Artiklar från 2002

Strippklubb får servera alkohol

En strippklubb i Trelleborg blir den enda i Sverige där det får serveras alkohol efter en dom i länsrätten den 20 december. Socialnämndens ordförande vill överklaga beslutet.

EU minskar yttrandefriheten

Den 20 december väntas EU anta ett förslag som kan göra det brottsligt att förneka eller förringa förintelsen. Tryckfrihetsexperten Anders R Olsson hugger ned på förslaget och tycker att tanken är "bisarr". Under mötet mellan EU:s justitieministrar den 28 november togs ett beslut om bekämpande av rasism och främlingsfientlighet. Artikel 4 av beslutet innehåller dock en kontroversiell passus där medlemsstaterna åläggs att göra det straffbart att förneka eller förringa förintelsen.

Bilderna Kissinger inte vill att du ska se

Fotografierna av Kissinger, tagna av Adriana Lorete, när han funderar på angelägenheter under en handelskonferens i Brasilien, dök först upp på framsidan av den brasilianska dagstidningen Jornal do Brasil, den 13 november 1992.

Reklamfilm med George Bush förbjuden

Nyligen stoppade man i England en reklamfilm med George Bush. Man angav bland annat att producenterna först måste be om lov från George Bush om de ville visa filmen.

30-årsjubileum av första coffeeshopen

Både gamla pionjärer från den nederländska marijuanakulturen och cannabisfantaster i allmänhet samlades nyligen i en nederländsk sporthall för en tre dagar hasch- och marijuanafestival. Detta för att markera 30-års-jubileet av den första coffeeshopen som öppet sålde marijuana.

Dyrt att låna till julklappar

För att fylla tomtens säck rejält är det många som väljer att skaffa kredit inför julen. Det man inte får glömma bort är att när den glada julen är slut, ska skulden betalas. Har man inte noga sett över vad som i realiteten ska betalas tillbaka, kan räkningarna ge en faddare smak i munnen än gammal veckogammal risgrynsgröt. Klapparna har nämligen haft två prislappar. Den första betalningen klirrar ner i handlarens kassalåda, och den andra ska betala kredittjänsten.

Migrationsverket slår nytt personbästa

Säga vad man vill om Integrationsverket, men det är imponerande hur det lyckas överträffa sig själva i fullständigt bisarra påhitt. Denna gång slås det larm om vad som kallas ett "skräckvälde" på flyktingförläggningen i Säffle. Migrationsverkets personal ska ha bränt folk med tändare, hindrat dem från att uppsöka läkare och agerat som "lägerkommendanter".

Hälsoministerns farliga hallucinationer

De svenska knarkbekämparnas Helan och Halvan har nyligen formulerat sin egen nollvision: inget knark i Sverige om tio år. Naivt säger TT. Det är sällan TT-journalisterna tillåter en ironi att slinka igenom i telegrammen. Men när den nye hälsoministern Morgan Johansson på allvar nyligen förklarade att Sverige är narkotikafritt om tio år blev det helt nödvändigt:

Amazon tog bort länk mellan religiös ledare och sexmanual

Ett potentiellt problem i online-rekommendationssystem uppmärksammades nyligen när Amazon tog bort en länk till en analsex-manual för män som fanns alldeles bredvid en spirituell guide skriven av tv-predikanten Pat Robertson.

Webbplats med snuff movie bötfälld

En kanadensisk man och hans bror har bötfällts med ett belopp motsvarande 575 000 kronor efter att de funnits skyldiga för att ha skapat en webbplats med simulerade snuff movie-filmer.

Teliasonera.com ägs av ett företag i Sydkorea

Affären mellan Telia och Sonera är i hamn, och numera verkar man under namnet Teliasonera. Men allt är inte som det ska vara. Domännamnet fattas. Det ägs av företaget Hangang System i Sydkoreas huvudstad Seoul.

Webbplats avslöjar rasrelationer

"Black People Love Us!" är namnet på en webbplats som på ett satiriskt sätt avslöjar hur nedlåtande en del vita försöker att relatera till svarta. Sidan ger intrycket av att vara gjord av ett par vid namnet Sally och Johnny där de beskriver sin "goda" relation till svarta.

Inget Yahoo för Saddams son

Saddams son, Uday, får inte ha kvar sitt e-postkonto hos Yahoo. Amerikanska myndigheter har beordrat Internetföretaget att stänga kontot, uppger Geostrategy Direct.

Petas nya pinup-kalender ute

Peta (People for the Ethical Treatment of Animals) har just släppt sin nya pinup-kalender för 2003. Peta har under åren lyckats få ett flertal kändisar att ställa upp i sina kampanjer för djurens rättigheter, och ofta nakna som ett led i budskapet: "Jag går hellre naken än bär päls."

Brad Pitt-annons stoppad i Malaysia

En reklamkampanj för Toyota har stoppats i Malaysia. Anledningen är att regeringen anser den vara en förolämpning mot asiater. Detta eftersom huvudpersonen i annonserna, Brad Pitt, har europeiska drag snarare än asiatiska.

Absolut ingen porr, tack

Italienaren Giovanni Pastore i Rom har lanserat tre hårdporrwebbplatser som alla börjar med ordet absolut. Detta har fått Vin & Sprit, som säljer Absolut vodka, att reagera.

Porr håller på att bli rumsrent

Porr- och utvikningsbilder håller på att bli rumsrena, det befarar Växjös aktionsgrupp mot porr (Vamp). Ordföranden Sara Benayad-Emanuelsson säger att bilder där kvinnor eller män viks ut som sexuella objekt har blivit allt vanligare i till exempel musikvideor, tv-program och i vanliga tidningar.

Nyheter är tabu men porr kan gå för sig i Kina

Kinesiska myndigheter blockerar tillgången till var tionde webbplats på nätet, enligt en rapport från Harvard-universitetet. I rapporten vill man även sprida ljus över vilka typer av webbplatser som Kina förvägrar sina medborgare tillgång till.

Världens största strippklubb öppnades nyligen i Las Vegas

Las Vegas har blivit lite syndigare. Den 13 december öppnade strippklubben Sapphire Gentlemen´s Club i Las Vegas på 6 500 kvadratmeter. Sapphire Gentlemen´s Club har kostat 30 miljoner dollar att bygga, och kan bland annat skryta med fyra scener med plats för över 500 strippor.

Världens största gangbang någonsin (bokstavligen)

Jenna Jameson dyker upp som skådespelare i tv, och Ron Jeremy är med i musikvideor av Moby. Porren får en allt starkare dragningskraft för "vanliga" medier, men regissören Rob Spallone går ett steg längre: han ger tjocka män och kvinnor chansen att bli porrstjärnor.

Marknadsdomstolen förbjuder konferenser på internet

Marknadsdomstolen har i ett interimistiskt förbud meddelat att Flashback Media Group AB och Jan Axelsson, vardera vid vite om fyrahundratusen (400 000) kronor, inte längre får bedriva så kallade elektroniska anslagstavlor på Internet.

Psykedeliska bokhandelns ägare i fängelse

Ägaren till Psykedeliska bokhandeln har fängslats i åtta månader. Han dömdes i november 2002 till åtta månaders fängelse.

Rättegång mot Old Eagle

Undergroundförlaget Old Eagle har åtalats i Helsingsborgs tingsrätt. Rättegång äger rum den 20 januari 2003.

Vad vill 7-eleven att vi ska stoppa i munnen?

Man har senaste tiden på servicekedjan 7-eleven kunnat köpa stora korven Big Bite för endast tio kronor. Kampanjen har man kallat Bite Sale. Att man haft någon fransktalande person på antingen reklambyrån eller butikkedjans kontor är helt omöjligt. Denne kunde i så fall ha talat om att ovanför den linhåriga lilla flickan som greppar sin nyinköpta korv står sloganen för kampanjen: Bite Sale! - vilket på klingande franska blir ”smutsig kuk!”. Undra på att de fått rea ut den!

Expressen och Kvällsposten fällda av Pressens opinionsnämnd

Expressen och Kvällsposten har fällts av Pressens opinionsnämnd för en artikel om en stjärna i TV-såpan Rederiet som anhållits misstänkt för att ha hotat sin fru. På förstasidan hade tidningarna rubriken "Rederietstjärna anhölls Johannes Brost: Det här är väldigt tråkigt."

Grundlagsändring hindrar smygreklam för tobak

Nu har riksdagen fattat det avgörande beslutet om förbud mot indirekt tobaksreklam. Beslutet träder i kraft den 1 januari och innebär att det inte längre är tillåtet att med hjälp av etablerade tobaksmärken som Marlboro och Camel marknadsföra andra produkter än tobak.

