Artiklar från 2000

Flashback upphör som internetleverantör

Flashback kan inte längre fullgöra sina åtaganden som Internetleverantör. Vi har därför beslutat att upphöra med verksamheten med omedelbar verkan. Flashback har erbjudit gratis webbhotell sedan 1996, och varit fullvärdig Internetleverantör sedan juni 1997.

Reclaim the opinion

Det har blivit populärt att ordna "opinionsundersökningar" på webbsidor på nätet. Till exempel har de flesta tidningar dagliga frågor som nätbesökarna får ta ställning till. Inte sällan blåser man upp de resultat man gillar stort - medan misshagliga resultat ofta göms undan helt och hållet.

Godispåse med marijuanasmak

Psykedeliska Bokhandeln erbjuder nu en godispåse fylld med godis med den mest utsökta marijuanasmak. Varför flumma i smyg när du kan låta denna fantastiska smak fylla din gom jämt och ständigt?

Sätt åldringarna i fängelse!

Nedanstående text, undertecknad ABG, kunde nyligen läsas på insändarsidan i Helsingborgs Dagblad. Vi citerar...

Gratis julmiddag?

Närmare 1 000 hyresgäster i Halmstad har fått falska hyresavier hem i brevlådan. Ett okänt företag påstår sig förvalta husen och lovar bland annat en gratis julmiddag till dem som betalar tre månaders hyra i förskott.

No Picnic!

"Kom ihåg att ingen jävel nånsin vunnit något krig genom att dö för sitt land. Man vinner krig genom att få den andre dumme jäveln att dö för sitt. Män, allt ni har hört om att Amerika inte vill slåss utan vill hålla sig utanför kriget är bara skitsnack. Amerikaner har alltid älskat att slåss. Alla äkta amerikaner älskar stridens hetta. När ni var barn beundrade ni den skickligaste kulspelaren, den snabbaste löparen, ligaspelarna i baseboll, de tuffaste boxarna ... Amerikaner älskar vinnare och tål inte förlorare. Amerikaner satsar alltid på att vinna. Vi ger inte ett ruttet jävla öre för en karl som förlorar med gott humör. Det är därför amerikaner aldrig förlorat och aldrig kommer att förlora något krig. Därför att blotta tanken på att förlora är avskyvärd för amerikaner. Kom ihåg att en armé är ett lag. En armé lever, äter, sover och slåss som ett lag. Allt tjafs om individualism är bara struntprat. De där vämjeliga skitstövlarna som skriver allt strunt om individualism i Saturday Evening Post vet lika lite om strid som de vet om att knulla. Vi har den bästa maten och utrustningen, den finaste kårandan och de bästa männen i världen. Vet ni ... Herregud, jag tycker faktiskt synd om de stackars jävlar vi skall slåss med. Det gör jag faktiskt. Vi skall inte bara skjuta dem, vi skall skära inälvorna ur kroppen på dem och smörja larvfötterna på våra stridsvagnar med dem. Vi skall mörda de jävla hunnerna i drivor. Jag vet att några av er undrar om ni kommer att fega ur i strid. Oroa er inte för det. Jag kan försäkra er att varenda en av er kommer att göra sin plikt. Det är nazisterna som är fienden. Vada in bland dem. Få dem att blöda. Skjut dem i magen. När ni sticker handen i den kletiga sörja som ögonblicket innan var er bäste väns ansikte kommer ni att veta vad ni ska göra. Sedan är det en sak till jag vill att ni skall minnas. Jag vill aldrig ens höra talas om att vi håller ställningarna. Vi håller ingenting. Det får hunnerna göra. Vi rycker fram konstant och det enda vi är intresserade av att hålla fast vid är fienden. Honom skall vi hålla fast i näsan och sparka i arslet. Vi skall sparka skiten ur honom dag efter dag och forsa rätt igenom honom som piss genom en gås."

Svenska poliser kan få tortyrredskap

Rikspolisstyrelsen överväger att låta poliser använda bland annat elchockvapen i stället för pistoler. Elchockvapen används i dag för tortyr i ett 60-tal länder, däribland USA. Förutom omedelbara effekter som stark smärta, illamående, kramper och svimningar kan den som utsätts för vapnen också drabbas av impotens, depressioner och kroniska skador på hår och tänder. Amnesty International kräver att alla typer av elchockvapen klassas som tortyrredskap.

Nej till sex och sup

Svenska bilar behöver fler bokstavskombinationer för registreringsnumren. Nu har turen kommit till bokstaven S. Men skyltarna får minsann inte se ut hur som helst, meddelar Vägverket. Till de förbjudna kombinationerna hör bland andra SEG, SEK, SEX, SJU, SOP, SOS, SPY, SUG, SUP, SUR, SWE och SYF. I och med att S nu tas i bruk finns möjlighet till cirka 450 000 nya kombinationer.

Förslag i riksdagen om att avskaffa bastuklubbslagen

Den moderate riksdagsmannen Gunnar Axén har lämnat in en motion till riksdagen där han vill att bastuklubbslagen skall avskaffas. Axéns motion är kortfattad och har som enda motivation: "Myndigförklara medborgarna"

Politisk förstoppning

Biträdande näringsminister Mona Sahlin (s) klarar själv inte av att hantera de (förvisso orimliga) rutiner och skatter som hon och hennes regering ålagt alla svenska företagare.

Skola förbjuder skor med stålhätta

Den som har stålhättor i skorna på Karlsängskolan i Nora riskerar att bli hemskickad. Det har grundskoleeleven och punkaren John Ericsson fått erfara.

Här kan du köpa "falska körkort" för 5 000 kronor

Vi har fått ett flertal brev under de senaste veckorna angående de falska körkort som nyligen uppmärksammats i såväl Aftonbladet som Sydöstran.

Einstein var anarkist?

FBI har på grund av den nya lagen "Freedom of Information Act" tvingats att släppa ett hundratal dokument om forskaren och uppfinnaren Albert Einstein. Det inledande dokumentet innehåller ett brev som argumenterar för att Einstein borde utvisas från USA, på grund av hans samarbete med War Resisters League som beskrevs som anarkokommunistiskt. Brevet fortsätter med att beskriva Einsteins egna tankar och föreställningar som anarkistiska.

Ku Klux Klan, pest och vägglöss

Under förra veckan skickade svenska Ku Klux Klan ut Grand Dragons kampskrift. Under paragraf 34 kan man bland annat läsa följande:

Klona en människa!

Clonaid, världens första biotekniska företaget som erbjuder kloning av människor, fick finansiering förra månaden för kloningen av ett spädbarn som dog vid en misslyckad operation vid tio månaders ålder. Sedan dess har Clonaid fått ett stort antal förfrågningar från föräldrar som har förlorat ett barn. En telefonlinje finns nu tillgänglig för att hjälpa föräldrar som skulle vilja veta hur man bevarar cellerna av deras döda eller döende barn. För att kontakta specialist, skriv till: help@clonaid.com.

Vänsterpartiet vill stoppa Shocking Lies-debatt

Vänsterpartiet är uppenbarligen inte intresserade av att ha en öppen debatt eller att låta båda parter få komma till tals. Studera exempelvis följande text, som skickats internt via fax till vänsterpartiets partistyrelse. Vi publicerar texten i sin helhet, inklusive stavfel.

SMS-tjänst som varnar för biljettrazzior

En grupp inom Syndikalistiska Ungdomsförbundet i Stockholm driver sedan en tid tillbaka en SMS-tjänst som varnar för biljettrazzior i tunnelbanan eller på bussar i Stockholm.

Nordpolen smälter

Det är dags att revidera de gamla kartböckerna och måla om jordgloberna. Det finns nämligen ingen is kvar på själva nordpolen. Forskare och sjöfarare som nyligen besökt polen rapporterar att de enbart bemötts av vatten, ingen is, när de nått till 90 nordliga breddgrader.

Magic mushroom blir lagligt

Psykedeliska svampar bör vara lagliga enligt en regeringsrapport i Holland som publicerades den 28 september. Enligt rapporten utgör psykedeliska svampar ingen risk för människors hälsa och bör därför vara tillåtna. Efter att i många år ha sålts öppet i affärer som specialiserat sig på naturlig stimulantia förbjöd förra året holländska hälsovårdsmyndigheten försäljning av svamp som gav hallucinationer.

Nu blåser vi snuten

Polisvarning är namnet på en nystartad SMS-tjänst som varnar för poliskontroller på vägarna. Tjänsten är gratis och bygger på tips från alla som nyttjar tjänsten. När någon ser en poliskontroll ute på vägarna skickar han/hon ett SMS till 070-751 82 99. Minuterna efteråt känner alla till den kontrollen.

Lobbyarbete via TT

På morgonen efter vad man bedömer som ett lyckat tillslag ser en av rejvkommissionens tre gruppchefer till att ringa till TT. Särskilt noga är man att vända sig till medierna om tillslaget gäller Docklands i Nacka. Före lunch finns rapporten på landets alla nyhetsredaktioner.

Regenter mot skribenter

Skvallerpseudonymen "Ebba Sparre" på Sprays webbplats Sylvester har tystats. Av hovet! En notis om att prinsessan Madeleine varit på bögklubben Tip Top väckte kungafamiljens vrede. Uppgifter om att några av prins Carl Philips polare är bögar var mer än man stillatigande tänkte acceptera. Putslustiga insinuationer om hovets sexliv var tillräckligt för att slå till mot det fria ordet.

Pressen får egna historieböcker

Den svenska pressen får nu sin historia tryckt i fyra band. Den första boken, som omfattar tiden fram till 1830, släpptes i början av oktober.

Nakna nyheter drar tittare i Ryssland

Med ett program kallat Naken sanning tror sig den statligt ägda ryska tv-kanalen M-1 ha funnit ett bra sätt att locka stora tittarskaror.

Gratis pressmeddelandeservice

På webbplatsen Hypatia finns nu en pressmeddelandeservice som låter organisationer kostnadsfritt skicka ut pressmeddelanden till olika medier (just nu 166 stycken tidningar plus flera enskilda kontakter).

Aftonbladet misstänks för hets mot folkgrupp

Det är på Aftonbladets debattsida "Tyck till" på Internet som flera rasistiska inlägg publicerats den senaste tiden. Som svar på Aftonbladets fråga: "Blir det fred i Mellanöstern?" föreslås ett flertal lösningar. Någon vill utrota alla judar, en annan vill ha en ny förintelse, en tredje hyllar Adolf Hitler.

Kina censurerar Internet

De kinesiska myndigheterna publicerade i början av oktober nya, hårdare, regler för Internetföretag. De nya reglerna begränsar utländskt ägande i företagen och hårdare krav på att "subversiva" sidor censureras. Företag som inte plockar bort för regimen misshagliga Internetadresser hotas av stängning eller böter. De nya reglerna godkändes av den kinesiska regeringen redan för två veckor sedan men offentliggjordes först under måndagen i en av Kinas större dagstidningar, Xinhua Daily Telegraph.

