänskliga rättigheter, i många fall grova och omfattande, förekom förra året i minst 146 länder.

Metallica-omslag vållar uppståndelse

Vad föreställer egentligen omslagsbilden till Metallicas nya album "Load"? Rykten säger att det helt enkelt skulle vara gitarristen Kirk Hammets utlösning.

Domstol ger Happy headshop rätt: fel att beslagta haschpipor

I februari gjordes husrannsakan på Happy Headshop i Stockholm, där det bl.a. såldes haschtillbehör. Polisen tog 74 pipor av olika typer i beslag.

Prostitution blir lagligt i Danmark

Prostitution bör göras lagligt i Danmark, anser justitieminister Björn Westh och en majoritet i det danska folketinget. Även polis och åklagarmyndigheten är positiva.

Filmnet fälls av etiska rådet

Två stora uppslagna annonser för Filmnets tv-sportkanal är kränkande för både kvinnor och män. Det anser näringslivets etiska råd mot könsdiskriminerande reklam (ERK) i ett fällande uttalande.

AFA kommenterar attentaten mot nazister

I förra veckan lät vi Christoffer Rangne (Nationella Alliansen) ge sin bild av attentaten mot Expo. Där pekades bl.a. AFA (Anti Fascistisk Aktion) ut som syndabockar. Under veckan har även tidningen Expo tagit avstånd från AFA. Men vad vill AFA, och varför anser de att man bör agera militant mot nazister. Här kommer AFA:s version av vad som hänt.

Dataphone kommenterar varför de stoppade en djurporrsida

Vi har tidigare skrivit om hur Dataphone stoppat en sida med djurporr. Den som ägde sidan berättade följande:

Dataporrförbud upphävs i USA

Den amerikanska författningens första tillägg om yttrandefrihet gäller även Internet. Det fastslog en federal domstol i Philadelphia på onsdagen.

På Nya Guinea talas 1300 olika språk

På Nya Guinea talas mer än en femtedel av världens språk. Men många språk är utdöende. Forskare hittat språk som bara har 13 bokstäver och andra med 36 ord för banan. Inget av dem har ett skriftspråk. Men bara att kartlägga och rädda ett enda språk är en livsuppgift, att rädda tusen är en ömöjlighet.

Hårdporr på Göteborgs kommuns hemsida

När Göteborgs kommun skulle presentera sig för världen via Internet var olyckan framme. Den som klickade på rubriken kultur hamnade i en hårdporrdatabas i Norge.

Timothy Learys aska ska spridas i rymden

Timothy Leary, som nylien dog, 75 år gammal, får en himlastormande sista tripp. Hans aska ska föras till sista vilan med en rymdraket. Sju gram av Learys aska ska föras ut i september. Han blir inte ensam utan far tillsammans med 30 andra personers aska. Learys vänner har berättat att en av hans drömmar var att få göra en resa i rymden.

Rec.music.white-power nekas på usenet

När en ny diskussionsgrupp ska startas på Internet, annanseras den i en av de befintliga diskussionsgrupperna. Läsarna får rösta ja eller nej, och om två tredjedelar eller fler röstar ja läggs diskussionsgruppen ut på Internet.

Nationella Alliansen kommenterar Expo-attentaten

Under veckan har attentaten mot den antirasistiska tidningen Expo fyllt samtliga av landets kvällstidningar, radio- och tv-kanaler. Men precis som alltid annars, så får vi enbart den ena partens version förmedlad. Därför föll det sig ganska naturligt att be Nationella Alliansen (de som anklagats för att stå bakom attentaten) att kommentera de senaste dagarnas skriverier.

Dataphone stoppar djurporrsida

En Flashbacks läsare har i veckan fått en hemsida stoppad hos Dataphone. Han skriver bl.a. följande till oss:

Timothy Leary är död

LSD-gurun Timothy Leary dog i fredags. Följande notis skickades ut över världen, några timmar senare:

Hergé var fascistvän och tyckte illa om barn

Hergé (seriehjälten Tintins skapare) var vän till högerextremister och fascister, kollaboratör under ockupationsåren och inte särskilt ångerköpt därefter, ständigt mån om den egna plånboken. Dessutom tyckte han illa om barn. Allt detta avslöjas i George Assoulines nyutkomna biografi.

Patafysiskt namn stoppas av rätten

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116. Så får inte lille Albin stava sitt namn. Kammarrätten i Göteborg fann inget stöd i lagen för att döpa människor i sådan anda.

Flashback startar egen webchat

Flashback startar idag på prov, en egen webchat. De flesta föredrar givetvis IRC (Internet Relay Chat), och fördelarna med en webchat mot IRC är förvisso få.

Rasistiska CD-skivor stoppas i Sverige

Musikteknikbranschen meddelade nyligen att man numera vägrar att befatta sig med vit makt-musik eller liknande.