TV4 och Kanal 5 nobbar reklamfilm från Djurens rätt

Förbundet djurens rätt, som bland annat arbetar mot djurförsök, släpps inte ut i etern. Svenska reklam-tv-kanaler nobbar filmen med med motiveringen att det är oklart om filmen "försöker att påverka människors åsikter".

Flashback vann första ronden mot Com Hem, Senda och Viasat

Flashback kan fortsätta upplåta annonsutrymme åt marknadsföring av piratkort tills vidare. I mitten av oktober lämnade Com Hem, Senda och Viasat in en stämningsansökan till Marknadsdomstolen riktad mot Flashback, som äger webbplatsen Popmart, som de menade haft ett stort antal textannonser där piratkort till bolagens digital-tv-plattformar marknadsförts. De yrkade då även på ett interimistiskt beslut (att ett förbud ska gälla tills vidare) kopplat till vite.

Amazon vägrar sluta sälja kontroversiell bok

Trots starka har Amazon.com inte upphört att sälja David Riegels kontroversiella bok "Understanding Loved Boys and Boylovers". "United States Justice Foundation" har hotat stämma Amazon för ohederlig affärsutövning, och säger att boken uppmuntrar till övergrepp på barn.

Kevin Mitnicks förbjudna kapitel - nu på Internet

När den berömda hackaren Kevin Mitnick skrev sin bok om datasäkerhet, "The Art of Deception", var det första kapitlet självbiografiskt. Det ingick i förhandstrycken som skickades till recensenter, men när boken kom ut var kapitlet borttaget.

Google bojkottar kontroversiella webbplatser

Världens mest populära sökverktyg, Google, har i tysthet systematisk raderat mer än 100 olika webbsidor från deras sökresultatlistor i Tyskland och Frankrike. Dessa, minst 113 stycken borttagna sidor från dessa länders söklistor, är i huvudsak webbsidor som är "antisemitiska, nazistiska eller relaterade till vit överhöghet", enligt en ny rapport från Harvard University´s Berkman Center.

Bortklippt scen från kontroversiell film hittad

En av de mest berömda scenerna som har kommit från regissören Ken Russell får nu äntligen ses - 31 år efter att den klipptes bort. Russell klippte bort den berömda scenen "våldtäkten av Kristus" från filmen "The Devils", efter att censuren sade att den skulle få filmen totalförbjuden. I scenen har en grupp nunnor sex med en staty i kroppsstorlek av Jesus Kristus.

John Holmes domäner återlämnade till hans änka

Laurie Holmes, änka och ensam arvtagare till den avlidna porrstjärnan John Holmes, meddelade nyligen att hon fått tillbaka ett flertal John Holmes-domäner. Laurie Holmes tog hjälp av advokatfirman Anderson & Shippey i Kalifornien, som har erfarenhet av liknande fall.

Hells Angels drar tillbaka stämningen mot Private

I slutet av oktober 2002 drog det svenska aktiebolaget Hell´s Angels tillbaka sin stämningsansökan mot Cine Craft Limited (ett dotterbolag till Private Media Group). Orsaken var att de uppgifter Berth Milton Senior lämnat till Hell´s Angels rörande hans äganderätt till varumärket "Private" visat sig vara långt borta från verkligheten.

Playboy sparkar folk

70 medarbetare får gå från amerikanska Playboy när koncernen ska spara pengar. Besparingarna ska ge mer kapital till tidningen, enligt Playboy Enterprises styrelseordförande Christie Heffner.

Fransk sångerska vann mot porrwebbplats

Att registrera vilket domännamn som helst och sen länka till porr går inte för sig. I alla fall inte om man använder franska sångerskans Kaas namn som adress. Kaas har tillsammans med sitt skivbolag Sony Music samt det företag som äger rätten till hennes artistnamn vunnit ett mål inför WIPO.

Full fart på heta linjen för Flashbackläsare

Efter en relativt lugn start har Flashback Hotline nu blivit väldigt populär, varför vi finner orsak att ännu en gång uppmärksamma om dess existens. För er som missat linjen.

Flashback erbjuder gratis internetuppkoppling igen!

Snart två år efter den omstridda avstängningen av Flashback som Internetleverantör, kan vi nu meddela att Flashbacks uppkopplingstjänst är tillbaka. Nu bättre än någonsin!

Våldtäktsmännen i Rimbo uthängda på Internet

De fem personerna som den 23 februari 2002 gruppvåldtog två 13- och 14-åriga tjejer, och senare den 10 april våldtog ännu en 13-årig tjej, namnges nu av NSF Stockholm på deras webbsida.

Får man säga "sex miljoner?"

Gretta Duisenberg-Bedier de Prairie, hustru till den Europeiska centralbankens chef, Wim Duisenberg, har hamnat i problem efter hon nämnde frasen "sex miljoner" tillsammans med ett skratt.

Diskrimineringsombudsmannen fäller Byggnads

Frihetsfronten anmälde Byggnadsfacket till Diskrimineringsombudsmannen för att facket hade kontrollerat gästarbetares arbetstillstånd på egen hand. Detta har nu resulterat i att Byggnads blivit fällda.

Åldersgränsen för sex med homosexuella sänkt i Moldavien

Moldavien sänker nu sin åldersgräns för homosexuella kontakter till samma nivå som för heterosexuella, nämligen 14 år.

Valmyndigheten vägrar att räkna Fria Listans röster

Valmyndigheten vägrar att rapportera hur många röster det nystartade partiet Fria Listan fick i årets val. Det har till och med gått så långt att man i en valkrets registrerat en röst på Fria Listan som en ogiltig röst, vilket är valfusk. Om det förekommit systematiskt, alltså upprepade gånger, så är det att betrakta som systematiskt valfusk.

Tre miljoner barn i USA lever med homosexuella föräldrar

Tre miljoner barn i USA lever med homosexuella föräldrar visar en ny undersökning.

EU säger att Sveriges hampaförbud är olagligt

Generaladvokat Christine Stix-Hackl säger i ett beslutsunderlag till EG-domstolen att Sveriges odlingsförbud av industrihampa är olagligt. Ekobonden Ulf Hammarsten har utmanat den svenska narkotikalagstiftningen, och står åtalad för grovt narkotikabrott. Detta efter att ha odlat ett fält av industrihampa med låg rushalt (max 0,2 procent THC) utanför Laholm.

Brevbärare som vägrar att dela ut posten bryter mot lagen

Årets civilkuragepris tilldelades nyligen de brevbärare i Mölndal som vägrade att dela ut valmaterial från Nationaldemokraterna. Det har på senare tid framkommit att detta inte är det enda material som olika brevbärare på eget bevåg vägrat att dela ut.

Fyra delstater är potentiella platser för en liberal fristad

"Statens enda roll ska vara att försvara invånare från våld och bedrägeri."

Fria sprutor i Australien har förhindrat tusentals fall av HIV

Australiens banbrytande sprututbytesprogram har förhindrat 25 000 nya hiv-infektioner och 21 000 infektioner av hepatit C på bara 10 år. Detta enligt rapporten "Return on Investment in Needle Exchange and Syringe Programs Report" som nyligen släpptes.

Com hem och Viasat stämmer Flashback i Marknadsdomstolen

Digital-tv-aktörerna Com hem, Senda och Viasat stämmer Flashback för att man upplåtit utrymme för marknadsföring av så kallade piratkort.

Nya Zeeland beslagtar böcker från Loompanics

Nya Zeelands regering uppskattar inte böcker från bokförlaget Loompanics. John och Daniela Setters är ett gift par som bor i Mount Maunganui. Paret beställde böcker om droger via Loompanics webbplats. Deras tredje beställning kom aldrig fram. I stället gjorde polisen en razzia i deras hem, och beslagtog följande böcker:

Spoken Word Festival 2002

Den 2 november arrangeras Spoken Word Festival i Stockholm. Detta år firar festivalen sitt femårsjubileum och presenterar cirka 15 artister som uppträder under temat Do It Yourself. Detta anspelar på vad som har kommit att beteckna en stil och attityd inom musik och kulturrörelsen.

Porrmotståndare slutade protestera efter att man ökat verksamhetens vinster

Aktivister som protesterat i fem månader mot en sexaffär i Barsnley, England, har givit upp eftersom de hjälpte deras affärer. De hävdar dock att deras vaka över "Direct Pleasures" var en succé, även ifall de medger att de givit affären en massa publicitet.

Ny bok av Jenna Jameson: "Hur du älskar som en porrstjärna"

Porrstjärnan Jenna Jameson annonserade nyligen att hennes andra bok kommer att bli ´How to Make Love Like a Porn Star´ ("hur du älskar som en porrstjärna"). Hon lovar att det aldrig tidigare gjorts något liknande, och hoppas både män och kvinnor kommer att läsa om hennes erfarenheter. Något som enligt henne kan förbättra deras egna sexliv.