Svensk-finska församlingen i Sundsvall upphör

Ryktet om den kristna webbplatsen med titeln "Svensk-finska församlingen i Sundsvall" spred sig som en löpeld. Skaparna bakom webbplatsen erkände dock till slut att allt bara var ett skämt:

Bakunins samlade verk på cd-rom

Den ryske anarkisten Michail Bakunins samlade verk finns nu på cd-rom. Skivan innehåller över 1 200 brev och mer än 350 texter som Bakunin skrev under perioden 1823 till 1876. Hundratals av texterna har aldrig publicerats förut.

Ny svensk webbplats för pedofiler och sexuellt avvikande

Webbplatsen Straight.nu skapade rubriker redan innan de hade öppnat. I Kvällsposten var rubriken exempelvis "Pedofiler på skånsk hemsida skrämmer Rädda Barnen". Bakgrunden är att webbplatsen vill informera om olika sexuella läggningar, och till skillnad från övriga samlingsplatser inte utesluter sexuella minoritetsgrupper som kan tolkas som politisk okorrekta. I detta fall pedofiler.

IT-ägandet flyr till skatteparadis

Nära en femtedel av ägandet i unga svenska tillväxtbolag inom främst IT ligger i skatteparadis som till exempel Bahamas. I tre fall - Spray, A-com och Aspiro - ligger mer än 50 procent av ägandet i sådana länder. Det visar en undersökning som tidningen Vision gjort av 25 bolag inom den nya ekonomin. I genomsnitt ägs 18 procent av dessa bolag genom bankdepåer och holdingbolag i Luxemburg, Isle of Man, Bahamas och 11 andra lågskatteländer.

Gratis mordhot via SMS

"Döda en zigenare och du får ringa 50 minuter gratis." Detta groteska meddelande har skickats ut till tusentals mobiltelefoner i Slovakien. Den 26 september rapporterade den tjeckiska tidning Pravo om detta.

Olagliga aktieaffärer

15-årige Jonathan Lebed tvingas betala tillbaka 285 000 dollar, motsvarande 2,8 miljoner kronor, som han tjänat ihop på olagliga aktieaffärer. Enligt den amerikanska finansinspektionen har Jonathan Lebed vid elva tillfällen köpt aktier i småföretag med liten omsättning på börsen. Därefter har han skickat falska och vilseledande meddelande på finansiella webbsidor som Yahoo! och Silicon Investor.

Radio Islams webbplats fälld för antisemitism

Radio Islams webbplats har i fransk domstol fällts för antisemitism. Radio Islams grundare, Ahmed Rami, skall böta 300 000 franc.

Discoteque Auschwitz

Polska myndigheter har godkänt ett nytt diskotek i Auschwitz. Och inte i vilken lokal som helst, utan i den byggnad där nazisterna sorterade judarnas bagage och egendom.

CD-skiva för hämnare

Geoff Marsland i New Zeeland har spelat in en cd-skiva med enbart ljudet från en gammal gräsklippare. Baktanken med cd-skivan är att om du har högljudda grannar som festar och för oväsen, så sätter du på denna cd-skiva på högsta volym.

Sex i Stockholms tunnelbana

Porrfilmen "Varning på stan" har uppmärksammats flitigt i medierna, och beskrivs bland annat som "skandalfilmen som kunnat ge regissören fängelse". Filmen innehåller bland annat två samlagsscener inspelade på Stockholms tunnelbana, vilket skapat viss debatt.

Willie Nelson hyllar marijuana

Countrysångaren Willie Nelson gick nyligen öppet ut med att "marijuana och motion har hållit honom vid vigör". I en intervju med tidskriften Details säger han att: "Jag vill inte kalla det en drog - det är en ört. Det är bra mot stress, som är den största dödsfällan i världen."

Sju procent tyckte att det var rätt att slänga ut Flashback från nätet

Webbportalen ITdirekt.com ställde nyligen på sin webbplats frågan "Är det rätt att stänga Flashback?". Närmare 1 000 personer röstade, och endast sju procent ansåg att MCI Worldcom och KPNQwest agerat rätt. Hela 76 procent ansåg att de agerat fel, medan 17 procent inte visste vad Flashback var för något.

Multinationella internetjätter hotar yttrandefriheten

Tydligen har Sveriges riksdag överlåtit till multinationella jättar att diktera villkoren för vad som får sägas på Internet. Stillatigande ser Mona Sahlin et consortes på när KPNQwest, MCI WorldCom, UUNET och nu senast Tele1 Europe våldför sig på yttrandefriheten.

Flashback - nu över 100 000 prenumeranter!

Sveriges största nyhetsbrev, Flashback News Agency (FNA), fick idag vid 23-tiden sin 100 000:e prenumerant. FNA nummer 136 utkommer onsdagen den 25 oktober.

Flashback tillbaka på nätet - och besvarar alla lögner!

Under veckan då Flashback varit avstängt från nätet har lögnerna haglat i medierna. Likt en dåres envishet har man från såväl KPNQwest som Air2Net hävdat att något avtal mellan Air2Net och Flashback aldrig har existerat.

Inget åtal för "barnporr" på Moderna museet

Den polisanmälda filmen av Bjarne Melgaard är ett konstnärligt verk. Därför väcks inget åtal för barnpornografibrott mot Moderna museet och dess chef David Elliot. Det beslutade nyligen biträdande chefsåklagare Tora Holst.

Posten stänger inte nazisters postboxar

Kommunalrådet Björn Fries hade i ett brev till Posten krävt att Posten skulle säga upp de postboxar och postgironummer som förekom i adresser på Nationalsocialistisk Fronts webbplats.

Stöd för kidnappare

300 personer demonstrerade nyligen till stöd FÖR en kvinna som kidnappat en sjuåring och fört henne till en annan världsdel där man talar ett för sjuåringen helt okänt språk. Domstolar i bägge länderna har fastslagit att sjuåringen Kimberley Stark - som är sydafrikansk medborgare och talar engelska - hör hemma hos sin pappa i Sydafrika.

Falsk poliswebbplats i Piteå

Någon har kopierat Piteåpolisens webbplats och lagt ut en falsk webbplats på Internet. På den falska webbplatsen finns påhittade uppgifter om bland annat mopedrazzior på skolorna och dagliga fartkontroller med skyhöga böter.

Skojannons om Moderna museet

"Nästan nytt museum, arkitektritat, centralt vackert beläget i Stockholm bytes mot äldre exercishall, magasin eller industribyggnad" hette det i en annons nyligen i Svenska Dagbladet/Näringsliv. Goda ljusförhållanden och möjligheter till flexibel planlösning önskades. Telefonnumret gick till Statens fastighetsverk. I växeln suckade telefonisten och kopplade vidare till informationschefen Hans Landberg.

Kränkande motion leder nu till åtal

Den skånske missnöjespolitikern Carl P Herslow har åtalats för hets mot folkgrupp. Åtalet grundar sig på en motion från 1998 där Skånepartiet vill förbjuda "all förargelseväckande islamisk religionsutövning i Malmö". Liberala Ungdomsförbundet ansåg att motionen var kränkande och polisanmälde Skånepartiet.

Narkotikareklam på svensk läkemedelswebbplats

Pharmacia Sverige publicerar reklam för narkotikaklassade preparat på sin webbplats. "Det är vilseledande marknadsföring", säger RFHL till tidningen Dagens Medicin.

MTG stoppade TV4-annonser

MTG-tidningarna Everyday, Metro och Finanstidningen stoppade TV4 när tv-kanalen ville annonsera i samband med sitt tioårsjubileum. Vd Anders Nilsson stoppade annonserna över huvudet på Finanstidningens chefredaktörer.

ETC till börsen?

Medieföretaget ETC startar en webbplats där bolagets aktieägare kan köpa eller sälja sina aktier. Att notera ETC på den "riktiga" börsen är fortfarande inte uteslutet, enligt bolagets styrelseordförande Nina Koivisto.

Internetbank hackad

Den amerikanska banktjänsten Western Union meddelade nyligen att man blivit utsatt för ett intrång och att 15 700 kunders kreditinformation stulits. Intrånget skedde medan underhållsarbete pågick på Western Unions webbplats.

Ebay sålde foton på mördade

En försäljning av bilder på avlidna på en brottsplats har fått auktionswebbplatsen Ebay att se över sin bildpolicy. En organisation för brottsoffer, Parents of Murdered Children, gjorde Ebay uppmärksamt på att auktionswebbplatsen vid ett tillfälle sålt bilder av tre mördade pojkar.

Lego-hackaren slår till igen

Personen som nyligen tog sig in på Legolands webbplats har nu slagit till mot flera företagswebbplatser. Hackaren lämnar efter sig protester mot de höga bensinpriserna.

Fuckedcompany.com säljes på auktion

Mannen bakom webbplatsen Fuckedcompany.com har tröttnat på verksamheten. Därför bjuder han ut webbplatsen på auktionssajten Ebay. Han har fått bud på mångmiljonbelopp.

Hackare bojkottar hackartävling

De fem stora skivbolagen har utlyst en tävling som går ut på att få bort kopieringsskyddet i en ny typ av musikfil. Men hackare världen över har bestämt sig för att bojkotta tävlingen. Big Music som de fem stora skivbolagen kallas har tillsammans med en rad andra företag tagit fram en teknik som skall kopieringsskydda digital musik. Tekniken heter secure digital music initiative, sdmi, och skall sätta stopp för Napster och andra låtbytarprogram.

Hackare öppnar kunddatabaser

Den amerikanska skönhetswebbplatsen Eve.com stängde i mitten av september ner sin webbplats efter att det blivit möjligt för utomstående att se orderdatabasen med kundernas namn, adresser och kontokortsinformation.

Napster + CIA = sant?

I avdelningen tokiga konspirationer, presenterar vi nu konspirationen om att det är CIA som ligger bakom Napster. Teorin är följande ...

Australien censurerar webbplatser

Australien har bannlyst 93 webbplatser som ett led i landets nya strategi som går ut på att censurera visst innehåll på Internet.

Lurendrejeri på oseriös webbplats om bilar

Över 200 personer, kanske många fler, fick nyligen ett brev från Bilsajten.se där de informerades om att de vunnit en ny Volvo. I brevet bifogas också ett inbetalningskort på "bilskatt", på 1 737 kronor. Det handlar om en ganska simpel bluff. Tittar man lite grann på webbplatsen, ser man snabbt att det inte är mer än en fasad. De flesta länkarna är inte aktiva.

Dyster framtid för traditionella skivbolag

Varken lagstiftning eller säkra digitala ljudformat kan stoppa olaglig spridning av musik på Internet, konstaterar en ny rapport från Forrester Research.

Offsprings album finns gratis på Internet

Lars Ulrich i Metallica valde att lämna ut namnen på de fans som laddade ned bandets musik från nätet i mp3-format. Offspring gör ... inte riktigt på samma sätt. I stället lägger man ut hela sitt nya album "Conspiracy of one" gratis på sin webbplats och erbjuder dem som laddar ned hela skivan att vara med i en tävling där de kan vinna en miljon dollar.