Hells Angels trotsar Polisens nekande

En karavan med drygt 50 motorcykelburna medlemmar i och anhängare till Hells Angels dundrade i lördags genom Helsingborg. Motorcyklisterna genomförde aktionen trots att polisen och länsrätten hade nekat tillstånd.

Wineasy förklarar varför de stoppade Radio Islams hemsida

Internetuppkopplaren WinEasy har hört av sig angående notisen om Radio Islams stoppade hemsida. Deras version är något annorlunda mot Ahmed Ramis:

Dansk liberalisering av droger

I veckan meddelade det danska Socialistisk Folkparti att de vill legalisera hasch enligt den holländska modellen. Man vill dessutom legalförskriva heroin till tunga missbrukare.

Fred mellan San Marino och Sverige

Sverige har slutit fred med mikrostaten San Marino. Sverige och Sam Marino slöt aldrig formellt fred efter trettioåriga krigets slut 1648. Nu förstår vi varför försvarsminister Thage G Peterson vågar banta det svenska försvaret så kraftigt.

Konstverk av seriemördare till salu

Många seriemördare i USA tjänar stora pengar på att göra konst. Men det går även bra att brevväxla med dem. Här är några aktuella adresser:

Presskort till salu

Behöver du ett presskort? I så fall kan du lagligt köpa ett för 600 kronor från Futura Din. De har under ett par års tid sålt presskort till folk, och det hela har t.o.m. varit uppe i tingrätten (där de också blev friade).

Säpo misstänker PKK för hot

Säpo misstänker att den kurdiska separatistorganisationen PKK använder hot om våld när man samlar in pengar från kurder i Sverige.

Brottsligt att kalla någon "svartskalle"

Att kalla någon för "svartskalle" är brottsligt. Det har ett 35-årigt butiksbiträde fått erfara. I veckan dömdes han av Huddinge tingsrätt till böter för förolämpning.

Palestinier kan inte ringa till utlandet

Det statliga israeliska telefonbolaget Bezeg stängde i veckan av de internationella telefonlinjerna från de palestinskt styrda områdena Gazaremsan och Västbanken.

Fängelserna inför uniformsförbud

Kriminalvårdsstyrelsen vill inte invänta justitiedepartementets översyn av lagen om förbud mot politiska uniformer.

Frankrike har fått fackförbund för rasistiska poliser

Det högerextrema och rasistiska partiet Nationella Fronten står bakom ett nytt fackförbund för polismän, som enligt Polistidningen fått en rivstart.

Costa Rica nekar långhåriga resenärer

En del länder har inofficiella regler för vem som släpps in i landet. Till exempel är det svårt för en jude att få komma in i Saudiarabien, avslöjar tidningen Res. I Costa Rica vill man ha välfriserade gäster. Därför kan det vara svårt för den som har långt och ovårdat hår att komma in i landet.

Radio Islams hemsida tillbaka på internet

Efter att Radio Islams hemsida hunnit bli stoppad hos både Dataphone och Wineasy, så är de nu tillbaka ännu en gång på nätet. Nu på Flashbacks frihetsserver - en server startad av Flashback för att hjälpa personer och organisationer som fått sina hemsidor stoppade hos övriga uppkopplare.

Ice-T anklagas för att vara judehatare

Ice-T anklagas för antisemitism på grund av låten "Rap Games Hijacked" (med raden "some Jew motherf***er") från hans kommande album "Return of the Real". Skivbolaget vill nu att Ice-T tar bort raden, medans Ice-T kontrar med:

Den vita rasen sprider aids för att utrota de svarta

"Aids importerades av de vita för att göra sig av med den svarta befolkningen och ta över landet och dess rikedomar" sa Zimbabwes vice president Joshua Nkoma den 6 april vid sin sons begravning. Sonen avled i aids.

Historien om Happy headshop

Ägare och grundaren, Mats Öhrnell, berättar här historien om Happy headshop:

Ny demokrati diskuterar namnbyte

Ny Demokrati har nyligen genomfört en enkät bland medlemmar om ett eventuellt namn- och symbolbyte. Bland förslagen till nytt partinamn fanns bland annat Framstegspartiet, För Sverige, Medborgarpartiet, Patrioterna, Republikanerna, Rikspartiet och Sveriges Radikala Parti. Bland förslag till ny partisymbol hittas bland annat en cirkel med Sveriges karta, en viking och en vikingahjälm.

Thule-info - register över sadistiska och kriminella poliser

Ett projekt kallat Thule-info håller just nu på att utarbetas. Syftet med det hela är att hänga ut, via allehanda offentliga uppgifter, poliser dömda för bl.a. sexualbrott, sadistiskt lagda plitar på landets anstalter, illvilliga åklagare samt andra despotiskt sinnade element.

Pamela Andersons omtalade porrvideo - nu på internet

Den omtalade porrvideon med Pamela Anderson och Tommy Lee finns nu på Internet. Inte som film, men däremot ett par stillbilder från filmen.