Acclaim släpper videospel med nakna kvinnor

Acclaim blir den första videospelstillverkaren som släpper ett videospel med nakna kvinnor. Spelet "BMX XXX" med sloganen "Keep it Dirty" innehåller BMX action tillsammans med kvinnor som strippar. Men vissa affärer som Wal-Mart och Toys R Us med flera kommer inte att sälja det på grund av nakenhet.

Ice-T medverkar i porrfilm

Fatt Entertainment, Antigua Pictures och IVD meddelade nyligen att man planerar att släppa filmen "Ice-T´s Pimpin´ 101" - en porrfilm i dokumentärstil som handlar om hur hallickarnas värld fungerar.

Prostituerade söker facklig organisering

Den 15-17 oktober anordnades i Bryssel en stor konferens för verksamma inom sexindustrin. Sexarbetare, allierade och politiker träffades för att bland annat kritiskt granska rådande lagstiftning i EU:s medlemsländer.

Organisation för mänskliga rättigheter rapporterar om Sverige

British Helsinki Human Rights Group har nu också börjat att rapportera om Sverige på grund av alla trakasserier mot oliktänkande, som Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna. Enligt deras 8-sidiga rapport är det uppenbart att Sverigedemokraterna har utsatts för en behandling som inte hör hemma i en demokrati.

Mein Kampf - en bestseller i Palestina

En arabisk översättning av Adolf Hitlers Mein Kampf har nått nummer sex på den palestinska bestsellerlistan. Boken är utgiven av Al-Shurouq, en Ramallah-baserad bokdistributör till östra Jerusalem och territorier kontrollerade av de palestinska myndigheterna.

Sverigedemokraterna får ekonomiskt stöd

Som ett resultat av Sverigedemokraternas valframgångar kan nu partiet se fram emot ekonomiskt stöd från myndigheterna. Tidningen Östgöta Correspondenten ("oberoende" liberal) skriver att Sverigedemokraternas framgångar i riksdagsvalet (1,4 % av rösterna) göratt de kommer att få sina valsedlar upptryckta av myndigheterna i de två kommande riksdagsvalen.

Hassela försökte stoppa konferens i EU-parlamentet

En konferens där man ifrågasätter förbudet mot narkotikaklassade droger som ska hållas i EU-byggnaden i Bryssel har försökt att stoppas av Hassela.

Hetslagen tvingar fram censur av bibeln

Den nya hetslagen mot homosexuella kan innebära att bibeln måste censureras i nya upplagor. Professorn i straffrätt Madeleine Leijonhufvud säger att tryckfrihetsförordningen gäller hets mot folkgrupp. Hon fastslår att bibelns texter om homosexualitet är hetsande. Att enbart citera texterna i predikstolen räcker inte i längden.

Mona Sahlin AB

Visste ni att Mona Sahlin varit småföretagare? Hon är till och med regeringens "expert" i såna frågor. Så låt oss kolla lite närmre på Mona Sahlin AB.

Ronald McDonald får sparken?

Ronald McDonald har jobbat som clown för McDonald´s sedan 1963. Men nu riskerar han att få sparken. Ledningen på McDonald´s tvivlar nämligen på att dagens ungdomar gillar clowner.

Webbmastern för "Raise the Fist" åtalad

Federala åklagare i USA väcker nu åtal mot Sherman Austin, den 19-åriga grundaren och webbmastern av webbplatsen "Raise the Fist", ett anarkistisk oberoende medienätverk.

RIAA:s webbplats hackades och spred musik på Internet

Besökare som i slutet av augusti besökte Recording Industry Association of Americas, RIAA, webbplats överraskades av att se att musikindustriorganisationen gjort helt om i frågan om spridning av upphovsrättsskyddad musik på Internet.

Elaka Rune & Sune släpps på dvd

Nu kommer kultfilmen "Elaka Rune & Sune" att för första gången släppas i en officiell utgåva. I samband med utgivningen har det öppnats en webbsida på "Elakarunesune.com" där det bland annat finns information om skapandet av dvd:n.

Bangladesh förbjuder Taslima Nasrins nya bok

Författarinnan Taslima Nasrin har även fått sin senaste roman "Vindkast" förbjuden i hemlandet Bangladesh. Boken har förbjudits för publicering, försäljning, distribution och innehav.

Privatresor till månen 2003

Ett privat företag har för första gången fått tillåtelse att landa på månen. Trans Orbitals rymdskepp Trailblazer lyfter från Baikonur i Kazakstan i juni 2003. Det blir den första månlandningen sedan 1976. Tillståndet från USA:s inrikesministerium till det kaliforniska företaget tog två år och satt hårt inne.

Amerikas första sexmuseum öppnar i New York nästa vecka

USA:s första sexmuseum öppnar i New York i slutet av denna månad. The Museum of Sex öppnar den 23 september med en utställning kallad "How New York City Transformed Sex in America".

Ny porrfilm med Snoop Dogg

Efter att ha sålt över 100 000 kopior av Snoop Doggs "Doggystyle" har Hustler Video bestämt sig för att göra en uppföljare. Filmen heter "Diary of a Pimp", och innehåller hårdporrscener, musikvideor och över 40 olika skådespelare. Filmen är inspelad i Malibu med en budget på 250 000 dollar.

Saddam Husseins älskarinna talar ut om Saddams sexliv

Parisoula Lampsos var Saddam Husseins älskarinna i över 30 år. Det är i amerikanska tv-kanalen ABC och programmet "Primetime" som hon nu bryter tystnaden.

Brittiska komikern Ben Elton säger: Legalisera allt!

Komediförfattaren Ben Elton har anslutit sig till legaliseringsrörelsen i England. Elton, en av de mest framgångsrika författarna och ståuppkomikerna under de senaste 20 åren i England, är mest känd från att ha skapat tv-serierna Svarta Ormen (Black Adder) och Hemma Värst (Young Ones), men har också skrivit fem noveller och fyra pjäser. Han var en av de utvalda underhållarna som uppträdde på drottningens jubileumskonsert förra månaden på Buckingham Palace.

Spermaformad alkoholflaska i kontrovers

Ett bråk har brutit ut i Nederländerna över en alkoholdryck som serveras i en spermaformad flaska. Alkoholmotståndare säger att det är ett reklamtrick vilket felaktigt kopplar sex med alkohol. Flaskorna av Popsy innehåller en dryck smaksatt med vaniljkola och bär sloganen: "I´m Coming," (Jag kommer.)

Martin Andreasson (fp): Mer bögsex på saunor!

- Staten ska inte moralisera över vuxna människors frivilligt utövade sexliv. Bastuklubbsförbudet är ett ont arv från 1980-talets aidspanik. Mitt tredje av fyra vallöften under Stockholm Pride blir därför att arbeta i riksdagen för att bastuklubbslagen omedelbart avskaffas.

Staten censurerar valsedlar

En kvarts miljon valsedlar för Fria listan har beställts hos valmyndigheten. Torsdagen den 15 augusti beslutade myndigheten att inte låta trycka valsedeln enligt det förslag som partiet lämnat.

Dagens Nyheter nekar åter Sverigedemokraterna annonsplats

Dagens Nyheter säger nej till att publicera annonsen "Vi har ansikten!" från Sverigedemokraterna. Redaktör Hans Bergström motiverar tidningens vägran med att partiet har "rasistiska stråk" - detta genom att motsätta sig utomeuropeiska adoptioner.

Helsingborgs Dagblad ställer in valutfrågningen i Helsingborg

Den 21 augusti var det tänkt att Helsingborgs Dagblad skulle anordna en direktsänd valutfrågning via Internet av de olika partier som kandiderar i Helsingborgs kommunalval. Prenumeranter har i förväg fått ställa frågor de vill ha besvarade av partierna, och Internetbesökare skulle kunna få ställa frågor via nätet.

Nytt rasistiskt spel: "Area Alby"

I spelet "Area Alby" ska Sverige räddas genom att så många invandrare som möjligt skjuts ihjäl. Spelet finns med på den lista över hatwebbplatser på nätet som Simon Wiesenthal Center i Los Angeles varje år upprättar.

Subversiv Medias webbplats polisanmäld

En sida som ligger under webbplatsen Subversiv Medias domän har polisanmälts. Det är folkpartisten Gunilla Almesåker som har reagerat mot att hennes förmögenhetsuppgifter och inkomster jämförs med samma uppgifter för Linköpings befolkning i stort.