Public Enemy försvarar Napster

Programmet Napster, som förenklar för användarna att ladda hem gratis musik från Internet, är hotat. I USA pågår just nu en juridisk process mot Napster, som kan leda till att programmet förbjuds. I augusti beslutade domaren Patel att tillfälligt stänga Napster.

Webbsidan som hänger ut svenska pedofiler tillbaka på nätet

Scumwatchers, webbplatsen som hänger ut ett 70-tal svenska pedofiler och våldtäktsmän med namn, adress, bild och personnummer, är tillbaka på Internet. Scumwatchers skriver att webbplatsen ibland kan stoppas, men att de då har för avsikt att lägga upp webbplatsen lika snabbt igen.

Jurister vill kriminalisera ledare för brottsliga organisationer

I flera Schengenländer har det införts lagar där medlemskap i vissa organisationer på vänster- och högerkanten kriminaliserats. I Sverige pågår just nu en utredning tillsatt av regeringen för att se om en sådan lag är möjlig här. Eftersom en sådan lag skulle strida mot grundlagen så har flera instanser ställt sig negativa till en sådan lag. Medlemskap är för svårt att bevisa, och ingen organisation har som målsättningen att begå brott. Eftersom de grupper som regeringen vill åt: "nazister, rasister, mc-gäng, djur-rättsaktivister och fotbollshuliganer" är organiserade i lösa nätverk utan medlemskap så skulle en sådan lag vara verkningslös.

Laglig ecstasy föreslås i Danmark

Ecstasy bör kunna tillverkas och säljas på ett lagligt sätt, föreslår avdelningschefen Preben Heilesen vid narkotikarådet i den danska Socialstyrelsen.

Ku Klux Klan stödjer misshandeln av Mark Levengood

Svenska Ku Klux Klan skriver i Internettidningen "Det Brinnande Korset" att man stödjer misshandeln av Mark Levengood. Man går även steget längre, och efterlyser mord på honom och andra homosexuella.

Shellbilar uppeldade i protest mot utsugningen av Nigeria

Natten till den 17:e juli satte "Kommando Ogoni" eld på två av Shells hyrlastbilar vid Shell Valla i Linköping för att visa sitt motstånd mot deras imperialistiska utsugning av Nigeria.

Nazister avslöjar hemliga Säpospanare

Den nazistisk tidningen Info14 avslöjar på sin webbplats namnen på de polismän som blev nyckelvittnen i rättegångarna efter mordet på fackföreningsmannen Björn Söderberg. I rättegången blev deras hemliga vittnesmål avgörande för att de åtalade dömdes till höga straff.

Terre-Blanche kan bli fri mot borgen

En domstol i huvudstaden Pretoria beslutade nyligen att tillåta att den sydafrikanske högerextremisten Eugene Terre-Blanche friges mot borgen. Detta i avvaktan på att hans överklagande av en dom för mordförsök behandlas.

Fler politiker finns med i skuldregister

Biträdande näringsminister Mona Sahlin är inte den enda toppolitiker som hamnat i kronofogdens skuldregister. Där finns 23 riksdagsledamöter registrerade. Det visar en genomgång som kronofogdemyndigheten i Stockholm gjort.

Johnny Rotten och det amerikanska valet

John Lydon, mest känd som Johnny Rotten, sångare i punkbandet Sex Pistols, bevakar det amerikanska presidentvalet för Internetradiostationen eYada.com. Han har nu kommenterat det nya jobbet för nyhetsprogrammet BBC News.

Café Satan upprör

I sommar har radiokanalen Radio Extrem ställt till med stor uppståndelse bland finlandssvenska lyssnare. Det är Radio Extrems satirprogram "Café Satan" som rört upp känslor så till den grad att det har blivit en fråga för regeringen i Finland. Redaktionens avsikt är att göra en parodi på finlandssvenska kaféprogram som chockerar lyssnarna.

Så lurar Expressen och Extra Bladet dig som läsare!

Svenska barnstjärnor utnyttjas av pedofiler på Internet. Bilder på 73 skådespelare finns på en webbsida med kopplingar till Danska pedofilsällskapet. Detta hävdar åtminstone Expressen och danska Ekstra Bladet.

Tysk tidning publicerar nazister på bild

Under rubriken "Visa ansiktet" publicerade den tyska tidningen Tageszeitung på lördagen foton på 22 ledande tyska nazister. Publiceringen på tidningens förstasida var ett led i Aktion Z, tidningens kampanj mot nazismen.

Slitz jagas av kronofogden

Slitz Media Production som ger ut månadsmagasinet Slitz dras med skatteskulder på nära en miljon kronor. Ärendet ligger nu för indrivning hos kronofogden. ­ Det är en helt normal del av företagande, kommenterar Mats Drougge, chefredaktör på Slitz, till Resumé.

ASCII (Amsterdam Code for Information Interchange)

ASCII är troligen världens första ockuperade Internetcafé. De håller till i ett ockuperat hus på Herengracht 243a i Amsterdam. Målsättningen är att erbjuda gratis Internet utan att behöva göra stora investeringar av datorer etcetera.

Spraygiraffen har rymt

Sprays symbol, giraffen, ett stort kramdjur på 1,5 meter, försvann någon gång under torsdagskvällen den 27 juli från Restaurang Hofv, där Spray höll fest tillsammans med Storsjöyrangänget.

Motkraft - nu även på danska

Det vänsterradikala nyhetsbrevet (och webbhotellet med mera) Motkraft har fått en dansk syster. På domänen modkraft.dk finns en fungerande resurssida med nyheter och länkar. Ett nyhetsbrev är också på gång.

Kinesisk polis slog till mot prodemokratisk webbsida

Kinesisk polis har slagit igen en av landets få prodemokratiska webbsidor, som kallas Forum för ny kultur, och nu jagas Xin Wenming, mannen bakom webbsidan, anklagad för att ha publicerat "kontrarevolutionärt" material.

Kevin Mitnick blir skribent på webbtidningen Contentville

Nu kan alla läsare av mediekritikern Steven Brills webbtidning Contentville ta del av Kevin Mitnicks åsikter. Mitnicks advokater har lyckats övertyga en federal domare om att de tidigare villkoren var för hårda. Mitnick får nu också hålla föredrag om datasäkerhet och arbeta som datakonsult. Han har bland annat fått erbjudande om att bli rådgivare åt ett tv-program om datorer. Däremot kvarstår kravet att han inte får lämna södra Kalifornien.

Brittiska staten ska få rätt att läsa e-post

Det brittiska parlamentet har godkänt lagändringar som gör det tillåtet för staten att läsa privat e-post. Myndigheterna skall också få rätt att begära ut krypteringsnycklar av företag för att kunna läsa företagens hemliga e-post. För att inte företag i Storbritannien skall avskräckas från att verka i landet infördes bland annat en möjlighet för företagen att stämma myndigheterna ifall de kan bevisa att affärshemligheter läckt ut.

Olaglig aktiehandel på Internet

Finansinspektionen utreder flera fall av misstänkt otillåten aktiehandel på Internet, och har överlämnar fem fall till polisens ekobrottsenhet för utredning.

Alternativen till Napster - svårare att stoppa

Det finns gott om alternativ till Napster. I allmänhet är de inte lika enkla att installera och använda som Napster. I många fall är programmen inte färdigutvecklade. Det rör sig om fungerande betaversioner som fortfarande saknar några finesser och som innehåller programfel.

ScumWatchers: webbsidan som hänger ut svenska pedofiler

I kvällstidningarna kunde man nyligen läsa om att 60 svenska pedofiler och våldtäktsmän hängts ut med namn, bild och personnummer på Internet. De får det att låta som en nyhet, men så var givetvis inte fallet. Webbsidan de pratade om var "ScumWatchers" som Flashback uppmärksammade redan förra hösten (FNA, nummer 124).

Beställ marijuana via WAP

Inom kort kommer invånarna i Amsterdam att kunna beställa marijuana med hjälp av sina WAP-telefon. 2 gram får man beställa och varan körs hem med cykelbud.

Amerikansk domare förbjuder Decss

Programmet som gör det möjligt att avkoda och spela dvd-skivor på en pc får inte längre spridas på amerikanska webbsajter.

Stalins värld blir nöjespark

Nöjesparken "Stalins värld" öppnar i september i den lilla staden Gruta i Litauen. Bakom den står en före detta svampodlare, Viliumas Malinauskas, som vill tillägna Stalins offer parken.

Rob Zombie färdig med sin första film

Rob Zombie har färdigställt sin första långfilm. Skräckrockaren har både skrivit och regisserat "House of 1 000 Corpses" som nyligen hade premiär.

Jörg Haider sjunger på ny skiva

Jörg Haider är inte nöjd med att ha orsakat uppror i EU:s politiska maktsfärer med sin politiska stil. Nu har den österrikiska politikern upptäckt att ibland är det bättre att brista ut i sång. Häromdagen framförde han "Kärnt´n is lei ans" (Det finns bara ett Kärnten) vid en folkmusikfestival. De som missade sången får vänta på cd:n, som släpps snart.

Kiss räddar universum i nytt dataspel

Den som vill vara Kiss och rädda universum får sin chans med "Kiss Psycho Circus: The Nightmare Child". Det amerikanska rockbandet har bidragit med tio sånger och inspirerat till 3D-spelets karaktärer som skall fightas mot den onde Nightmare Child. En PC-version är redan släppt i USA och snart kommer en för Sega.

Copyright finns inte - äntligen i tryckt format

Äntligen finns Linus Walleijs klassiker i tryckt format. Efter att ha cirkulerat på nätet under flera år och ständigt recenserats med höga betyg har den nu till slut nu även givits ut på riktigt.

Area 08 a.k.a Sthlm

Flashback har under sista veckan fått ett flertal brev från läsare som undrar vart man hittar graffitifilmen som nyheterna uppmärksammade i förra veckan. Filmen där bland annat en tunnelbanevagn totalförstörs, med sönderslagna rutor och lampor som följd.

Led Zeppelin-musik till ny Crowefilm

Led Zeppelin har för första gången släppt loss musik till ett filmsoundtrack. Jimmy Page och Robert Plant uppges ha blivit så rörda av Cameron Crowes "Almost Famous" - en halvbiografisk historia om rockskribenten Lester Bangs - att de genast gav sitt medgivande till användandet av fyra låtar, däribland "That´s the Way".

Fler konferenser, fler förbättringar ...

Vi har under augusti lagt in en spärr på Flashbacks konferensavdelningar som gör att du kan göra maximalt ett inlägg per tvåminutersperiod.

Ocensurerad intervju med Teddybears Sthml

Joakim Åhlund och Patrik Arve i Teddybears Sthlm var nyligen inbjudna på en chat, arrangerad av webbplatsen Zon. Nedan följer den ocensurerade versionen. Den rensade versionen finns på http://www.zon.se/noje/phil.html.

Italien vill ha lagliga bordeller

Fyrtio år efter det att den sista bordellen stängdes i landet planerar den italienska regeringen nu att återinföra dem. Socialminister Livia Turco vill framför allt komma åt den ökande gatuprostitutionen och de trafikproblem som den skapar.