Köp narkotika på postorder

Följande tips har skickats in av en Flashback-läsare:

Svenska utgåvan av Satan Bible släpps i veckan

Den 30 april fyller amerikanska Church of Satan 30 år, och lagom till det så släpps den svenska översättningen av Anton LaVeys "Satanic Bible" - Den Sataniska Bibeln.

Wineasy stoppar Radio Islams hemsida

Radio Islams kontroversiella och omtalade hemsida har stoppats ännu en gång. Även Internetuppkopplaren Wineasy har fått nog, och beslutat sig för att stoppa sidan.

Saddam Husseins blodiga födelsedag

Då Iraks president Saddam Hussein fyllde 59 år i lördags, så skickade arbetare hyllningar som de skrivit med sitt eget blod. I Saddams födelsestad Tikrit hade en jättelik tårta bakats. Men den var prydd av endast ett ljus för att visa att den irakiske ledaren förblir evigt ung. Och den statskontrollerade radion och televisionen spelade utan avbrott hyllningssånger.

Radio Islam åter på internet

Nu finns åter Radio Islam på Internet. Efter att ha blivit utslängda från

Grateful Deads aska i Ganges

Askan efter Grateful Deads sologitarrist Jerry Garcia har spritts i Ganges i Indien av hans änka, rapporterade en brittisk tidning på måndagen.

Listigt och elakt

En man i England gav sin frånskilda fru ett glas citronjuice spetsat med alkohol strax innan hon skulle köra sin väg genom staden. Det innehöll ingen alkohol alls, påstod han.

Dataphone stoppar Radio Islams hemsida på internet

Ahmed Rami och hans Radio Islam har stängts ute från Internet, den senaste kanalen för Ramis försök att sprida antijudiska åsikter. Rami har tidigare dömts till sex månaders fängelse för att ha förmedlat liknande budskap i närradion.

Frihetsfrontens ordförande hotas av fängelse

Den nyliberala organisationen Frihetsfrontens ordförande, Mattias Svensson, ställs i veckan inför rätta för värnpliktsvägran. Han hävdar att värnplikten är en form av slaveri och att statsmakten inte äger någon rätt att stjäla tio månader av hans liv. Mattias har bland annat debatterat värnplikten med dåvarande försvarsminister Anders Björck vid Moderaternas partistämma 1993.

Flashback startar FTP-arkiv

Flashback har nu startat ett FTP-arkiv, som skall fungera som en form av programbank. Här skall du kostnadsfritt kunna ladda hem nyttiga program som dykt upp på nätet.

Flashback startar egen mailinglista

Redan i December så började arbetet med en egen mailinglista. Vi nämnde det hela i korthet i nyhetbrevet FNA, och började sedan sålla ut vilka som skulle få vara med.

Demonstration vid Auschwitz

Ett hundratal polska högerextremister demonstrerade på lördagen utanför koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau. Extremisterna bar plakat och skrek antisemitistiska slagord.

Flashback startar egen IRC

Givetvis skall Flashback ha en egen IRC (Inter Relay Chat) där människor kan prata med varandra över nätet i realtid. Några har hört av sig, och nu har det blivit verklighet. Du som vill delta går bara in i ett IRC-program och skriver sedan /join #flashback. IRC-adress: #flashback.

Marlon Brando i kraftfull attack mot judar och Hollywood

Skådespelaren Marlon Brando går till hårt angrepp mot Hollywood. Drömfabriken styrs och ägs av judar, klagar den 72-årige filmhjälten. Det är filmbranchens äldre judar han anklagar för att förmedla negativa klichébilder av etniska grupper. Särskilt då den amerikanska ursprungsbefolkningen i indianfilmer.

Kvinnogrupper kastade ägg på porrgäster

Våldsamma scener utspelades på Oslos gator förra helgen då kvinnogrupper demonstrerade mot det norska mästerskapet i striptease. Allt medan strippporna själva hejade på deltagarna i holmgången nere på Stortorget.

Pamela Anderson stämmer Penthouse

Pamela Anderson stämmer tidningen Penthouse på 74 miljoner kronor. Orsak: de tänker publicera hennes privata hemsexvideo.

Vincent van Gogh med haschpipa - ny reklamkampanj

En affisch med Vincent van Gogh och en haschpipa i munnen tror det brittiska bolaget Eurostar ska locka turister att ta tåget till Amsterdam.

Nazist kräver skadestånd av Göteborgs kommun

En nazist kräver 94 000 kronor av Göteborgs kommun för att de inte tillåtit en nazistkonsert. I onsdags hölls förberedande förhandlingar i tingsrätten.