Domstol godkänner regionfria Playstationkonsoler

Vill du göra din Playstationkonsol regionfri genom "chipstrimning"? Varsågod, det är lagligt. Om du bor i Australien. En australisk domstol gav nyligen konsumenterna rätt att med hjälp av specialinstallerade chips kunna spela importerade och kopierade Playstationspel.

Los Angeles lägger ut pedofilkarta på nätet

Om några veckor kommer det att bli möjligt för vem som helst att på Internet se ungefär var dömda sexualbrottslingar i Los Angeles-området bor.

Vägverkets webbplats ledde till porr

Vägverkets webbplats, www.vv.se, uppförde sig konstigt i början av denna månad. Webbplatsen innehöll trafikinformation, men på den fanns också en länk till ett omfattande porrmaterial.

Ny superhjältinna är prostituerad

Nu kommer serietidningen ´The Pro´ om en prostituerad med superkrafter, skaparna är tecknarna Garth Ennis, Amanda Conner och Jimmy Palmiotti.

Lars Hillersberg släpper ny bok om hans konstnärsdebatt

Lars Hillersberg har skrivit en ny bok om hans konstnärsdebatt. Den heter "Brottas med Grisar" och är en vitbok om Hillersbergskandalen, "den häftigaste konstdebatt vi haft i Sverige på decennier". Boken handlar om Lars Hillersbergs satirteckningar av judar och om masshysterin uppiskad av kultursidor och tidningar att hans konstnärslön skulle bli indragen för att han anklagades för att vara en antisemit.

O.J. Simpsons porrfilm säljs på Internet

I en ny bootlegvideo som går att köpa över Internet njuter O.J. Simpson av ett lustfyllt kärleksliv. Den halvtimmeslånga filmen öppnar med att O.J. ser något förvånad ut, och skryter om hur bra livet är i hans bostad i Florida, hur många vänner och fans han har och hur han inte saknar något. Sedan klipper det direkt till handlingen - Simpson tillsammans med två vita tjejer i en het trekant.

Cicciolina ställer upp i val igen

Ungerskfödda porrstjärnan Ilona Staller, före detta parlamentiskt ombud för Italiens "Radical Party" och känd som "La Cicciolina", meddelade att hon kommer att göra ett andra försök att bli vald i Ungern.

Världens största omvända gangbang

Den 21 september 2002, live från studio 5533 i Hollywood, kommer Sexual World Records att presentera "The Ravishing" - världens största omvända gangbang. En man med 20 kvinnor och 20 utlösningar efter varandra - allt i regi av porrfilmsregissören Skeeter Kerkrove.

Var tredje person i Europa har antisemitiska känslor

Enligt en ny undersökning hyser nästan var tredje person i Europa någon form av anti-judiska känslor. Inställningen till judar skiljer sig inom de fem länder som varit med i undersökningen. Belgien, Tyskland och Frankrike hade mest fördomar om judar, medan Danmark och England hade minst fördomar.

Spanien förbjuder politiskt parti

En ny lag som trädde i kraft den 29 juni förbjuder det politiska parti som anklagas för att vara den politiska delen av den beväpnade baskiska separistgruppen Eta.

Nederländska abortbåten seglar igen

Världens första flytande abortklinik - som reste till Irland från Nederländerna förra året ska segla igen. Den nederländska regeringen har godkänt båten och beviljat en licens för utdelning av abortpiller till kvinnor där abort är förbjudet.

Norsk kvinnogrupp upprörd över strippannonser

Aetat, Norges motsvarighet till Arbetsförmedlingen, har publicerat annonser för företaget Modellservice på sin webbplats. Modellservice söker 10 nya modeller och skriver att de sökande ska skicka med fotografier av sig själva i baddräkt eller underkläder.

William Pierce död

William Pierce, ledare för National Alliance, avled den 23 juli i sitt hem i Mill Point. Han blev 69 år. William Pierce grundade National Alliance 1974. För snart ett år sedan fick han reda på att han led av cancer.

Ett femtiotal nya cannabiskaféer planeras i England

Två holländska kafékedjor planerar att öppna upp till 50 nya cannabiskaféer i England. Efter att inrikesminister David Blunkett sagt att cannabis kommer att nedgraderas från en klass B- till en klass C-drog nästa år, planerar företagen The Bulldog och Dutch Experience att öppna upp kaféer i ett försök att tvinga fram ett accepterande av drogen.

Kroatien förbjuder t-shirtar med cannabistryck

Kroatisk polis har beslagtagit hundratals t-shirtar som bär sloganer eller motiv relaterade till cannabis. De följer en ny lag som förbjuder marknadsföringen av droger.

Självmordspåsar till salu

Plastpåsar med ett dragsnöre som personen sätter över huvudet för att få dödshjälp, har precis börjat produceras i Brisbane, Australien. Dödshjälpsgrupper tillverkar de speciella påsarna för att kringgå den federala regeringens försök att förbjuda liknande påsar som importerades från Kanada.

PR-bolag släpper rapport om vänsterrörelser

Omvärldsanalysföretaget United Minds har efter Göteborgskalaset i juni 2001 sammanställt en rapport om vänsterrörelsen på uppdrag från PR-bolaget Prime PR. Rapporten är ett försök från Prime PR att lära sig bemöta vänsterns kampanjer mot olika företag, och hjälpa företag i deras PR när de hamnar i vänsterns sikte.

DFU kräver FN-observatörer vid det svenska valet

Dansk Folkepartis Ungdoms (DFU) politiska vice ordförande och internationella sekreterare, Morten Messerschmidt, har i en hänvändelse till utrikesministern Per Stig Møller, begärt att det ska utstationeras FN-observatörer vid det kommande valet i Sverige som ska säkra att valet är korrekt och demokratiskt.

Danska medier och politiker tar avstånd från svenska medier

Journalister i Sveriges Radio ska beteckna invandringskritiska partier för främlingsfientliga. Sverigedemokraterna och SD-Kuriren avslöjade för ett par veckor sedan ett hemligt dokument från Sveriges Radios Eko-redaktion där ledningen gav direktiv till journalisterna om hur man ska benämna Sverigedemokraterna i valrörelsen. Nu tar danska journalister och politiker avstånd från svenska mediers arbetsmetoder.

Annons för Nationaldemokraterna upprör kommun

Partiet Nationaldemokraterna har genom en annons på webbplatsen Lindenytt lyckats uppröra hela det lokala etablissemanget. Lindenytt har också, fram till nu ska sägas, annonser från centern, socialdemokraterna, moderaterna och andra större partier liksom från kommunen Lindesberg.

Falungong tar sig fram till kinesiska tv-tittare

Medlemmar i den förbjudna falungong-rörelsen nådde i juni tv-tittare genom kabelnätet i några kinesiska städer genom att "hacka" sig in på reguljära sändningarna i 2 till 15 minuter. Man tog sig även in via en satellitsändning som nådde tittare inom ett flera hundra kvadratkilometer stort område rapporterar "Information Center for Human Rights and Democracy" i Hongkong.

Helsingborgs Dagblad nekar annonser från Nationaldemokraterna

Helsingborgs Dagblad proklamerar nu att det råder generellt annonsförbud för Nationaldemokraterna i tidningen. Inga annonser oavsett innehåll får publiceras. Tidningens insändarredaktör är även negativ till att publicera insändare från nationaldemokrater.

Nationalsocialistisk Front öppnar ny webbplats

Nationalsocialistisk Front är troligen den organisation som haft svårast att ligga kvar på Internet. Anledningen är att flera framträdande politiker gjort allt i sin makt för att stoppa partiets sidor och deras demokratiska yttrandefrihet.

Ogrish.com lanserar webbplats för fildelning

Ogrish.com har öppnat en ny webbplats kallad "Goregasm", där man kan byta extrema bilder och filmer med varandra. Du måste registrera dig för att kunna ladda upp material och allt olagligt kommer att tas bort från servern så fort det uppmärksammas.

2600 har rätt att peka fuckgeneralmotors.com vart de vill

Ford Motor har officiellt givit upp sin överklagan i målet mellan Ford och 2600 rörande domänen fuckgeneralmotors.com. De har lagt ner sin överklagan i en domstol i USA, vilket betyder att Ford har övergett chansen att försöka ändra på segern som 2600 vann den 20 december 2001.

Hackers som vill knäcka webbcensuren

En grupp tekniska experter, som kallar sig Hactivismo, har tagit fram två datorprogram som kommer att hjälpa medborgare i hårt hållna länder att komma igenom system för webbcensur. Det ena programmet, Camera Shy, presenterades i New York häromdagen. Det gör att man kan gömma textmeddelanden inuti bilder.