Knark är gott - tycker Macy Gray

Macy Gray gör vad hon kan för att reta upp drogmotståndarna i USA. Och då inte bara för att hon uppmuntrar fansen att skrika "Kärlek, frihet, fred och bra droger" under konserterna.

Hakkorset är ingen nazistsymbol!

Aalborgs kommun polisanmäler nazister för att de inte tar ner ett hakkors som de har hängande på sin husvägg i Nörresundby. Hakkorset är två gånger två meter stort och har fått omkringboende att klaga hos kommunen. Med stöd i bygglagen har kommunen krävt att nazisterna skall plocka bort sin symbol. Skulle nazisterna dömas riskerar de dagsböter.

Han bytte kön - nu vill han byta igen

Mannen Mehran, 25, bytte kön och blev kvinnan Maryam. Nu vill Maryam opereras igen och bli Mehran.

Porrdebatt i Kyrkans Tidning

Pornografi är inte detsamma som påtvingat våld och förnedring. Det skriver Karlstadbiskopen Bengt Wadensjö i ett rundbrev till stiftets präster. Under vårens intensiva porrdebatt i Karlstad stift låg biskopen lågt. Nu väljer han att träda fram med sina åsikter i ämnet.

Hitlers släktingar kräver pengar

För 55 år sedan tog Adolf Hitler sitt liv i sin bunker med miljoner liv på sitt samvete. Nu kräver nazistdiktatorns släktingar att de skall få ärva hans efterlämnade förmögenhet. Enligt släktingarna borde enbart försäljningen av Mein Kampf ha inbringat motsvarande 150 miljoner kronor i royaltyavgifter.

Miljonförlust tvingar reportrar från ETC

Ekonomiska problem tvingar magasinet ETC att säga upp samtliga anställda journalister. Det politiska magasinet ETC har sedan starten 1976 varit en ständig förlustaffär. Konkurserna har avlöst varann, så sent som för fem år sedan skedde den senaste nystarten.

Veckotidning hänger ut 110 000 kända pedofiler

Storbritanniens mest säljande veckotidning News of the World startade i söndags sin kampanj mot pedofiler - kallad "For Sarah" - efter det uppmärksammade sexmordet på åttaåriga Sarah Payne.

Namnen på spioner avslöjas på Internet

New York Times har publicerat en CIA-rapport som avslöjar namnen på spioner som var involverade i en statskupp i Iran 1953. Namnen var överstrukna i rapporten men har på grund av ett tekniskt misstag kommit med ändå.

Hackare angrep Nikes webbplats

Hackare lyckades nyligen ta sig in på Nikes webbplats och lämna ett meddelande om den globala ekonomins ojämlikhet.

Porr i wap-telefoner

Vem trodde att porren skulle stanna på Internet? Nu har den hittat till mobiltelefonerna via tekniken wap. Minst 18 wap-porrsidor har redan startats.

Astronauter hotade av hackare

En nyligen släppt rapport visar att en hackare bröt sig in i Nasas datorer 1997 och överbelastade datorsystemet så till den grad att astronauternas liv var i fara. Detta avslöjade Nasa i en rapport som släpptes i dagarna.

Nazistauktioner på Yahoo dras inför domstol

På Yahoos auktionsplats finns det folk som auktionerar ut nazistsouvenirer. Därför dras Yahoo inför domstol i Frankrike.

Fanzine om science fiction nu på nätet

Sveriges största sciencefictionfanzine finns nu som elektroniskt nyhetsbrev. Tidningen Science Fiction Journalen, som har funnits sedan 1978, innehåller bland annat nyheter, recensioner och evenemangstips.

"Mein Kampf" till salu

Företaget Old Eagle säljer fortfarande den svenska upplagan av Adolf Hitlers "Mein Kampf" (på svenska, Min Kamp).

Stephen King publicerar sig själv på nätet

Stephen King har bestämt sig för att på egen hand publicera sin nya roman, "The Plant", på Internet. Författaren går genom det här experimentet helt utanför förlagsvärlden och litar på läsarnas ärlighet och att de är villiga att betala 1 dollar för var och en av de tre delar han beslutat att publicera romanen i.

Naked Stockholm

I Flashback har vi tidigare skrivit om böckerna Naked New York och Naked Los Angeles. Samma fotograf, Greg Friedler, har nyligen även släppt boken Naked London efter samma koncept.

Sverige kritiseras i Amnestys årsrapport

I Amnestys årsrapport 2000 framhålls vikten av att förebygga människorättskriser. Katastroferna i Kosovo, Burundi, Östtimor och Tjetjenien hade kunnat förhindras om världssamfundet agerat i tid.

Haschplanta hos drottningen

Polis kallades till Buckingham Palace förra helgen, sedan en cannabisplanta hittats växande i drottning Elizabeths kök i slottet. Drottningen blev rasande när hon fick höra om fyndet, skriver News of the World, och krävde en utredning. Polisen beslagtog cannabisplantan och förhörde slottspersonalen, men har inte gripit någon.

Aftonbladetreporter dömd för att ha avslöjat källa

Aftonbladets förre reporter Christofer Fager dömdes i förra veckan till 40 dagsböter för att ha avslöjat sin källa i nazisthistorien för polisen Claes Cassel.

Letsbuyit bojkottar Expressen efter kritisk artikelserie

Expressens kritiska artikelserie om Icons grundare Johan Staël von Holstein har upprört ledningen på e-handels- bolaget Letsbuyit. Nu stoppas all annonsering i tidningen och på Expressens webbplats.

Nazistutpekades anmälningar avvisas

Av de tolv anmälningar som hittills kommit in till Pressens opinionsnämnd från dem som utpekades som nazister i fyra tidningar i höstas har nu hälften av fallen avgjorts. I samtliga fall har anmälan avvisats.

Nerlagd Pop blev Damernas Värld

Han tecknade en prenumeration på tidningen Pop men står nu där med Damernas värld. När Pop lades ner ersattes prenumeranterna med Bibel och när Bibel lades ner fick läsarna i stället Damernas värld.

Spray i norsk annonsbluff

En säljare på Spray Norge var missnöjd med resultatet kampanjerna han sålde. Han tog saken i egna händer och klickade som en galning på annonsörens webbannonser. "Vi ser väldigt väldigt allvarligt på det inträffade", säger Øivind Strengen vd på Spray Network AS till norska Digi.no.

Försvarets e-post olagligt övervakad

Under tre veckor (18/5-8/6) har Försvarets materielverks (FMV) externa e-post varit övervakad. Den illegala övervakningen har skett genom ett datorprogram som installerats på två av verkets datorer. Det är ännu inte klart vilka konsekvenser ingreppet har fått.

Nytt Internetparadis i Nordsjön

Det lilla furstendömet Sealand i Nordsjön skall bli en fristad för e-handelsföretag och andra som vill slippa skatter och regler på Internet. Bland annat så skall det amerikanska företaget Havenco Limited starta webbhotell för affärsverksamheter som önskar verka på skyddad mark.

Riksdagen vägras insyn i sexutredningen

Polisen har hemligstämplat kriminologen Erik Korsås utredning om sexkontakter på Internet. Riksdagen har därmed inte kunnat utreda vem eller vilka inom riksdagen som använt förvaltningens datorer för att kontakta prostituerade.

Hur står det till med lösenorden?

Säkerhetskonsulten Defcom har undersökt IT-säkerheten hos nära 500 företag och myndigheter och funnit att många anställda använder föga fantasifulla lösenord. Defcom har listat de vanligaste lösenorden.

Över 10 000 pedofilers namn och adress på ny webbplats

Namnen på mer än 10 000 dömda pedofiler kommer att läggas ut på en webbplats som ges ut av två nyzeeländska författare som redan givit ut en bok som listar sexualförbrytare.

Scientologifrågor gjorde Travolta arg

Nyligen hölls en presskonferens för John Travoltas senaste film Battlefield Earth i spanska Barcelona. En av de närvarande journalisterna fick en varning när han frågade varför inget nämnts i pressmaterialet om filmens koppling till scientologikyrkan.

Den Sataniska bibeln i nytryck

En omredigerad svensk upplaga planeras till hösten av Anton Laveys "The Satanic Bible" - på svenska "Den Sataniska Bibeln". Den första upplagan har varit slutsåld i nästan två år. Boken kommer även att släppas i norsk och dansk översättning.

Vänsterpolitikerns porrfilm till salu

Vänsterpartiet beslutade i våras att utesluta Göran Eurenius ur partiet med omedelbar verkan för att han hade medverkat i ett flertal porrfilmer. Nu finns en av porrfilmerna med honom åter i lager, där han bland annat har sex med Märta, 50 år.

Rolig Teknik är inte så rolig längre

Undergroundtidningen Rolig Teknik är tillbaka, och erbjuder via nätet sina läsare att prenumerera på den. Det är dock ingen som fått någon ny tidning efter nystarten. Inte heller finns det någon information på webbsidan om när tidningarna skall levereras. E-post besvaras inte längre.

Sex efter döden

Organkortet Necrocard började spridas i London för ett par år sedan av författaren Stewart Home. På kortet finns det fyra olika alternativ att välja på hur man vill att kroppen skall disponeras sexuellt efter döden.

Demonstration för hasch urartade i Oslo

Tolv personer greps och 19 polismän skadades i ett våldsamt bråk i Oslo under första helgen i maj. Det var en laglig och till att börja med helt fredlig demonstration för legalisering av hasch som urartade när polisen grep en 17-åring.

Akta er för Belsensmurfen

I FNA #130 uppmärksammade vi den utmärkta tidningen Atlas. En av artiklarna, Happymeal, innehåller smurfarna McDonald´s inte vill visa barnen (tjacksmurf, knullsmurf, menssmurf och så vidare). Den innehåller även en del roliga texter och kommentarer till varje smurf. En av favoriterna är Belsensmurfen.

Polisen hotar Folktribunens tryckeri

När Folktribunen nummer 2/2000 skulle lämnas in för tryckning i början av maj nåddes man av beskedet att tryckeriet inte längre kunde trycka tidningen.

Ökad acceptans till droger bland unga

Allt fler unga män provar på alkohol och narkotika. Det visar en sammanställning av unga mäns svar på frågor om drogvanor vid mönstringen.

Svalbard har blivit fristad för asylsökande i Norge

Den arktiska ögruppen Svalbard har blivit en fristad för asylsökande som har nekats uppehållstillstånd i Norge. Det beror på att den norska utlänningslagen inte gäller i territoriet.

Säpo bevakade folkhögskola

Säkerhetspolisen kartlade ända fram till 1997 den marxistiska folkhögskolan Bona. Detta upptäcktes efter att en lärare på skolan fått ut sin akt från Säpo. Där framgick tydligt att Säpo var mer intresserad av skolan än av honom.

Greps på bar gärning - friades av tingsrätten

Polisen spanade på mannen som de ansåg körde svarttaxi. Och de grep honom på bar gärning. Passagerarna medgav att de kommit överens med mannen om priset för körningen.