Stora likheter mellan liberalism och socialism

Någon lustigkurre lär ha ringt upp Folkpartiet i Malmö och läst upp Vänsterpartiets föreslagna definition av vad socialism är, med ordet socialism utbytt mot liberalism. Tillfrågad om vad de tyckte blev svaret att det var en utmärkt definition av liberalism.

Ny skiva med EAK

Vänsterbandet EAK:s efterlängtade uppföljare har nu kommit, och är en värdig uppföljare till debuten "Klass mot klass". Både texterna och musiken har blivit hårdare.

Var tredje dansk tycker att det är OK med haschrökning

Haschrökning är helt OK, tycker snart var tredje dansk enligt en ny undersökning. De förespråkar en "holländsk" attityd - att polisen ska koncentra sig på det tunga knarket.

Frihetsfronten startar svartklubb i Oslo

Norska Frihetsfronten startade i fredags en svartklubb i Oslo som heter No Limit.

Ny skiva med Johnny Rebel

Den rasistiska countrysångaren Johnny Rebel släpper en uppföljare till "For Segregationists Only" kallad "II".

Radikal - förbjuden vänstertidning

Den 16 december demonstrerade 5000 personer i Hamburg för att protestera mot kriminaliseringen av tidningen Radikal. Demonstrationen, som var den största autonoma på flera år, gick lugnt till. Men polisen grep ändå ett hundratal deltagare på väg med ett pendeltåg för "upplopp".

Polisen kritiseras för husrannsakan hos anarkister

JO Claes Eklundh riktar skarp kritik mot Malmöpolisen för en husrannsakan i maj förra året. Polisen beslagtog anarkistiska tidskrifter i en lägenhet sedan grannar ringt och klagat på en ungdomsfest.

Rasist fick sjunga i TV

Programledaren Patrick Le Lay på den franska TV-stationen TF1 har dömts till 35 000 kronor i böter för att han tillåtit att en rasistisk sång framföras i hans program.

Kulturkrock i sängen

Båda ville de ha sex med varandra, ändå blev det så fel. När svenska Carina tog initiativet tyckte kurdiske Ali att hans manlighet kränktes. Han kastade henne ifrån sig och skrek: Hora:

Bombtillverkning gav dagsböter

Den 17-åriga Linköpingsbo som tillverkade en livsfarlig bomb hemma i källaren, har dömts till 50 dagsböter.

Japansk katastrof som dataspel

Ett dataspel med det stora tunnelraset som tema har redan tillverkats i Japan och spritts på ett hundratal nätverk.

Länsrätten ger Docklands rätt - ny fest på lördag!

Polisen har förlorat mot Docklands ännu en gång. Denna gång med hjälp av länsrätten. Polisen har förbjudit alla tillställningar på Docklands i Nacka utanför Stockholm för ett halvår framåt.

Latin Kings i nytt bråk

I somras var det vakterna på Hultsfred som retade Dogge i Latin Kings, och som han sedan åtalades för att ha misshandlat.

Svenskt aktieanalysföretag extraknäcker i porrbranchen

Candox AB heter ett företag som bl.a. säljer program för aktieanalys, aktieportioner och som även arrangerar kurser i vinstoptimering m.m. De finns på adressen: www.candox.se. Men vad händer ifall man tittar på adresserna:

Polisen vill avlyssna GSM

Polisen vill kunna avlyssna även GSM-telefoner. "De senaste åren har vi missat en allt större del av kommunikationen mellan kriminella personer", säger Fredrik Nygren, polisintendent på rikspolisstyrelsen till Göteborgsposten.

Telia utsatt för datasabotage

Telias hemsida blev hackad i helgen. De muntra personerna som gjorde detta ändrade bl.a. på hemsidans grafik. I radion påpekade Telia att deras riktiga datorer var säkrare än hemsidans.

Hur man gratis får tillgång till kommersiella porrsidor

Förra veckan gav vi ett tips på hur man kostnadsfritt kan komma åt Fib Aktuellts nakenbilder, som de vill att besökaren skall betala för. Nu finns det ett ännu enklare sätt att komma in: Om man ersätter http://www.balticpress.se/traci/restricted/traci1-3.jpg med http://www.balticpress.se/traci/restricted så kommer man in i deras hierarki, och behöver inte skriva så mycket. Detta tips fungerar även på de andra sidor.

Docklands - nu även på internet

Raveklubben Docklands i Nacka, utanför Stockholm, finns sedan några veckor tillbaka även på internet.

Insidertips om Stockholmsbörsen

Den som är intresserad av att få insidertips om Stockholmsbörsen rekommenderas att snarast kolla in adressen: http://www.dib.se/tips.htm

Sex Pistols återförenas

Sex Pistols är inbokade för att spela på Finsbury Park Festival den 23 juni. Rykten säger även att Iggy Pop & The Stooges ska spela.

Heroinister kan gärna jobba heltid

Heroinister kan jobba åtta timmar som vem som helst - om de bara fått sin dagliga dos heroin till frukost. Det hävdar Nora Storm, som startat en arbetsförmedling för narkomaner i Rotterdam.