Dansk domstol förbjuder direktlänkar

Danska nyhetstjänsten Newsbooster förlorade mot dagstidningarna. Byrätten förbjuder länkar direkt till publicerade artiklar. Newsbooster kommer att "kämpa vidare för förståelsen för hänvisning kontra att stjäla" skriver Anders Lautrup-Larsen, direktör för Newsbooster, i en kommentar till Köpenhamns byrätts utslag.

Kungahuset vill stoppa svensk konstnärs webbplats

Kungahuset granskar en webbplats som konstnären Allan Friis i skånska Bjärred har lagt ut på Internet. På sidan finns en dagboksberättelse där namnet Konungen förekommer.

Krigsförbrytare ger ut barnbok med poesi

Den förre bosnienserbiske ledaren Radovan Karadzic, som misstänks för krigsbrott och folkmord under Bosnienkriget, har kommit ut med en diktbok för barn med titeln "Det finns mirakel, det finns inga mirakel".

Sex Pistols "God Save The Queen" upprör fortfarande

Sex Pistols gamla hit "God Save the Queen" upprör radiomyndigheterna ett kvarts sekel efter bandet först upprörde myndigheter med den kontroversiella låten.

Rockbitch slutar att turnera

Sexrockgruppen Rockbitch slutar att turnera och att göra liveframträdanden. Den sista konserten var den 9 juli i Worchester, England.

Malmskillnadsgatan - nu även på Internet!

Malmskillnadsgatan heter en ny omdirigeringstjänst. Det hela går till så att när du skriver in en adress på malmskillnadsgatan.st så skickas du automatiskt vidare till den adress där sidan egentligen ligger.

Porr av kvinnor - för kvinnor

Webbplatser som Raveporn, Supercult, Suicide Girls och FrictionUSA har alla nakenfoton av kvinnor, men de här kvinnorna är piercade, har lilafärgat hår och majoriteten av deras medlemmar är kvinnor.

Bordell i Australien planerar börsintroduktion

Australiens största bordell, The Daily Planet, avslöjade nyligen att de planerar att bli listade på den australiensiska börsen. Om de lyckas kommer det Melbourne-baserade företaget att bli världens första börslistade bordell. Prostitutionen är laglig på en del platser i Australien, men med vissa restriktioner. Daily Planet planerar att expandera till Sydney, bygga upp ett större och bredare vuxenproduktsbolag och inom två år expandera utomlands.

Indiens filmcensur vill legalisera porr

Indiens censurchef har föreslagit att legalisera landets pornografiska filmindustri för att tillåta visning av hårdporr i biografer. Ordföranden av CBFC (Central Board of Film Certification), Vijay Anand, som också är en av Indiens ledande filmproducenter, sade att åtgärden skulle tillåta biografer att kunna konkurrera med kabel-tv.

Engelska välgörenhetsorganisationer får konkurrens av porrsidor

Porrsidor som registrerar domäner som liknar mer välkända domäner är inget nytt, men i England är man chockade. Till exempel personer som försöker hitta den engelska hjärtstiftelsen "British Heart Foundation" eller det engelska döva barn-samfundet "National Deaf Children´s Society" har blivit omdirigerade till porrsidor efter att man skrivit in fel adress.

Vem granskar Näringsdepartementets möjliga kickbackaffärer?

Fusionen mellan Telia och Telenor blev som bekant aldrig av. Affären strandade och man valde att prioritera andra former av bolags- och affärsutveckling i stället. I processen, som innebar långt arbete av analys, strategi, ekonomisk planering med mera, stod det klart att man inom Näringsdepartementet inte hade den kompetens som behövdes för att kunna förhandsgranska den kommande storaffären.

KU fördömer regeringen över speltillstånd

Konstitutionsutskottet (KU) kritiserar regeringens beslut att förlänga provtillstånden för tre aktörer, däribland Socialdemokraternas egna lotteri, samtidigt som andra fått avslag på sina ansökningar för spel på Internet.

Domstol stöder halvt rastafaris rätt till religiös marijuana

Efter en dom utfärdad i maj av USA:s överklagningsrätt "Court of Appeals for the Ninth Circuit", kan rastafaris som använder marijuana bli beskyddade under en ny religionsfrihetslag som antogs av kongressen 1993.

Sjuka danskar har det roligare än friska svenskar

Att svenskarna lever längre än danskarna är inget nytt. Men att det supande och rökande broderfolket i Danmark känner sig friskare än Svensson i Sverige kan kanske mana till eftertanke. En pinfärsk dansk-svensk rapport visar på stora skillnader i folkhälsan i Öresundsregionen. Och mellan raderna går det att läsa att de största olikheterna handlar om attityder och inställning till livet.

Politikerna sviker i fråga om bastuklubbsförbudet

Trots tidigare politiska löften om att det hårt kritiserade bastuklubbsförbudet ska bort, har inget förslag lagts i ärendet. Den från regeringen utlovade propositionen om ny smittskyddslag tycks ha frusit inne. Och avskaffandet av bastuklubbslagen med den.

Swaziland förbjuder kvinnor att bära långbyxor

En av de högsta hövdingarna i det afrikanska kungadömet Swaziland har förbjudit kvinnor att klä sig i långbyxor och gett armén order om att klä av kvinnor som trotsar förbudet och slita de förbjudna plaggen i småbitar.

SVT vilseleder om "nytt knark"

I ett nyhetsinslag i SVT:s Rapport (2002-05-21) berättar man att det har kommit en ny laglig narkotika som hotar. Drogen kallar man för en "ny" variant av "ecstasydrogen" 2CB. Drogen ifråga är 2CI, som är närbesläktad med 2CB, vilket stämmer. Inslaget som har danska gratistidningen "Urban" som källa, innehåller ett flertal sakfel som ger en missvisande bild.

Aftonbladets skandal falsk

Aftonbladet har diktat ihop skandalen om att en tjänsteman vid Nordiska ministerrådet köpte sex under seminariet om kvinnohandel i Tallinn i början av juni. Det påstår flera av de övriga deltagarna nu.

Tom Hjelte dömd till fängelse för våldtäkt

Tom Hjelte, chefredaktör för det exklusiva livsstilsmagasinet Lifestyle, dömdes den 30 maj av Svea hovrätt till tre års fängelse för våldtäkt och misshandel. Hovrätten skärpte därmed tingsrättens dom från februari.

Tyska journalister får rabatt på dildos

Tyska journalister kan med sitt presskort få rabatt på allt från bilar och tvättmaskiner till resor och dildos. Danska Journalisten har gått igenom alla de förmåner som tyska företag ger de 30 000 journalister i Tyskland som har presskort.

FBI tvingade webbplats att ta bort Daniel Pearls halshuggning

FBI har tvingat webbplatsen Ogrish att ta bort en videofilm som visar halshuggningen av Daniel Pearl. FBI kontaktade webbplatsens webbhotell och informerade att de skulle stämma dem för att ha lagt upp filmen den 18 maj. De upplevde att de inte hade något val och tog bort filmen.

Ny webbplats varnar om knarkhundar genom SMS

När den australiensiska webbplatsen "Snifferdog Alert" - en webbplats som varnar folk genom SMS-meddelanden om knarkhundar har synts till i ditt område - lanserades i maj hade den över 100 000 besökare inom 24 timmar. Systemet kraschade eftersom trycket var för stort. Webbplatsen spårar och varnar om polisens knarkhundar har synts till i ditt område med hjälp av 60 frivilliga rapportörer via mobil.

Sverigedemokraternas webbplats hackad

I början av juni hackades Sverigedemokraternas webbplats. Ärendet är anmält till säkerhetsansvariga och kommer förmodligen även att polisanmälas. Den hackade webbplatsen låg ute på nätet i cirka fyra timmar under natten innan det upptäcktes. Webbplatsen är nu återställd.

Missnöjd kund slog sönder dator med slägga inne i datoraffär

Datorbutiken i Wisconsin sålde ett riktigt måndagsexemplar till en kund. Man lyckades inte fixa felen vilket till slut fick kunden att tröttna så rejält att han slog sönder datorn med en slägga. Fem gånger fick han ta tillbaka datorn till den butik där han köpt den. Det var fel på cd-spelaren, hårddisken och ljudkortet.

Barnporr gömt i Ugglalåt på nätet

En man i Värnamo skulle lyssna på musik av Magnus Uggla men fick i stället upp grova barnporrbilder i sin dator. Bilderna var gömda i en fil med artistens namn i ett av de populära musikhämtningsprogrammen på Internet.