Pokémonkort med LSD i Helsingfors

Polisen i östra Helsingfors har fått tips om att de populära Pokémonbilderna spetsade med LSD finns på marknaden. Det är främst barnföräldrar som ringt till polisen.

Åtal för hot mot Björn Fries ogillat

Att i upprört tonläge säga att någon skall "få fan" för något är inte olaga hot i lagens mening. Därför friade tingsrätten i Karlskrona på onsdagen en 21-årig man, som åtalats för hot mot kommunalrådet Björn Fries (s).

Boyzone-medlem vill legalisera cannabis

Boyzone säger sig inte ha splittrats, trots att flera i bandet nu satsar på solokarriärer. Nu kanske några av deras unga fans tar avstånd från gruppen då Boyzones äldste medlem, 27-årige Mikey Graham, säger att han röker cannabis då och då och förespråkar en legalisering av drogen, skriver London Evening Standard.

Nitton skriver bok om sin tid som nynazist

I onsdags släpptes boken "Med hatet som drivkraft" av Patrik Asplund. Där berättar han bland annat om sin tid som nynazist. Han beskriver själv boken med följande ord:

Big Brother kräver fem miljoner av Kanal 5

Diskjockeyn Sidney "Big Brother" Onayemi vill ha fem miljoner kronor för att släppa sitt artistnamn till Kanal 5:s nya såpa Big Brother. Såpan produceras av Meter och är Kanal 5:s största satsning hittills.

Tidningen Bild till salu för noll kronor

Neo Förlag har inte råd att behålla tidningen Bild. Sedan den startades för ett år sedan har varje nummer orsakat ägaren förluster. Gränsen är nu nådd och förlaget ger bort Bild.

Benetton bryter med reklamguru

Klädföretaget Benetton har avbrutit samarbetet med fotografen och reklammakaren Oliviero Toscani. I framtiden skall Benettons eget bolag Fabrica stå för kommunikationen med marknaden.

Pressfrihetens fiender

Press CPJ (Kommittén till journalisters skydd) har utsett de värsta fienderna till pressfriheten. De är Irans Ayatolla Khamenei, Sierra Leone-ledaren Foday Sankoh, Jugoslaviens Slobodan Milosevic, Kinas president Jiang Zemin, hans kubanske kollega Fidel Castro och peruanske dito Alberto Fujimori, premiärministern i Malaysia Mahathir Mohammad samt den tunisiske presidenten Zine al-Abidine Ben Ali. Samtliga har lagt ned stora ansträngningar på att hejda journalister, konstaterar CPJ.

Hackare kom åt 63 000 kreditkortsnummer

Namn, telefonnummer, adress och kreditkortsnummer till 63 000 personer i USA. Det kom den hackare åt som tog sig in i Maine Public Broadcastings datorsystem. Uppgifterna fanns i den fil där det icke-vinstdrivande företaget samlar information om personer som donerar pengar till verksamheten.

Antispamförespråkare spammar riksdagen

En antispamförespråkare, Clarence Ekman, har skickat e-post till alla riksdagsledamöter som röstade igenom den omdiskuterade lagen om e-postreklam. Han ber dem se till att han inte får någon e-postreklam.

Sverigedemokraterna till Datainspektionens styrelse

Sverigedemokraterna blir nu någonting så ovanligt som ett fall för Datainspektionens styrelse. Partiets publicering av namnen på åtta pojkar - varav två nyligen dömdes för grovt sexuellt utnyttjande och en för medhjälp till samma brott - har visat sig vara en hård nöt att knäcka för inspektionens jurister.

Storbritannien startar Internetspioncenter

Storbritannien tänker börja spionera på all Internettrafik i landet. För ändamålet startas ett nytt center.

Hotmail hackat igen

Microsofts e-posttjänst Hotmail stängdes nyligen efter att hackare upptäckt ett säkerhetshål som gav dem tillgång till andra personers e-post.

Abbas webbplats utsatt för sabotage

Delar av Abbas offentliga webbplats abbasite.com, har stängts av efter att personer som uppger sig vara Agnetha och Frida har saboterat diskussionsgrupperna.

Censurerat material läggs ut på webbplats

Amerikanska Fox Entertainment Group lanserar i höst en webbplats med namnet Toohot forfox.com. Där skall sådant material som är för grovt för tv-kanalen Fox visas.

Tony Blair kräver tystnadsplikt

Den brittiske premiärministern Tony Blair har förmått både mjölkbudet och de anställda vid den frisersalong som hustrun Cherie anlitar att underteckna ett tysthetslöfte om allt som rör familjens privatliv, uppger pressen i London. "Vi har alla skrivit under", säger frisören Andre Suard.

Hannah Graafs porrfilmer

Vår lilla Hannah verkar inte bara ha bankrån som extraknäck. På webbsidan New York Exotics dyker Hannah också upp. Där presenteras hon som porrstjärna, och berättar att hon har medverkat i över 40 filmer. Bland titlarna nämns bland andra Lust kennt viele Löcher, White Panty, The Return of the Cumm Brothers och Innocent Lolita.

Sommarläger för dig som gillar grabbar och tuffare tag

Military Camp 2000 - Scandinavian Corps internationella läger - äger rum mellan 14 och 16 juli i Skåne. Platsen är ett övningsområde med blandad terräng, sjöar och sankmark. Det finns tillgång till tält och barack med sovsal, matsal och befälsrum, samt bastu.

Flashback öppnar konferensavdelning

Flashback öppnade i veckan en konferensavdelning (så kallad message board) med sammanlagt 71 olika avdelningar, indelade under nio olika områden.

Narkotikabrott eller rättsövergrepp?

Psykedeliska Bokhandeln är åtalad för narkotikabrott. Här kommer lite bakgrund till åtalet, berättat av Psykedeliska Bokhandelns ägare.

Brittiska spionhemligheter på internet

En amerikansk webbplats har lagt ut vad brittiska myndigheter kallar mycket känslig information om brittiska spioner. Dokumentet har titeln "Libyan Intelligence Service activity in the UK" och innehåller bland annat information om brittiska spioner verksamma i Libyen.

Nu bråkar de norska hedningarna också

Det Norska Hedningasamfundet meddelar att samfundet önskar hålla hedniska böneutrop ur högtalare. Pressmeddelandet föranleddes av World Islamic Missions ansökan om böneutrop från Oslos minaret varje fredag. Det muslimska böneutropet brukar som bekant vara "Det finns ingen Gud utom Allah".

Fel sorts porr - rätt sorts porr

Enligt initierade källor finns det åtminstone en till representant för vänsterpartiet som erkänt att man medverkat i porrfilm. Denne drabbades varken av smisk eller av uteslutning. Det handlade nämligen om en homosexuell kamrat.

Ingen är illegal

Den polska delen av kampanjen "Ingen är illegal" arrangerar mellan den 13 och 19 juli ett läger i sydöstra Polen, på gränsen mellan Polen, Ukraina och Slovakien. Aktiviteter såsom diskussioner kring internationella aktioner, provokationer gentemot gränsvakter och annat skoj utlovas.

Svenska poliser utkastade från Christiania

En grupp civilklädda svenska poliser fick nyligen fly hals över huvud från fristaden Christiania i Köpenhamn.

Slagord mot invandring inte hets mot folkgrupp

Det är tillåtet att i talkör skrika "utlänningarna ut ur Sverige". Det anser Svea hovrätt som friat en stockholmare som i tingsrätten fällts för hets mot folkgrupp.

Homosexuella jämställs med mördare

I slutet av mars inledde ett antal samfund med Pingstkyrkan och New Generation International i spetsen något man kallar Impact Tour - ett arrangemang sponsrat av ett flertal företag (se lista nedan).

Fler lagar mot porr väntas i Sverige?

Flera ledamöter av Sexualbrottskommittén vill utvidga kopplerilagstiftningen så att den som tjänar pengar på pornografi kan dömas för koppleri. Det är dock ytterst tveksamt om det kommer något sådant förslag eftersom justitieminister Laila Freivalds hittills sagt nej med hänvisning till grundlagens skydd för tryck- och yttrandefrihet.

Folkpartist vill tillåta bigami

Folkpartisten och stadsdelsfullmäktigeledamoten Eva Svendén vill tillåta bigami. "I ett liberalt samhälle måste folk få leva som de vill. Om en kvinna väljer att ha flera äkta män måste det vara upp till henne och männen. Det är inget som staten skall lägga sig i. Bigami rör bara de inblandade", säger Eva Svendén till Sydsvenskan.

Trädgårdstomtar befriades

Trädgårdstomtarnas befrielsefront har slagit till igen. I början av april befriades ett tjugotal trädgårdstomtar från Bagatelleparken i Paris, där de varit utställda tillsammans med ett par tusen skäggiga släktingar.

Ockupationen i Linköping

Tjugotre av husockupanterna sitter häktade, medan de sex yngsta har släppts. Samtidigt har polisen gjort flera husrannsakningar, anhållit och tagit in personer på förhör för medhjälp till ockupationen.

Ku Klux Klan Sverige

Ku Klux Klan finns numera även i Sverige. Medlemskap i Ku Klux Klan är gratis, men som organisationen själva skriver:

Färre avrättningar under 1999

Förra året avrättades 1 813 personer i 31 länder. Detta framgår av Amnestys årliga statistik som publicerades nyligen. Antalet dödsdomar under året uppgick till 3 857 i 63 länder. Det verkliga antalet dödsdomar och avrättningar är med säkerhet betydligt högre. Många länder hemlighåller dessa siffror för att undkomma internationell kritik. Kina fortsatte att avrätta fler än övriga länder tillsammans. Siffran 1 077 är sannolikt rejält i underkant.

Ecce Homo gillas inte av finländska riksdagsmän

34 finländska riksdagsledamöter har skrivit under ett upprop mot att fotografen Elisabeth Ohlsons utställning "Ecce Homo" visas i Helsingfors. Undertecknarna anser att utställningen innehåller element av hädelse och kränker de värden "som allmänt godkänns av Finlands folk". Appellen överlämnades nyligen till chefen för kulturstadssatsningen.

Cannabisodling har fått klartecken

På hemlig plats en timmes bilresa från London odlas just nu stora mängder cannabis helt lagligt. Inkräktare hålls borta med säkerhetsvakter och sofistikerade larm. Plantorna får bästa tänkbara omvårdnad i ljus- och temperaturkontrollerade växthus.

FL-net ljuger - porr har inget samband med våldtäkter

Svenska ungdomar ser allt mer på porr, men antalet våldtäkter har ändå inte ökat. Samtidigt har ungdomarna en allt mer positiv attityd mot sexuella minoriteter. Detta konstaterar Folkhälsoinstitutet i en ny rapport.

Journalist är inte journalist enligt Sjöfartsverket

Aftonbladetjournalisten Zendry Svärdkrona är inte journalist, åtminstone inte enligt Sjöfartsverket. Med hänvisning till 7 kap. 16 § sekretesslagen, som i sin tur hänvisar till personuppgiftslagen (PuL) nekade Sjöfartsverket att lämna ut en förteckning över befälhavare på handelsfartyg.