Lagligt i Sverige att köra bil påverkad av amfetamin

Göta hovrätt fastställde förra måndagen tingsrättens friande dom mot en 33-årig kvinna som stått åtalad för rattfylleri, sedan hon kört bil med amfetamin i kroppen.

Information om var man kan köpa GHB

Flera har hört av sig och undrat var man kan köpa GHB. Ett ställe som säljer drogen är: Global Health (Adress: Dept. O, Donker Curtuisstraat 7, 1051 JL Amsterdam, Holland. Fax: +31-20-682-4441). Priset är US$170 för 50 gram GHB powder. Leveranstid: 6 veckor. Betalning: VISA, Master Card, check eller money order.

Ny Hells Angels-klubb i Sverige

Den andra Hells Angels-klubben i Sverige bildades i tisdags. Då upphöjdes provmedlemsklubben MC Sweden i Hasslarp utanför Helsingborg till fullvärdig medlem.

Nypremiär för filmen Heavy Metal

Den tecknade klassikern Heavy Metal, med filmmusik av bl.a. Black Sabbath, Devo och Blue Öyster Cult, får denna månad nypremiär i USA. Filmen kommer även att för första gången bli tillgänglig på video, samt att det även finns planer på att spela in en "Heavy Metal II" som skall vara klar till 1997.

Spanking Housewifes läggs ner

Postorderföretaget Spanking Housewifes har nyligen lagt ner sin verksamhet, och det finns heller inga planer på att starta upp verksamheten igen.

Café för prostituerade

I Göteborg drivs sedan mitten av januari ett café för och av prostituerade. Det är ett nytt led i kampen att hejda spridningen av hiv.

Prinsessan Diana blir rapstjärna

Några skivproducenter från BBC som var med och gjorde den omtalade dokumentären där Diana talade ut om sitt äktenskap med prins Charles, släpper nu en rapskiva där man klippt ner hennes intervju, och lagt den som loopar till rapmusik.

Förfalskade serier stoppas med DNA

I USA har serieteckningar i original kraftigt gått upp i värde, samtidigt som antalet förfalskningar har ökat. I tidskriften Tendenser berättas om Joseph Barbara, som ritar Familjen Flinta. Han bad Art Guard International om hjälp - och numera signerar han sina alster med bläck som blandats med DNA från hans eget hår. Med en speciell scanner kan man direkt läsa av vilka verk som är äkta.

Absurd Entertainment - nytt nummer ute nu

Den svenska undergroundtidningen Absurd Entertainment släppte för en dryg vecka sedan sitt fjärde och bästa nummer.

Nackapolisens beslagsprotokoll från razzian på Docklands

Vad är sant och vad är lögn om Docklands? Vi har tagit del av Nackapolisens beslagsprotokoll från razzian den 11 februari och publicerar den här i sin helhet.

NORMAL - ny organisation som vill legalisera marijuana

NORMAL (Norsk Organisasjon for Revurdering av MArijuana Lovgivning) heter en ny norsk organisation som arbetar för en legalisering av marijuana. För de som är intresserad av deras verksamhet, så har de nyligen lagt upp en egen hemsida.

Stella Rossa Musik - nytt skivbolag för militanta vänstergrupper

Människorna bakom nätverket Folkmakt har nu även startat ett skivbolag kallat Stella Rossa Musik. Första skivan blir ett album med EAK (Eld, Attack, Krossa) med titeln "Stolt" (uppföljare till deras debut "Klass mot klass").

Folkmakt - nu även på norska

I Norge har nyligen Folkemakt-Oslo bildats. Det är en del ur gruppen som tidigare låg bakom norska Kaos? (ej att förväxla med den svenska tidningen Kaos). Enligt uppgift skall flera lokalgrupper vara på gång. Förutom traditonella aktiviteter så är även en tidning på gång.

Information om hur du kan stödja PKK

Om du vill stödja PKK och kampen för ett fritt Kurdistan, så går det bra att sätta in pengar på postgiro: 637 65 32-5 (Kurdistan Solidaritet). Kurdistangruppen i Malmö ser då till att de hamnar i rätta händer.

Seriemördare avrättad i USA

Seriemördaren William Bonin, 49, även kallad Motorvägsmördaren, avrättades i San Quentin-fängelset i Kalifornien på fredagen (23/2). Det var den första avrättningen med giftspruta i den amerikanska delstaten.

Svensk socialdemokrat stödjer drogliberalt beslut i EU

En liten spricka uppstod i en massiv svensk mur på onsdagskvällen i ett utskottsmöte i Bryssel. Socialdemokraten Maj-Lis Lööw följde sina partikamrater och röstade för en skrivning om att "kunna utvärdera även avkriminalisering av användning och marknadsföring av knarkråvaror". Med en utslagsröst vann denna formulering.