Ratts gitarrist avliden i aids

Robbin Crosby, gitarrist i hårdrocksbandet Ratt, har avlidit. Enligt Rolling Stone dog han av aids. Robbin Crosby, som blev 41 år, meddelade att han led av aids förra sommaren. Ratt bildades 1983 av Crosby, sångaren Stephen Pearcy, gitarristen Warren DeMartini, basisten Juan Croucier och trummisen Bobby Blotzer.

Ken gripen efter omfattande biljakt

Ken greps i måndags efter en omfattande biljakt genom Stockholm. Poliser med dragna pistoler tvingade honom att kliva ur bilen. Han anhölls misstänkt för olaga frihetsberövande, misshandel och olaga hot.

Scooby-Doo censureras

Filmen Scooby-Doo bygger på den tecknade serien som hämtade mycket av sin inspiration från 60-talets hippierörelse. Det har spekulerats mycket i karaktärernas budskap.

Kiss ger sig in i sexindustrin

Med specialgjorda kondomer ska Kiss erövra sexindustrin. Tillsammans med kondomtillverkaren Condomania har de tagit fram en kondom med gruppen på. Den första av tre serier är i klarröd latex med rubriken "Tongue lubricated".

Klitty stoppad!

Sveriges pocketshoppar, det vill säga Pocketgrossisten, vägrar att sälja Klittydeckare. Klittydeckaren är en serie böcker av Anastasia Wahl och den första ur serien heter ´Den Vidrige´ och kom ut i maj på Vertigo förlag. Klitty innehåller enligt egen definition sexmord, satir, korruption och spänning.

Mein Kampf får åter säljas i Sverige

Åklagare Håkan Nebelius har släppt åtalet mot Old Eagle för att ha sålt boken Mein Kampf av Adolf Hitler. Motivering är att brott inte kan styrkas. Detta innebär att Old Eagle nu åter kan sälja Min Kamp på svenska. Boken kostar 378 kronor, och kan beställas från Old Eagles webbplats.

Video med hemlösa som slåss för pengar en succé

En ny sorts videofilmer har börjat att säljas i USA och Kanada kallade Bumfight, där hemlösa i Las Vegas slåss med varandra eller gör trick framför kameran för pengar. Filmerna innehåller också tonåringar som slåss med varandra.

Artist delar ut heroin till förbipasserande

Artisten Marco Evaristti från Chile, som tidigare bland annat har designat bröllopsklänningar från tamponger säger att han kommer att dela ut heroin och sprutor på gatorna för att belysa drogproblemet.

Kläder till barnen ...?

Klädföretaget T-Shirt Hell har nyligen öppnat en barnavdelning kallad Baby Hell, där man säljer t-shirtar för småbarn med intressanta tryck som tidigare bara fanns i vuxenstorlek.

Stockholm.com blir porrportal?

Stockholms internationella turistguide på Internet, Stockholm.com, öppnas i ny regi under hösten - av Private (!!!). En klart intressant producent av Stockholms ansikte utåt på Internet. Är det möjligen den svenska synden man kommer att återlansera? På webbplatsen skriver man:

Gata namngiven efter prostituerade

En gata i Nigeria har inofficiellt blivt namngiven i ära till de prostituerade som arbetar där. Adedoyin Street i Aguda har blivit "Good Evening Sir Street". Det är den frasen de prostituerade använder för att hälsa potentiella kunder välkomna. En bordell på samma gata har också blivit känd som "Good Evening Sir Hotel".

Sexfestival i Finland lockar tiotusentals

Det drar ihop sig till en ny sexfestival i den lilla finländska byn Kutemajärvi i södra Savolax. Byn blev världsberömd 1999 då den i samband med FN:s temaår för äldre ordnade en sexfestival som främst riktade sig till personer över 45 år. Man räknade då optimistiskt med 5 000 besökare i byn, som normalt har drygt 300 invånare. Men hela 15 000 kom – ditlockade av den enorma publicitet som festivalen fick inte bara i Finland utan också utomlands.

Filmade sina grannar medan de hade sex

En man i 30-årsåldern misstänks för att ha filmat sina grannar genom deras fönster medan de hade sex. Filmen ska sedan ha visats för flera andra personer, skriver Dala-Demokraten. Det filmade paret har nu polisanmält mannen för grovt förtal. När polisen gjorde husrannsakan hemma hos mannen hittades såväl videkassetter, cd-romskivor och datafiler med grannarnas samlag.

Flashback Hotline - Heta linjen för Flashbackläsare

Efter succén med Flashbacks nya konferensforum introducerar vi nu även Flashback Hotline. En sorts heta linjen för Flashbackläsare. Telefonnummer: 08-5000 7070

Körkort till salu!

En lite annorlunda körskola utan namn har nyligen öppnat i Sverige. De har ett koncept som gör att de kan fixa körkort till de som blivit av med sitt körkort eller har problem med att skaffa körkort.

Prostitutionen legaliseras i Ryssland?

Chefen för Moskvaområdets milis, generallöjtnant Nikolaj Golovkin, anser att prostitutionen i Ryssland nu måste legaliseras för att kunna övervakas och regleras i ordnade former. En förebild är Italien där man drivit igenom en legalisering. Italien anses ha 70 000 prostituerade och med början i Venedig införs nu "röda zoner" där könshandeln bedrivs under statlig överinsyn.

Engelsk politiks Grand Old Lady för legalisering av narkotika

Före detta parlamentsledamoten Mo Mowlam gav i maj ut sin självbiografi "Momentum". Boken speglar hennes stormiga liv i engelsk politik och bland annat hennes åsikter om legalisering av narkotika av alla slag. Från att ha varit på nejsägarsidan och aktivt arbetat med förbudspolitik, blev det allt svårare för henne att få ekvationen att gå ihop på både medmänskliga och samhällsekonomiska vis. Under en resa till Colombia förstod hon hur mycket pengar den illegala handeln med droger, i detta fall kokain, faktiskt omsätter och hur svårt samhället får med att rehabilitera offer för denna överflödande globala tillgång till droger.

Aftonbladet i dispyt med Turkiet

Aftonbladet har hamnat i onåd hos turkiska staten. På en karta över Turkiet som reseredaktionen publicerade markerades Kurdistan. Tilltaget har fått Turkiska Statens Turistbyrå att dra in planerad annonsering i tidningen.

Länkarna Google inte får visa

Google böjer sig för advokaterna. Hellre än att riskera dryga skadestånd avstår sökmotorn från att publicera länkar till vissa upphovsrättsligt känsliga webbsidor. När man gör en sökning på Google kan det alltså hända att vissa kontroversiella webbsidor saknas i resultatlistan.

Tradera.com vill betala webbdesigners med läsk

När dotcomdöden rasade som värst för ett år sedan dök det upp en skämtbild där en uteliggare satt med en skylt vars text löd "Will code HTML for food". Nu har verkligheten hunnit ifatt skämtet. Auktionsplatsen Tradera.com söker unga webbdesigners som kan tänka sig att jobba för fri lunch och fri läsk.

Fem år i fängelse för falsk domänregistrering

I USA har det kommit ett lagförslag som gör det kriminellt att uppge fel namn- och adressuppgifter när man registrerar en domän. Allt för att kunna stoppa den som olovligt tar någon annans domännamn eller sysslar med andra ljusskygga aktiviteter på nätet.

Du ska älska din nästa så som dig själv

Tjugo procent av alla barn i Irak föds underviktiga efter Gulfkriget. I Grekland satt regeringsmotståndare i koncentrationsläger ända fram till 1962. Under Koreakriget användes den då största mängden napalm i bombningarna av landet. Förutsättningar och följder för dessa tre krig, samt fyra till har Maj Wechselmann under lång tid granskat och filmat och resultatet har fått namnet "Du ska älska din nästa så som dig själv".

Infinite Mass succé på Private-fest i Cannes!

Att filmfestivalen i Cannes är synonym med överdådighet, extravagans och internationell flärd känner de flesta till. Någon som bidragit till det hela de senaste åren har varit svenske erotikmagnaten Berth Milton. Med sina beryktade Privatetillställningar och shower i Cannes har han skapat legendariska fester som filmstjärnor och pressuppbåd stått i kö för att få vara med på. Så även år 2002.

Sexarbetares fackförening accepterad av engelskt huvudfack

De engelska sexarbetarnas egna fackförening, "The International Union of Sex Workers", godkändes nyligen av fackförbundet GMB. GMB organiserar över 700 000 kommunalt anställda människor i England och sexarbetarna ser det som en stor seger att få ansluta sig till organisationen.

Att röka eller inte röka ...