Södertälje tingsrätt JO-anmäld

Södertälje tingsrätt ansåg sig inte ha tid eller möjlighet att hjälpa Dagens Nyheter med att kontrollera om 26 personer fanns registrerade i deras datasystem. Begäran att få fram uppgifterna hade gjorts med stöd av tryckfrihetsförordningens andra kapitel om allmänna handlingar. Nu är tingsrätten anmäld till JO.

Tutt-tv

En österrikisk tv-kanal, ATV, låter kvinnor tävla om en bröstförstoringsoperation. Intresserade får sända in ett foto av sig själva tillsammans med några rader om varför de vill ha större byst. Sedan utser tittarna vem som skall vinna operationen, värd cirka 42 000 kronor.

Daglig e-post från Patrick Bateman (American Psycho)

Inför filmen "American Psycho" låter filmbolaget Patrick Bateman, filmens huvudperson, skicka e-post till sina fans. Fast egentligen är det författaren Bret Easton Ellis, som skrev förlagan till filmen och producenten Clifford Street som skriver breven.

Myteristernas domän

De 50 invånarna på ön Pitcairn, i Stilla havet, är alla ättlingar till myteristerna på Bounty år 1789. Eftersom ön är ett eget land har den också rätt till en egen toppdomän på Internet - ".pn". Genom skumma affärstransaktioner hamnade emellertid domänen hos ett företag på en ö i Engelska kanalen.

Hacker fick tag i Gates kreditkortsnummer

En tonåring i Wales har arresterats för att ha hackat sig in i flera e-handelssidor. Bland annat fick han tag i Bill Gates kreditkortsnummer.

Moment 22

Enligt personuppgiftslagen (PuL) 7-8 §§ gäller inte lagen om den skulle stå i strid med utlämnande av allmänna handlingar i enlighet med tryckfrihetsförordningens offentlighetsprincip. Samtidigt står det i sekretesslagens, som är den enda lag som får inskränka offentlighetsprincipen, 7 kap. 16 § att uppgifter omfattas av sekretess om det står i strid med PuL:s bestämmelser om personuppgifter.

Sony Playstation klassas som vapen i Japan

Sonys nya spelkonsol Playstation 2 är så kraftfull att japanska myndigheter tvingats införa exportrestriktioner, av rädsla för att konsolen skall användas vid missiltillverkning, skriver japanska medier förra söndagen.

Handelsbanken.com

När Handelsbanken kom ut på Internet för tre år sedan, glömdes domännamnet handelsbanken.com bort. Går man in på den adressen i dag får man se en amerikansk plastikkirurgs webbsida.

Bananrepubliken till salu

BMG tar hjälp av Petter för att hitta nya svenska hiphop-talanger. Hiphop skall nämligen bli Sveriges nästa exportsuccé. Men några planer för Internet verkar inte finnas. Den som vill registrera domännamnet "bananrepubliken" har fortfarande möjlighet. Detta har man tydligen glömt på BMG, trots att man redan gått ut bland medierna och berättat om det nya bolagsnamnet.

Hudiksvalls kommun vill censurera svensk Internetleverantör

IT-samordnare Anders Forsberg vid Hudiksvalls kommun hotar att stoppa kommunens användare från att besöka Internetleverantören Ettnet. Orsak? Anders Forsberg anser att en av webbhotellets kunder är stötande.

Företagskatalogen, eller Ruffel & Båg AB

I dagarna skickas tusentals brev ut från företaget Företagskatalogen, som drivs av Tomas Sandström. I brevet uppmanas mottagaren att betala 2 388 kronor före den 25 april för "medverkan" på Internet. Brevet ser ut precis som en Teliaräkning och många blir lurade och betalar.

Microsoft for dummies

Nyligen upptäcktes en bugg i Microsofts Frontpage 98 som gör det möjligt att nå in i tusentals webbplatser med hjälp av programmet.

Mattel försöker tysta kritiker av Cyberpatrol

Eddy Jansson (Sverige) och Matthew Skala (Kanada) öppnade nyligen upp censurprogrammet Cyberpatrol med reverse engineering, och publicerade en uppsats om hur felaktigt censurprogrammet Cyberpatrol slog mot helt oskyldiga webbsidor.

Polisen erbjuder gratis e-post

Nu kan du även få en gratis e-postadress hos Polisen. Det vill säga hos webbtjänsten "Polisen.nu".

Ian Dury död

Rocksångaren Ian Dury avled den 27 mars i cancer. Han blev 57 år gammal. Ian Dury slog igenom 1977 med sin grupp Ian Dury & The Blockheads.

Rammstein är nazister - enligt svensk skola

Läraren tyckte att musiken som den 12-årige eleven lyssnade på lät som vit makt-musik. Hon tog bandet från honom och det hamnade sedermera hos justitiekanslern (JK), som nu har avskrivet fallet.

Alternativ sex - inget för Singapore

Ally McBeal är för vågad för Singapore. Avsnittet där hon kysser en annan kvinna har blivit bannlyst av tv-stationen TCS. Motiveringen är att "hela avsnittet fokuseras på att utforska alternativ sex". TCS rekommenderar också föräldrars närvaro vid två andra delar av serien som anses för vågad för barnen i Singapore.

Knarkscen med All Saints stoppades

Den brittiska filmcensuren slår till mot "Honest", långfilmen med tre av tjejerna från All Saints i huvudrollen. Filmen innehåller en lång drogscen där flera av skådespelarna använder LSD. "Scenen är detaljerad och måste bort om filmen ska få 15-årsgräns", säger en person som sett filmen till tidningen Heat.

Svenskt gangbang-disco

Lördagen den 20 maj arrangerar organisationen Gang Bang Sweden (GBS) vad man kallar "den största sexfesten i Sverige någonsin".

De erotiska minoriteterna - nu på nätet

År 1964 kom Lars Ullerstams banbrytande bok "De erotiska minoriteterna" ut på Zimmermans förlag. I denna klassiker propagerar Ullerstam för ökad tolerans för snart sagt alla sexuella "avvikelser" som tänkas kan. Boken sålde i stora upplagor och har ända sedan utgivningen varit en stor inspirations- och informationskälla för många.

Marc Almond till Sverige

Den engelska artisten Marc Almond kommer till Stockholm för två konserter på Södra Teatern den 26 och 27 maj. Konserterna ingår i Södra Teaterns temaserie kring identitet.

Rappare förbjuds rappa i fängelset

Rumänska myndigheter har förbjudit tre rappare som sitter inne att ägna sig åt musik tillsammans i fängelset. Straff och nöje skall inte blandas ihop är motiveringen.

John Lennon var en horbock och hustrumisshandlare

John Lennon var en horbock. Han levde som en eremit, utom när han sprang på bordell. Han misshandlade Yoko Ono, hade sex med Linda McCartney och övervägde självmord.

Gärdetfest 2000

För trettio år sedan samlades en grupp kulturarbetare, musiker, journalister med flera för att arrangera en musikfest som ett alternativ till den kommersiella kulturen. Efter fruktlösa försök att få tillstånd genomfördes den på Gärdet i Stockholm den 12-14 juni 1970 - illegalt.

Alexa Wolfs underliv på video

Enligt ett flertal källor Flashback talat med, spelade Alexa Wolf även in en annan film under sin tid på Dramatiska Institutet. En dokumentation av när hon piercar sig i underlivet. Den som äger kopior av denna film får gärna höra av sig till Flashback. Märk brevet "Shocking Truth part 2". Hittelön utlovas!

Ikeareklam stoppad i Moskvas tunnelbana

Ikeas kampanj inför öppnandet av sitt första varuhus i Moskva var för "provocerande" för cheferna i huvudstadens tunnelbana som förbjöd två av reklamaffischerna.

Tack Segelström

Resultat efter den senaste tidens massiva antiporrdebatt: Canal+ och TV1000 har fått sammanlagt 3 000 nya abonnenter, ett tillskott på 7,2 miljoner i kassan.

Polsk porr

Kristna parlamentariker i Polen godkände den 3 mars ett totalförbud mot pornografi. Parlamentets underhus, sejmen, godkände senatens förslag om ändringar i brottsbalken med målet att förbjuda öppet erotiska publikationer. Polacker har sedan tidigare även förbjudit all sexualundervisning i skolorna.

Marknadsekonomi: Ökad tillgång ger lägre priser på droger

Trots allt större narkotikabeslag av polis och tull ökar tillgången markant. Ett tydligt bevis är de sjunkande priserna på gatan.

Kriminalvårdsstyrelsen stoppar porr-tv i fängelserna

Vid fyra av tio fängelser som är specialiserade på sexualbrottslingar har fångarna tillgång till porrfilmer via kabel-tv. Kriminalvårdsstyrelsen tänker nu sätta stopp för utbudet.

Starköl lagligt från Tyskland - fritt hemkört till porten

Enligt webbplatsen "Bolag1" är det (ännu) helt lagligt att sitta hemma och för privat bruk beställa hem 109 liter starköl och (!) 89 liter vin. Alla skatter och avgifter är betalda. Men frakten måste skötas om av annan än säljaren. Ölen (5,1 %) kostar vid leverans fem kronor burken (50 cl). Vad säger sossarna om detta?

Anarkistiskt sommarläger

Den 9 till 12 juni hålls de holländska "Pinksterlanddagen" i Appelscha, nära Assen i Nederländerna. "Pinksterlanddagen" är ett årligt återkommande anarkistläger (64:e året!) med bortåt 500 deltagare som i år kommer att få en mer internationell inriktning.

Förundersökning mot tidningen Brand

Justitiekanslern, JK, beslutade i måndags att inleda en förundersökning mot den anarkistiska tidningen Brand som anmälts av Säkerhetspolisen (Säpo) för uppvigling.

Melatonin - det förbjudna pillret mot jetlag

Det finns flera vetenskapliga studier som visar att melatonin kan lindra besvär i samband med jetlag. Men det är fortfarande inte känt vilka biverkningar som kan uppstå vid långvarigt bruk.

Pedofil utnyttjad av underåriga

Tingsrätten i Helsingborg dömde i måndags en 80-årig man till villkorlig dom och dagsböter för bland annat sexuellt utnyttjande av underårig. Att straffet inte blev högre, menar rätten beror på att mannen själv utnyttjats av flickorna.

Colors på svenska

Benettons uppmärksammade magasin Colors skall komma på svenska. Uppdraget att producera den svenska utgåvan har gått till ETC Produktion.

MTG stoppar IDG-annonser

MTG-ägda Finanstidningen har stoppat en annonskampanj från IDG:s affärstabloid Computer Sweden. Annonsstoppet är ytterligare ett tecken på att kampen om läsare och annonsörer inom den nya ekonomin hårdnar.

När pöbeln segrade över de oliktänkande

Den 30 november 1999 är en dag som 25-årige Mattias Karlsson aldrig kommer att glömma. Klockan sju på morgonen bultade det på dörren till hans lilla etta.