Flashback - först i Sverige med HotJava?

I fredags - den 23 februari - lade vi in ett java-script på Flashbacks hemsida. Vi iågar inte säga att vi är först i Sverige, men har dock inte sett någon annan svensk sida (ännu) som använder av HotJava. De som vet om någon annan svensk sida som varit före oss, får gärna kontakta oss.

Våldsam debatt om kyssande män

Det första manliga paret som kysser varandra i brittisk tv-reklam, har vållat en våldsam debatt. Det är Virgin Vodka som använder det kontroversiella ömhetsbeviset i en reklamfilm. Nu förnekar musikkanalen MTV kraftfullt att de har sålt annonsutrymme för reklamen. Därmed kommer den inte att sändas på kanalen, hävdar VD Boris Kaz.

Nazistfest i Uppsala 16 mars

Det engelska bandet No Remorse spelar i Uppsala den 16 mars. No Remorse är idag en av världens största vit makt-grupper, med sångtexter som "Nigger, I hate your face. Don´t mess with the master race" osv.

Företag vill drogtesta personal

12 procent av Sveriges större företag kräver att få drogtesta alla som ska nyanställas. 9 procent gör också drogkontroller på redan anställd personal.

Tradition säljer illegalt kopierade dataspel

För en dryg vecka sedan gjorde bl.a. mjukvaruföretaget Electronic Arts ett tillslag mot spelbutiken Tradition i Göteborg. De testköpte ett antal olika spel som visade sig vara illegalt kopierade.

Village Voice blir gratis

Village Voice, en veckotidning som speglat subkulturen i New York i decennier, ska delas ut gratis på Manhattan. Det är ett försök att rädda tidningen, vars upplaga sjunkit drastiskt.

Res till New York - på bara en kvart

Europa till New York på 15 minuter, eller till Sydney på 48 minuter. Om några årtionden kan framtidens resande vara verklighet. Rymdingenjören Leik Myrabo på Rensselaer Polytechnic Institute i Troy i staten New York arbetar tillsammans med den Moskvabaserade ryske fysikern Jurij Raizer med att utveckla Lightcraft, ett "flygande tefat" som ska göra de rekordsnabba resorna möjliga.

Rapport från Nordland i Norrköping

Vad hände egentligen på den omtalade "nazistfesten" i Norrköping, som Nordland arrangerade för några veckor sedan. En av arrangörerna skickade in följande korta notis:

Happy headshop stänger - öppnar butik på internet istället

Happy headshop i Stockholm stänger sin butik den 28 februari, och går då helt över till postorder och Internet. En tryckt katalog kommer i mars, och hemsidan på internet beräknas vara klar om två veckor. I väntan på dessa har Happy utförsäljning i butiken med 20 procent rabatt på allt som säljs.

Raveparty i Mora stoppas

Ett raveparty som planerades i Mora nu i fredags har stoppats efter den senaste tidens uppmärksamhet kring att det förekommer droger på sådana fester. Så sent som veckan innan fick arrangörerna klartecken till partyt, men på måndagen blev det tvärt nej trots att avsikten var att det skulle bli en drogfri test.

Gratis att skicka brev - posten betalar

Nu går det bra att skicka brev utan frimärke. Brev utan porto eller med för lite porto kommer i fortsättningen att delas ut i alla fall. Posten har sedan årsskiftet slutat kräva lösen på felfrankerade försändelser.

Serbien tar kontroll över oberoende tv-station

Serbiens regering tog i förra veckan över kontrollen av landets enda oberoende TV-station. Det gjordes genom att stationens ställning som privatbolag upphävdes.

Vem har stulit polisens kaffetermosar?

Vem har tagit våra termosar? Detta undrar Stockholmspolisen. Inte ens restaurangen i Polishuset på Kungsholmen i Stockholm får ha sina ägodelar i fred. I Stockholmspolisens interna informationsblad efterlyser man två termosar som försvunnit efter kaffebeställningar.

Denniskansliet ockuperat av Dennismotståndare

I veckan ockuperade åtta dennismotståndare denniskansliets kontor. Ockupanterna tog för att par timmar över telefonerna och använde sig av faxen för att skicka ut pressmeddelanden.

IT-annons stoppad av DN och SVD

Hotet från Internet mot tidningarnas annonsmarknad blir allt tydligare. Kanske ska man man tolka det som ett desperat uppehållande försvar när de stora tidningarna vägrar ta in en annons som utöver ett rubrikord bara innehåller en Internetadress.

GHB - ny laglig drog

GHB, Gamma Hydroxy Butyrate, heter en ny drog som skrämt upp polisen på sistone. I Sverige är medlet, som säljs i pulverform, inte klassat som varken dopingmedel eller narkotika, och därför helt lagligt.