Nu börjar det hända lite i den europeiska cannabispolitiken. Trots att det låter lite som ett skämt, var det i allra högsta grad allvar och verklighet då "The Dutch Experience" slog upp dörrarna i Bournemouth i England den 1 april. Etablissemanget i fråga är en så kallad "coffeeshop", där man utan problem kan köpa och röka cannabis i olika former. Inga andra droger är välkomna och strikt 18-årsgräns i dörren, men annars är det fritt fram att koppla av på cannabisvis utan att bli störd av poliser.

Obehagliga frågor om 9-11

Författaren Michael Moore ligger på New York Times bästsäljarlista med sin bok "Stupid White Men". Boken är en bitsk kritik mot USA och framför allt mot regeringen Bush. På senare tid har han även tagit sig ton mot den nuvarande amerikanska regimen genom en serie föreläsningar i USA.

Mediekritik.nu

Ett synnerligen beundransvärt initiativ är den nya webbplatsen mediekritik.nu. Alexander Berman och Jonas Frankki, två studenter, har som mål att uppmärksamma undermålig journalistik. Man har inget emot att peka på utmärkt, korrekt och saklig dito, men det viktiga för initiativtagarna är att visa hur medier alltför ofta underlåter att vara helt sakliga och att centrala företeelser som källkritik allt oftare negligeras.

Expressens sexfantasier?

Journalisten.nu uppmärksammade nyligen ett exempel på det förfall som kvällstidningarna tycks uppleva. På Expressens löpsedel den 25 mars 2002 kunde man läsa om unga svenskor som hölls som sexslavinnor i Spanien. En smaskig löpsedel som säkerligen ledde till ökad lösnummerförsäljning den dagen.

Nynazistisk radiostation i Norge tillbaka i etern

Gamlebyborna i Norge är på krigsstigen och demonstrerade nyligen mot att Radio Nite Rocket är tillbaka i etern. De befarar att studion ska bli en samlingsplats för nynazister som det var på 90-talet. Skinheadmusik, program med rasistisk propaganda och utdrag ur tal av Adolf Hitler var en väsentlig del av programmen mär Radio Nite Rocket hade sändningstillstånd förra gången.

DN utsåg fel vinnare i franska valet

Kombinationen tidiga pressläggningstider och osäkra valprognoser kan ställa till problem. På måndagen fick det DN:s förstaupplaga att satsa på fel häst i det franska presidentvalet.

Över 200 betalningskrav mot MTG hos kronofogden

Modern Times Group och dess dotterbolag har över 260 ansökningar om betalningsföreläggande hos kronofogdemyndigheten. Det visar en undersökning som Mediatrender gjort. Mörkertalet tros vara stort eftersom undersökningen endast omfattat några av dotter- och dotterdotterbolagen i Stockholms län och ej heller intressebolagen.

Kristdemokraterna och det där med yttrandefrihet ...

I en av kristdemokraternas senaste webb-tv-sändningar av programmet "Svenssons synpunkter", förklarar Alf Svensson att gruppvåldtäkten på en tolvårig flicka på Södertörn beror på kabel-tv-porren, och säger apropå tv-sänd pornografi:

EU-rapport om Internet

Då Internet än så länge tycks okontrollerbart och varje försök att stänga ned webbplatser med olagligt innehåll endast tycks leda till två andra webbplatser någon annanstans, valde EU-parlamentet i mitten av april att undvika lagstadgad "blockering" som metod i kampen mot kontroversiella webbplatser med olagligt material.

Google slår tillbaka mot scientologerna

Scientologikyrkan är ingen vän av yttrandefrihet. Länge har man försökt stoppa kritiska publikationer och webbplatser. En av de mest utsatta har varit norskägda www.xenu.net, som under kampparaplyet "Operation Clambake" avslöjat organisationen som en girighetens maktstruktur vars enda syfte är att lura av sina medlemmar pengar.

Blockera oönskade fönster

Har du tröttnat på de reklamfönster som dyker upp på allt fler webbplatser? Det finns flera program som plockar bort dessa fönster. Till exempel Pop-down som gör ett hyfsat jobb med att plocka bort reklamfönster. Pop-down är inte automatiskt utan plockar bort alla fönster som öppnas från Internet Explorer. Vill du att ett fönster ändå ska visas måste du hålla nere ctrl-tangenten samtidigt som du klickar på länken.

Nytt nazistiskt dataspel

Doktor William L. Pierce, som leder den amerikanska separatistiska organisationen National Alliance, samt även äger skivbolaget Resistance Records och skrivit böckerna The Turner Diaries och Hunter, har låtit utveckla ett nytt dataspel.

Ali G på G (igen)

Sacha Baron Cohen och hans alter ego Ali G var i februari inbjuden till ett radioprogram på Radio 1 i London. Resultatet blev, inte helt oväntat, fullständigt kaos. Under livesändningen berättade han frispråkigt bland annat om sina drömmar om att smuggla droger och om hur han legat med Jennifer Lopez. För att bara nämna några saker i sammanhanget ...

Harry Potter ogillar homosexuella?

Ifall man går in på Harry Potters webbplats (www.harrypotter.nu) så finns där en uggla man kan fråga olika saker. Ugglan är konstruerad att reagera på olika ord och skriver man "fula ord" två gånger blir ditt IP-nummer blockerat. Ordet "homosexuell" är tydligen ett av dessa fula ord ...

Linda Lovelace död

En av porrfilmshistoriens största affischnamn, Linda Lovelace, avled den 22 april i sviterna efter en bilolycka. Trots att hon egentligen endast medverkade i ett fåtal filmer, blev hennes medverkan i Gerard Damianos "Deep Throat" extremt inflytelserik och hon har trots sin sporadiska karriär räknats som en av de största porrstjärnorna någonsin.

Burleskmuseet får hjälp

I Helendale i Kalifornien ligger ett udda museum, The Exotic World Museum. Här hyser man samlingar från det som i USA kallas "Burlesque Dancing", en slags föregångare till striptease som mer bygger på dans och förförelse än uppvisning av kroppsdelar. Under 40- och 50-talen stod konsten på sin absoluta höjd. Amerikanska män kunde njuta av lättklädda kvinnor som använde sina kroppar i de mest osannolika danser till suggestiv, rytmisk musik. "Burlesque är lika amerikanskt som Baseball, cowboys och indianer och mammas äppelpaj", hävdar museet, som under många år samlat kläder, affischer, reklammaterial och legendariska dansösers personliga tillhörigheter.

Berth Milton stämmer Aftonbladet på en miljard

Porrkungen Berth Milton planerar att stämma tidningen Aftonbladet på en miljard kronor. Anledningen är att tidningen publicerat negativa uppgifter om hans person, vilket i sin tur lett till att hans företag, Private Media Group, gått miste om miljardbelopp.

Nu öppnar Flashbacks nya konferensforum

Flashbacks konferensforum har under åren varit en stor succé, med sammanlagt över 250 000 inlägg fram till dags dato. Efter att ha lyssnat på era kommentarer om hur man skulle kunna förbättra den här typen av tjänst ytterligare, har vi nu gått från tanke och planering till handling. På http://www.flashback.se/forums hittar du alla nyheter.

Staden som förbjöd Satan

Den lilla staden Inglis i Florida, med 1 500 invånare, var en i det närmaste vit fläck på den amerikanska kartan ända fram till november 2001. Orsaken till den våg av uppmärksamhet som sköljt över staden sedan dess är att borgmästaren, Carolyn Risher, på eget bevåg beslutat att förbjuda "Satan".

Ultima Thule + Nordea = sant?

Nordea i egenskap av sponsor förmår arrangörerna att byta namn på utställningen "Ultima Thule - arktiska upptäcktsfärder". Bankkoncernen vill inte hamna i en diskussion som leder in på de "värden" bandet med samma namn stod för.

Tingsrättsdom öppnar för alkoholreklam i Sverige

Branschtidningen Gourmet vann det uppmärksammade målet i Stockholms tingsrätt mot Konsumentombudsmannen, KO, och får trycka annonser för alkohol.

SL censurerade Stockholms Fria Tidnings reklamkampanj

I början av mars startade Stockholms Fria Tidning sin reklamkampanj i Stockholms tunnelbanevagnar. Kampanjen består av fem bildteman som alla bestrider den bild som de stora medierna ger: bilism, storföretagens ansvar, kvinnoidealen, global ekonomi och djurbehandling.

Classicvolvo.com får vara kvar

Webbplatsen classicvolvo.com får vara kvar. En amerikansk domstol underkände nyligen Fords krav mot Hans Rekestad, som driver webbplatsen för Volvoentusiaster.

Nätmonopol på väg

Den som trodde att Internets gyllene era med fri informationsspridning och en anda av utbyte och frihet skulle vara för evigt trodde fel. Ett beslut från FCC ("Federal Communications Commission") den 14 mars innebär att de tunga mediekonglomerat som äger kablar, linor och infrateknologi ska få fullständig rätt att bestämma vilka som ska kunna tillhandahålla själva bredbandsuppkopplingen till allmänheten.