Först annons - sedan bevakning

Alingsås Tidning (AT) bevakar bara arrangemang som utannonserats i den egna tidningen. "Det är huvudprincipen för evenemang inom AT:s spridningsområde", säger Alf Claesson, redaktör för kultur och politik, till tidningen Journalisten.

Vänsterradikala grupper startar kartläggning av journalister

Många inom den vänsterautonoma rörelsen har tröttnat på att få sina budskap förvridna i medierna. Därför har man nu startat projektet "Mediakamp" som erbjuder människor inom den vänsterautonoma rörelsen att söka information om olika journalister.

Säpo tystar medierna

En av de nazister som misstänks för mordet i Sätra på fackföreningsmannen Björn Söderberg hade namnlistor över journalister i sin dator. Säpo avråder nu redaktionerna att avslöja de namn som förekommer på den här typen av listor.

Så missbrukas presskortet

Journalister kommer in gratis på vissa museer, nöjesställen med mera om de visar upp ett presskort. Med åren har det vuxit till ett problem för bland annat Nationalmuseum. "Ungefär 3 000 journalister om året använder presskortet för att passera kassorna utan att betala, trots att de är här privat", hävdar Agneta Karlström, informationschef vid Nationalmuseum till tidningen Journalisten.

Life läggs ner efter 64 år

Det amerikanska magasinet Life läggs ner efter majnumret i år. Tidningen, som ägs av Time, har gått dåligt i åratal och nu har man uppenbarligen fått nog. De anställda kommer att erbjudas jobb inom Time-koncernen.

Samhällstidningen Atlas återuppstår

Inom kort kommer andra numret av samhällstidningen Atlas ut efter två års tystnad. Tidningen ägs av en ideell förening som heter Atlas Pappersmakt, och alla skribenter gör tidningen gratis på sin fritid.

Honda stämmer sina fans för deras webbsidor

En webbsida för Hondafans riskerar nu att stämmas av biltillverkaren. Honda säger att man inte tolererar några Internetpirater, vilket även inkluderar de som gillar deras bilar. Webbdesignern Jon Schreiber från Florida äger i dag sin tredje bil från Honda, och 1996 registrerade han domännamnet "honda.net" för att lägga upp en webbguide för fans till den populära biltillverkaren.

Tusentals användarnamn och lösenord såldes på CD i Qatar

Många Internetanvändare i detta arabland undrade säkert varför deras räkningar blivit dyrare under de senaste veckorna. Orsak? Deras användarnamn och lösenord såldes på cd-skivor.

Hallick på nätet - nytt dataspel

I det amerikanska spelet "Whorehouse" skall man som hallick tjäna så mycket som möjligt på sina horor. I spelet erbjuds man bland annat att "disciplinera" hororna, det vill säga ge dem stryk för att de skall jobba hårdare.

Hacker bröt sig in i nazistiskt nyhetsbrev

Det norska nazistiska nyhetsbrevet Nettrapport har fått besök av antifascistiska hackers. Nyligen bröt sig personer från hackergruppen "Spectre" in på Nettrapports e-postlista.

Leverantörer vägrar sälja till nätbutik

Återförsäljare som Onoff och Siba sätter press på elektronikvarumärkena att inte leverera till e-handels-butiker. Senaste exemplet är Panasonic som helt vägrar sälja sina produkter till Netonnet.

Svensk stämd för att ha knäckt censurprogram

En svensk har stämts i amerikansk domstol för att ha utvecklat ett program som knäcker krypteringen i Cyber Patrol, ett filterprogram som hindrar användare att surfa till vissa webbplatser, till exempel sexsidor.

Webbring för samhällskritiker

SK-ringen heter en nystartad webbring som skall samla webbsidor, både tidningar och privata sidor, som innehåller samhällskritiska tankegångar.

John Labovitz e-zine-lista läggs ned

John Labovitz har beslutat att lägga ner sin populära sida, men meddelar samtidigt att han gärna ser någon annan ta över den. Den som är intresserad kan kontakta John Labovitz via e-post: johnl@meer.net. Webbsidan startades redan sommaren 1993, men har under senare tid uppdaterats allt mer sällan.

Bay City Rollers och barnporr

En av medlemmarna av popgruppen Bay City Rollers, som i mitten av 70-talet hörde till de mest populära banden i Europa, har erkänt innehav av barnporr. Mannen hävdar dock att bilderna som hittades i hans hem vid en polisrazzia inte var hans utan tillhörde en god vän. Domen meddelas senare.

Blair har ingen humor?

Britterna får inte läsa om att Tony Blair bråkar med sin fru Cherie. Nyligen stoppade Tony Blair en tidning från att publicera utdrag ur en dagbok, skriven av en före detta barnflicka till familjen. "Jag kommer att göra allt för att skydda mina barn från intrång i deras liv", sade han.

Dr Snuggles är förtäckt drogpropaganda?

Vem minns inte Dr Snuggles, den otroligt trippade tv-serien för barn som gick på tv under 80-talet. På webbadressen http://www.doctor-snuggles.com kan man nu ännu en gång se den förtäckta drogpropagandan.

Telia, Comviq och Europolitan förbjuder Flashback GSM-kampanj

En banner för tjänsten "Flashback GSM" har förbjudits. Bakgrunden är att både Telias, Comviqs och Europolitans chefsjurister fristående från varandra har kontaktat Flashback och hotat om åtal ifall inte bannern stoppas med omedelbar verkan.

Vägverket nekar sina anställda att besöka Flashback

Vägverkat har spärrat all trafik mot Flashback i sin brandvägg/proxyserver. Detta för att de anställda inte skall kunna besöka Flashbacks webbsidor.

Mysteriet med Hitlers kropp löst

Mysteriet med Adolf Hitlers försvunna kropp är nu löst, rapporterar brittiska Sky News. Enligt nyligen offentliggjorda KGB-arkiv flyttade ryska soldater kroppen sex gånger innan den brändes och dumpades i en flod i västra Berlin.

Organisation uppmanar Ebay till bojkott av Ku Klux Klan

Den amerikanska organisationen Biashelp vill att auktionssidan Ebay tar bort alla objekt med anknytning till den rasistiska organisationen Ku Klux Klan. Organisationen arbetar med att hjälpa människor som fallit offer för rasistiska brott.

Ville slippa lumpen - uppgav medlemskap i NSF

En ung värnpliktig på F 17 i Kallinge trodde sig ha kommit på det ultimata sättet att slippa slutföra sin värnplikt. Han lät sprida ut ryktet att han var medlem i NSF.

Id-kort skall ge rätt till marijuana

De lokala myndigheterna i San Francisco har godkänt en plan att utfärda särskilda id-kort för de som behöver marijuana av medicinska skäl, rapporterar Washington Post.

Tyskland godkänner marijuana i vården

Tysklands författningsdomstol har tagit ställning i den kontroversiella frågan om användning av marijuana för svårt sjuka patienter. Domstolen anser att marijuana bör kunna användas i sådana fall, som gäller mycket svårt sjuka.

Scientologikyrkan på väg att förbjudas i Frankrike och Tyskland

Frankrike och Tyskland förbereder ett förbud mot scientologerna samt ett flertal andra religiösa grupper i samhället. Även i Sverige har man pratat om att lagstifta mot vad man kallar "otillbörlig påverkan".

Mats Hinze: Mina vänner hjälper mig att parkera fel

Mats Hinze, 29, har 1 228 700 kronor i obetalda p-böter - mest i Stockholm. Trots att han sitter i fängelse fortsätter felparkeringsavgifterna att droppa in. "Kompisar kör mina bilar och hjälper till att parkera fel", säger han till Aftonbladet. "Det är en protest mot statens förmynderi och vinstsyfte samtidigt som det är en nagel i ögat för vän av ordning", säger Mats Hinze.

Ny demokrati läggs ned

I fredags lämnade partiet in en konkursansökan till tingsrätten. Med drag under galoscherna drog ny demokrati, med Ian Wachtmeister och Bert Karlsson i spetsen, in i riksdagen efter valet 1991 med 6,7 procent av rösterna. Men redan vid nästa val, 1994, ramlade partiet ur riksdagen igen, nu med Vivianne Franzén som partiledare.

Anarkister läser nazisters e-post

I den anarkistiska tidningen Brand finns i det senaste numret en artikel kallad "Brun desperation", där delar av texten är baserad på information man fått genom att läsa en framstående nazists e-post. Detta efter att man hade knäckt hans Hotmailkonto.

Expressen hängde ut fel person

Måndagen den 7 februari skrev Expressen om hemvärnsmannen och nazisten Curt Linusson som bland annat ordnade krigsövningar på en ö i Vänern.

Något för Sveriges television?

Att fästa sitt könsorgan vid ett kors med hjälp av häftpistol och sedan tända eld på hela härligheten är godkänd tv-underhållning. Det meddelar Nya Zeelands motsvarighet till granskningsnämnden, sedan folk klagat på statliga TVNZ:s program Ödeläggelse 2000 deluxe.

Censurerar America Online e-posten?

Den stora portal- och Internetleverantören America Online (AOL) anklagas nu för att blockera ofördelaktig e-post till sina användare. Anklagelsen kommer från utgivarna av nyhetsbrevet AOL Watch.

Regeringen skärper lagstiftning mot piratdekodrar

Regeringen föreslår en ny lag som kriminaliserar all kommersiell hantering av piratdekodrar. Föreningen Stop, som arbetar mot spridandet av piratutrustning, tycker att regeringens förslag är ett steg i rätt riktning men inte tillräckligt omfattande.

Fler kreditkortsnummer publicerade på nätet

Ytterligare ett fall med stulna kreditkortsnummer som publicerats på Internet har uppdagats. En hacker som kallar sig Curador har tillförskansat sig en hel databas med kunduppgifter från en ännu oidentifierad webbplats.

Sverigedemokraterna polisanmälda, hängde ut misstänkta våldtäktsmän

Med namn och personnummer hängde sverigedemokraterna ut de ungdomar som misstänks för gruppvåldtäkten i Rissne. De hängdes ut på både Sd-Haninges och Sd-Stockholms webbsidor. Webbsidorna har nu polisanmälts för förtal.

Hackers gav porr i bankomaten

Kunderna fick inte bara sedlar och kontobesked när de stoppade in plastkortet i Föreningssparbankens automat i Trollhättan i början av februari. De fick se nakna damer och reklam för telefonsex på en bildskärm vid automaten i bankens entréhall, skriver Trollhättans Tidning.

Hårdporr hos Dagens Nyheter

Dagstidningen Dagens Nyheter finns sedan flera år tillbaka under domänen "dn.se". Men då reglerna för att registrera se-domäner blivit allt krångligare, väljer numera allt fler svenskar att registrera sina företag under en nu-domän i stället.

Jörg Haiders webbsida hackad

Den som i början av februari besökte Jörg Haider och hans parti FPÖ på Internet erbjöds möjligheten att även se sidan på engelska. Där möttes man dock av texten: "For our non german speaking guests we have a message in English: Learn German or fuck off!" Den hackade webbsidan låg uppe i nästan en vecka, innan den upptäcktes.