Polisens idrottsförening stäms

Stockholmspolisens idrottsförening stäms denna vecka för obetalda räkningar på drygt 430 000 kronor. Bakom fordringarna och kravet på skadestånd står en annonsbyrå som gjort reklamtjänster för föreningens gym i det ombyggda danspalatset Domino vid Hornstull. I september gick föreningens bolag Spif Corner AB, som drev gymmet, i konkurs.

Anställningsintervju hos Z-TV

Här är det frågeformulär som de som sökte jobbet som redaktör på Z-TV-nytt fick, (vecka 2). Testa dig själv, och se ifall du var kompetent.

Thuleringen - nazistisk bokcirkel

Thuleringen heter en svensk bokcirkel med inriktning på nazism och rasism. Bortsett en depositionsavgift på 150 kronor, så är all boklåning gratis.

Opassande sällskap

Bamse är kommunist och bör därför inte hänga på Carl Bildts bröst. Det anser några motionärer inom moderata ungdomsförbundet i Sörmland. och vänder sig bestämt mot att partiledaren använder slipsar med den starka björnen på.

Polisrazzia hos Happy headshop

Happy headshop i Stockholm hade nyligen besök av polisen, med kommisarie Hågestam i spetsen. De plockade med sig pipor m.m. och hänvisade till någon liten lag som skulle prövas så småningom.

Kyrkan för degenerans

Kyrkan för degenerans är en kyrka utöver det vanliga, eller vad sägs om följande åsikter:

Arbetsförmedling för porrstjärnor och svartjobbare

Eftersom det har tillkommit en hel del nya läsare till Flashback sedan vi uppmärksammade Svartjobbsförmedlingen i höstas, (den som blev utslängd från

Utländsk reklam retar vietnameser

De vietnamesiska myndigheterna har i veckan inlett en storstilad kampanj mot "sociala missförhållanden". Det som åsyftas är prostitution, narkotikamissbruk, pornografi och spel, men de första offren för kampanjen har blivit reklamskyltar för Coca-cola, Kodak och Fuji.

Miljöpartister vill tillåta cannabis

Haschrökning är helt okej. Både för ungdomar och elitidrottare. Och EU ska hålla tassarna borta. Det säger miljöpartisterna i Europaparlamentet.

70-talsparty i Stockholm

Den 1 juni blir det stort 70-talsparty i Stockholm vid Kristinebergs idrottsplats (med plats för 25 000 personer).

Laughing Eskimo stänger sin butik

Sedan den 1 februari är Laughing Eskimos butik i Göteborg stängd. De kommer nu att återgå till postorderförsäljningen istället. Laughing Eskimo har under 90-talet etablerat sig som en av landets största distributörer av undergroundlitteratur.

Outlaws etablerar sig i Skandinavien

Nu försöker även det internationella mc-gänget Outlaws att etablera sig i Skandinavien. I ett brev uppmanar Outlaws svenska klubbar att gå med i en federation mot Hells Angels. Polisen är oroliga, och befarar att detta kan öka mc-våldet.

JAK startar "riktig bank"

JAK (Jord, Arbete och Kapital) ska starta bank "på riktigt". Den ekonomiska föreningen har sedan 1970 bedrivit räntefri sparlåneverksamhet och har 25 000 medlemmar.

Nationella Alliansen

Bara några månader efter frigivningen fortsätter nu Christoffer Rangne för fullt med sitt nya projekt, Nationella Alliansen. Lördagen den 27 januari hölls ett första stormöte med drygt hundra nynazister i Årsta.

Säpo ska kartlägga rasistiska brott

Hur omfattande är egentligen brotten med rasistiska och främlingsfientliga motiv? Det ska Säpa utreda med hjälp av två kriminologer. Omkring 4 000 brott som anmälts de senaste två åren ska granskas. I undersökningen ska också den antirasistiska brottsligheten undersökas.

Denver Choppers hotas av vräkning

Fritid Stockholm vräker mc-klubben Denver Choppers från deras lokal i gamla Ekstubben i Flaten, utanför Stockholm. Anledningen är att några av medlemmarna har dömts av domstol för olika brott de har begått. Det utgör grund för fritidsförvaltningen att vräka mc-klubben.

Huliganer kommer nekas inträde

Kända bråkstakar ska kunna portförbjudas från idrottsevenemang. Om de ändå tar sig in ska de kunna dömas för olaga intrång. Det föreslår trygghetsutredningen.

Kina skärper kontrollen av internet

De kinesiska myndigheterna har lagt fram nya regler för att skärpa kontrollen över användandet av Internet och andra internationella datanät.

Norska gayskins organiserar sig i SLM

För några veckor sedan så skrev vi om gayskins. Nu kan vi berätta att det har startat en arbetsgrupp i Norge - inom SLM-Oslo - med homosexuella skinheads. Den som vill ha ytterligare information kan nå dem på adressen: SLM, Postboks 703, Sentrum, 0106 Oslo, Norge. I London finns en liknande grupp med cirka 300 skinheads som heter Gay Skinhead Group.

Happy headshop i blåsväder

Enligt tidningen Metro så har kommunala Familjebostäder sagt upp kontraktet med headshopen Happy, som vi skrev om för några veckor sedan.

MC Sweden får ha övervakningskamera

MC-klubben MC Sweden i Stockholm har fått tillstånd att sätta upp en övervakningskamera utanför sitt klubbhus. Kameran ska sitta vid ingången till klubben.

V.A.M.P - Växjö Aktionsgrupp Mot Porr

Nyligen uppmärksammades V.A.M.P. i SVT, men för de som vill ha ytterligare information så går det att kontakta dem på följande adress: V.A.M.P., Box 5116, 350 05 Växjö.

Allt fler hushåll skaffar dator

Andelen svenska hushåll som har en persondator har enligt Rinfo Research ökat med 43 procent det senaste året. I januari i år hade 30 procent av hushållen dator hemma. När samma undersökning gjordes i januari 1994 och januari 1995 visade det sig båda åren att 21 procent av hushållen hade en dator.

X-philes CD-Rom homepage

I höstas så berättade vi om en svensk underground CD-Rom som hette The X-Philes. Nu har man även fixat en egen hemsida på Internet.

Danska poliser vill dela ut heroin

Flera danska polischefer rekommenderar att heroin och annan tung narkotika ska delas ut till narkomaner, för att göra narkotikahandeln olönsam.

Sting propagerar för legalisering av ecstasy

I onsdags intervjuades Sting i Aftonbladet (sidan 31) där han bl.a. uttalade sig kring en legalisering av drogen ecstasy.

JK utreder White Noise

För första gången inleder Justitiekanslern, JK, förundersökning om hets mot folkgrupp med anledning av rasistiska rocktexter på en CD-skiva.

Hells Angels öppnar butik i Malmö

Nu har Hells Angels även öppnat en butik, en s.k. Defence Fund Shop, där man säljer t-shirts, sweatshirts, byxor, halsdukar, pannband, kepsar, affischer, klistermärken osv.

Polisen kan få registrera oskyldiga

Polisen ska få registrera personer utan att de är misstänkta för brott. Regeringens utredare, Mats Börjesson, föreslår inom kort att polisen får lägga upp ett rent förspaningsregister.

Gay Skins

I Svenska Dagbladets Citybilaga skrev man i fredags om något så ovanligt som gayskins. Andres Lokko skriver bland annat:

Fanzine Shoppen

Fanzine Shoppen heter en ny distributör som riktat in sig på att sälja svenska fanzines. Om du själv gör ett fanzine (och vill ha hjälp med distribution), eller är intresserad av att köpa fanzine (och vill ha deras nyhetslista) så går det att kontakta Fanzine Shoppen på följande adress: c/o K.Häggström, Lindebäcksv.8, 542 33 Mariefred. Tel: 0501-184 59 (Kim).

Happy - ny headshop i Stockholm

Stockholm har nu fått sin första headshop. Dvs en butik där man säljer haschpipor, böcker om hur man odlar marijuana, jointpapper, High Times och mycket annat.

Nya produkter från Hans Scheike

Många blev ordentligt upprörda inför TV 1000:s planer på att låta "sektledaren" Hans Scheike vara jultomte i sexprogrammet "Tusen och en natt".

Nazistfest i Linköping 3 februari

Den 3:e februari kommer det skivaktuella engelska bandet Brutal Attack till Sverige för en spelning i Linköping, tillsammans med svenska Vit Aggression (även de skivaktuella). Pris: 150 kronor (eller 200 kronor vid dörren).

Flashback startar egen mailinglista

Det har under en längre tid kommit förfrågningar om inte Flashback kan starta en egen mailinglista. Planerna har funnits länge, men det är inte förrän nu som allt löst sig tekniskt.

Ökat motstånd till våld bland nazister

Tidigare militanta nynazister från bl.a. VAM går till allt hårdare angrepp mot våld, och fördömmer tidigare våldsamma aktiviteter. I ledaren i senaste Nordland (4-95) skriver man bl.a.:

Flashbacks webbhotell

Om någon bland Flashbacks läsare fått sin hemsida stoppad, så hör av er omgående till Flashback. Vi startar f.n. ett webbhotell, och välkomnar nya kunder som inte är välkomna på annat håll. Premiär i februari 1996.

Kalle Anka censureras på julafton

En sekvens där Kalle Anka skjuter med maskingevär på hackspetten är bortplockad från julversionen av filmen, där Kalle Anka fotograferar fåglar i djungeln.

Compuserve censurerar pornografi

Den tyska åklagarmyndigheten har startat en polisutredning gällande ifall Compuserve i Tyskland har brutit mot lagen om spridning av olaglig pornografi.