Nazismen förbjuds på Internet?

Yttrandefriheten urholkas allt mer på Internet. Under februari har bland annat fem nazistiska domäner stoppats. Den amerikanska Internetleverantören Bosschaos ville först inte stänga dem, men tvingades sedan efter att företaget Zyan Communications som levererar företagets bandbredd hotade med att stänga ned hela Internetförbindelsen ifall man inte avlägsnade sidorna. Tidningen Sydöstran tog den 11 december på sig ansvaret för att webbsidorna hade stängts.

Är djurrättsrörelsen nästa grupp att förbjudas på Internet?

Vilken grupp i samhället står på tur när nazisterna tystats? En grupp som nu mottagit flera anmälningar på sista tiden är den militanta djurrättsrörelsen.

Zhirinovsky firar framgång med en hack

Den ryske partiledaren Vladimir Zhirinovsky har meddelat att han skall fira sina politiska segrar genom att hacka datorer.

Razzia mot tyskt webbhotell

Det tyska webbhotellet Nadir utsattes den 26 januari för ett flertal razzior av polisen. Razziorna motiverades med att på Nadirs webhotell fanns flera solidaritetsgrupper som arbetar till stöd för ett fritt Kurdistan. I Tyskland är PKK förbjuden som organisation.

Säkerhetsföretaget RSA hackade

Det amerikanska företaget RSA Data Securitys webbsida crackades i förra veckan. RSA, som äger rättigheterna till krypteringsalgoritmen med samma namn, försöker positionera sig som världens främsta företag när det handlar om säkerhet på Internet.

Hackern Kevin Mitnick "fri"

Världens mest ökända hacker Kevin Mitnick är fri efter att ha suttit fängslad i nästan fem år för otaliga intrång och sabotage i företags nätverk.

18-åring bombhotade Microsoft och Bill Gates

En 18-åring från New York hotade att spränga Microsofts huvudkontor i luften om han inte fick fem miljoner dollar, över 43 miljoner kronor.

Journalist kräktes på Mariah Carey

På väg till inspelningen av det brittiska tv-programmet "TFI Friday" där Mariah Carey skulle medverka, kräktes en journalist rakt över Careys ben. Bakgrunden är att hon nyligen skulle blivit intervjuad av en engelsk journalist, men han hade varit ute och festat kvällen innan och försov sig.

Förbjudna hip hop-videor på nätet

I samarbete med medieföretaget Loadtv skall rapparen Puff Daddys skivbolag Death Row Records börja sända musikvideor på Internet. Det rapporterar Hollywood Reporter.

Shocking "truth"

Dokumentären "Shocking Truth" har skapat moralpanik i Sverige. Dokumentären som fått sitt namn efter en serie porrfilmer med samma namn, upprör sig över de filmer som de svenska filmkanalerna TV 1000 och Canal+ visar. Men vad är det man upprör sig över?

Sigue Sigue Sputnik är tillbaka

Sigue Sigue Sputnik 2000 med Tony James, Martin Degville och Neal X kommer att göra ett flertal konserter med start i april. De kommer då bland annat att spela låtar från det kommande studioalbumet "Pirate Space" som släpps samma månad.

Shocking Truth temporärt indragen

Den uppmärksammade porrdokumentären Shocking Truth är tills vidare tillbakadragen från biovisning på Zita i Stockholm. Producenterna håller inne visningar tills det att rättigheterna till filmmusiken just vad gäller biovisning är klarlagda.

Mordbrand mot Ultima Thule

Natten till den 10 februari totalförstördes rockbandet Ultima Thules studio i en anlagd brand. Dörren till lokalerna var uppbruten och det förekom flera brandhärdar inuti studion. I branden förstördes originalband med både utgivet och outgivet material, däribland gruppens nästa skiva, uppger Ulf Hansen, bandets trummis.

Domain creation - den nya ekonomins förlorare?

Domain Network, ett dotterbolag till Spray, inleder ett samarbete med A-Combyrån Tank. Tillsammans skall de hjälpa unga företag att positionera varumärken på Internet.

Svenska judar kartlades - koncentrationsläger förbereddes

Timmer till koncentrationsläger utanför Sjöbo fanns sågat och klart under andra världskriget. Det hävdar författaren Bosse Schön i boken "Svenskarna som stred för Hitler".

Dömd för insamling av leksaker

Den kubanske journalisten Victor Arroyo har dömts till sex månaders fängelse för att ha samlat in leksaker.

Kalle Anka och socialismen

En svensk - och en ganska unikt svensk - sed är att närmare halva befolkningen ser på Kalle Ankas julprogram på tv. Denna sedvänja har en mycket politisk bakgrund som få tänker på. Disneys program var populära bland tittarna redan i tv:s barndom.

Drogliberalerna har vunnit i Italien

Nu kan marijuana släppas fritt och missbrukare kan få heroinet från staten. "Regeringskris", hotar kristdemokraterna. Beslutet om friare regler av narkotika fattades i mitten av januari vid vänsterdemokraternas partikongress i Turin.

Byggnads utesluter nazister

Byggnads förbundsstyrelse beslöt i början av januari att utesluta två medlemmar. Skälet var att deras nazistiska aktiviteter är oförenliga med medlemskap i Byggnads. De två medlemmar som nu uteslutits har inte tagit avstånd från den nazistiska rörelsen.

Datalagen i sekretesslagen skapar problem för journalister

I början av december förra året bad journalisten Mark Boustedt att få ut en förteckning över samtliga personer i Gävle och Sandviken som har överskjutande skatt att hämta, men som skattemyndigheten inte lyckats få tag i. Skattemyndigheten vägrar lämna ut uppgifterna med hänvisning till 7 kapitlet 16 § i sekretesslagen.

Sverige - en ytterlighet i Europeisk sexlagstiftning

Samtidigt som Sverige kriminaliserade sexköparna, klubbade de holländska myndigheterna igenom en nationell lag som tillåter bordeller och därmed också koppleri. Här är några exempel på europeisk prostitutionslagstiftning.

Freedom Airways

Martin Langham, 34, har bildat flygbolaget Freedom Airways efter att ha jobbat som steward i 17 år. Han lovar den bästa och trevligaste flygbesättningen och vill ge homosexuella passagerare samma rättigheter som andra att njuta av sin resa. Även rökning kommer att vara tillåtet på dessa flygplan, som dekoreras med den berömda "Gay Rainbow"-flaggan.

Peote till salu

Det svenska företaget Succseed säljer peotefrön (Lophophora williamsii). 15 kronor för tio frön.

Porreklam på tv efter 23

Det finns stora pengar att hämta inom porrindustrin. Trots det har vissa tidningar och tv-kanaler bestämt sig för att inte ta in några porrannonser.

20 länder saknar fri information

Två miljarder människor lever i omkring 20 länder som förvägrar sina medborgare press- och yttrandefrihet, enligt Reportrar utan gränsers, RSF, årliga rapport.

JK åtalar Aftonbladet-journalist

Justitiekanslern, JK, Hans Regner har beslutat att åtala en före detta Aftonbladetjournalist för brott mot tystnadsplikten.

DVD-koden knäckt

Några crackare har knäckt kopieringsskyddet för det nya digitala videoformatet DVD. "Vi har knäckt koden för att läsa av DVD-filmer och lagt ut den på Internet för att vem som helst skall kunna göra en egen DVD-spelare", säger Jon Johansen från Larvik.

Över 300 000 kreditkortsnummer stulna

En 18-årig rysk hackare har stulit tusentals kreditkortsnummer som han publicerat tillsammans med sista användningsdatum samt innehavarens namn och adress på sin webbplats.

Inte olagligt med länkar

Göta hovrätt i Jönköping har slagit fast att en 17-åring från Falköpingstrakten, som stått åtalad för att ha haft länkar på sin webbsida till en mängd olagliga mp3-filer, inte begått något brott.

Hotmail stängdes på grund av obetalda räkningar?

På julafton gick det inte att nå flertalet av e-postkontona på Hotmail på grund av att Microsofts gratistjänst för e-post var avstängd.

Virgin Net hackad

Tusentals e-postanvändare har av Internetoperatören Virgin fått nya e-postadresser efter att företaget upptäckt att någon försökte bryta sig in i systemen. 170 000 kunder har tillfälligt hindrats att komma åt sin e-post. De kunde under tiden inte använda sina e-postkonton och får nu nya lösenord.

Folkpartiet och centern vill avskaffa sekretesslagen

När riksdagen skulle fatta beslut om PuL:s överföringsregler hade centerpartiet motionerat om att 7 kap. 16 § sekretesslagen skall upphöra att gälla. Endast folkpartiet stödde förslaget.

Datainspektionen pekar ut dömd person på sin webbsida

Datainspektionen pekar på sin webbsida på Internet ut en person som dömts för brott mot personuppgiftslagen (PuL). Nu riskerar inspektionen att själv åtalas för brott mot lagen, skriver Norrköpings Tidningar.

EU stämmer länder för brott mot dataskyddet

EU-kommissionen anmäler länder som inte infört en personuppgiftslag och inte skyddar sina medborgares integritet på Internet.

Forskare knäckte GSM-krypto

Två israeliska forskare hävdar att de har hittat ett sätt att knäcka krypteringsalgoritmen A5/1 som hindrar att GSM-telefoner avlyssnas.

Regeringens spam-register

I veckan väntas regeringen lägga fram en proposition om oönskad reklam per e-post, så kallad spam. Regeringen föreslår ett nix-register med optout-lösning.

Konstig konst

I juli 1998 såldes en konservburk med avföring. Det var den italienske upplevelsekonstnären Piero Mazzoni som hade "producerat" innehållet. Burken såldes för 28 500 kronor på Sotherby´s i London. Köparen valde att vara anonym.

Gangbang 2000

På nyårsafton slog 23-åriga Sabrina Johnson världsrekord i gangbang. Hon hade då samlag med sammanlagt 2000 män. Detaljer finns på Gangbang 2000:s webbsida.

Rolig Teknik är tillbaka - nu även på Internet

Undergroundtidningen Rolig Teknik är tillbaka. Det är tidningens grundare, Nils Alsätra, som startat upp utgivningen igen efter närmare tio års tystnad.

Högsta domstolen nekar Flashback

Högsta domstolen beslutade i januari att inte ta upp målet där tidningen Flashback dömts till förtal. Det var i oktober som Svea hovrätt fastställde att Flashbacks ansvarige utgivare skall betala 50 000 kronor till den man som tidningen pekat ut som sexbrottsling.

Advokat Nils Hillert om rättegången mot Flashback

Vid en granskning av tidigare praxis är det utdömda skadeståndet anmärkningsvärt högt i jämförelse med de skadeståndsbelopp som normalt utdöms för förtal enligt normalgraden. Det utdömda beloppet är till och med högt om man jämför med tidigare utdömda skadestånd för grovt förtal. Dessutom framstår det utdömda skadeståndet anmärkningsvärt högt vid en jämförelse med de ideella skadestånd som i praxis utdöms för våldsbrott, sexualbrott och andra brott.