Scientologerna arbetar vidare för starkare nätcensur

Google.com, en av de bästa sökmotorerna på nätet, meddelade nyligen att man inte kommer att lista specifika sidor från webbplatsen www.xenu.net. Den officiella orsaken sägs vara en anmälan från Scientologerna via Digital Millennium Copyright Act, i och med att xenu.net lagt upp material belagt med upphovsrätt. Men sannolikt är det inte detta som stört Scientologerna mest med webbplatsen. Hela strukturen och fokusen på webbplatsen "Operation Clambake", där scientologin hävdas vara rent svindleri, måste onekligen vara ett starkt irritationsmoment för Scientologikyrkan.

Den som lever får se!

Nyligen öppnade en stor anatomisk utställning i London, signerad Günther von Hagens. Denne smått legendariske tysk har under flera decennier utvecklat en teknik kallad "plastination", genom vilken mänskliga lik kan bevaras och visas upp. Han har även ett eget institut i Heidelberg - Institut für Plastination. von Hagens har under många år rest runt med sin "show" och drar alltid stor publik.

Arnie slår till igen!

Arnold Schwarzenegger slår till igen. Inte bara har hans senaste actionfilm "Collateral Damage" blivit en enorm succé i USA, något som förutspåddes av Flashback för flera månader sedan. Han mottog dessutom den 16 mars en utmärkelse av rang: "The Muhammad Ali Humanitarian Award"! Detta främst för hans insatser med att donera pengar till Muhammad Alis stiftelse för Parkinson-forskning.

Mike Patton kissade på fotograferna

Incidenten inträffade under en konsert i London med Pattons sidoprojekt Tomahawk som nyligen besökte Sverige. Patton bjöd in de fotografer som bevakade kvällen till att plåta konsertens extranummer. Mitt under pågående låt drog han plötsligt ner byxorna och utsatte fotograferna för en gyllene dusch. Efter kissattacken omhändertogs Mike Patton av polis.

Mjukporr i mobiltelefonen

När I-mode lanseras i Tyskland ska mjukporr användas för att locka abonnenter till systemet. Det är något som de japanska användarna inte har kunnat hitta bland sina officiella tjänster för mobilt Internet.

Porrfilm som 3G-tjänst

Brittiska Virgin Mobile befinner sig för närvarande i förhandling med Playboy för att kunna erbjuda sina användare direktuppspelad video och bilder via mobiltelefonen.

"... Hur många fingrar sticker opp?"

Då den nya amerikanska regeringen under George W Bush tillträdde var det många som hyste ängsliga farhågor inför justitieministern John Ashcrofts löften om hårdare nypor. Inte minst den lukrativa amerikanska porrbranschen. Efter en period av självsanering - vilket högst sannolikt var ett av syftena med löftet från Ashcrofts sida - väntade branschen otåligt för att se om det var tomt prat eller inte.

Ingrid Swede på krigsstigen

I Flashback-intervjun med Ingrid Swede i oktober 2001 berättade den svenska porrstjärnan öppenhjärtigt om sina planer att göra en dokumentärfilm om porrbranschen och vad som egentligen händer där. Efter att ha förberett koncept, idéer och en budget, skickade hon, så som folk med produktionsidéer gör, en ansökan till Svenska Filminstitutet.

AFA provocerar till våld

Natten till den 21 februari 2002 utförde "AFA-Östergötland" en "aktion" bestående av att man krossade ett fönster och slängde in en påsatt pulversläckare i en lokal. Lokalen i Linköping, som kallas "Bunkern", rymmer diverse aktiviteter stammande från vad AFA kallar "nassar".

Säkerhetspolisen styrde tyska högerextremister

I två års tid har den socialdemokratiske inrikesministern Otto Schilly och hans ämbetsmän arbetat på ett lagförslag om ett förbud mot Tysklands viktigaste högerextremistiska parti NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschlands). En kort tid innan det juridiska förarbetet nu skulle avslutas har det avslöjats att det under flera år placerats agenter från säkerhetspolisen (Verfassungsschutz) i NPD.

Old Eagle fast för smuggling av förtullat gods

Old Eagle har i ett pressmeddelande berätta att de nu råkat ut för husrannsakan ännu en gång. Denna gång är det tullkriminalen som slagit till och beslagtagit knivar och handskar. Enligt Old Eagles ägaren har knivarna importerats via ett speditionsföretag, skatter och avgifter är betalda, fraktdokument och fakturor är korrekta. Ändå blir varorna beslagtagna och ägaren är misstänkt för smuggling.

Sluta gnälla på Percy -­ grabben är ju lågavlönad!

Percy Barnevik har fått en pension på 930 miljoner kronor, en summa som ska räcka till kanske 30 år. Hallå! Det blir ju bara 31 miljoner om året, inte ens tre millar i månaden! Vad gnäller folk om? I själva verket är det ju synd om honom, han tillhör de verkligt lågavlönade i de globala direktörernas skara. Stackars Percy!

En burgare på skotern

En mycket välkänd hamburgerkedja, den som har en clown som symbol ­ som ett hånflabb mot en allt fetare värld ­ har nu expanderat ytterligare.

Köp en tomt på månen

Moonshop.se säljer ut gåvobevis på måntomter. Man får alltså ett papper på att man äger en bit av månen. Det är så dumt så att man nästan slänger upp 250 kronor för det.

Reklamfilm med nakna dansare stoppad

Reklamfilmen för Ministry of Sounds nya skiva "Clubber's Guide" har stoppats i svensk tv. Filmen med dansande nakna män och kvinnor har i stället ersatts med en mer städad variant.

Bara två procent tycker att H&M:s reklam är vulgär

Den återkommande kritiken mot H&M:s julreklam är ett påhitt hos medierna. Åtminstone ifall man ska tro en undersökning från Quickwise som visar att endast två procent tycker att H&M:s senaste julreklam är vulgär.

Granskningsnämnden fäller Uppdrag Granskning

SVT:s samhällsprogram Uppdrag Granskning fälls av Granskningsnämnden för radio och tv för otillåtet ställningstagande i ett program om Göteborgskravallerna. I programmet hävdar en av SVT:s reportrar att en polisman med avsikt att döda hade skjutit mot en 19-årig demonstrant.

Italienska staten attackerade Indymedia

Den italienska staten har genomfört en attack mot Indymedia. Tidigt på morgonen den 20 februari stormade karbinjärpoliser flera sociala center i Florens, Turin och Bologna samt fackföreningen Cobas kontor i Taranto. Ordern till den koordinerade polisaktionen kom från åklagare i Genua.

Aftonbladet, strippan och svensexan

I Aftonbladet kunde man den 30 januari läsa en artikel om den 32-åriga Daniel som "kvävdes av strippans bröst ­ på sin svensexa". Den här nyheten var ett riktigt bottennapp, för hela historien är en skröna som vandrat runt de senaste veckorna. Aftonbladet har nu insett sitt misstag och tagit bort artikeln, men någon rättelse har läsaren inte sett till.

BSA nekades göra husrannsakan

Tingsrätten i Landskrona gav inte antipiratkopieringsorganisationen BSA rätt att göra husrannsakan hos den Landskronabo som administrerar omdririgeringswebbplatsen kickme.to.

FBI slog till mot anarkistisk webbplats

I slutet av förra månaden väcktes den 18-årige ägaren av webbplatsen Raisethefist.com av att tungt beväpnade FBI-agenter stormade in i hans hus som han delar med sin mamma. FBI-agenterna stormade huset och beslagtog cirka 12 datorer som användes för att driva webbplatsen Raisethefist.com.

Dömda poliser avslöjas på Internet

En estnisk lokaltidning har lagt ut ett register på nätet med namn på poliser som är dömda för brott. Webbplatsen heter Syndaregistret och innehåller 1 500 artiklar. När året är slut ska det vara komplett med försyndelser begångna under 90-talet och innehålla 11 000 artiklar.

Skitkonstnär donerar tavla värd halv miljon!

Konstnären Chris Ofili skapar ofta grunder i sina tavlor med hjälp av elefantavföring, något som uppmärksammats och därför i hög grad hjälpt honom framåt i hans karriär. Utan den rikliga spillningen som elefanterna, och - indirekt - personalen på London Zoo tillhandahållit, skulle Ofili inte kunna skapa exakt det han vill skapa.

Judisk kritik mot Ali G!

Ali G blev en stor succé på kort tid. Orsakerna är många: hans fullständigt respektlösa drift med politiker, kulturpersonligheter och religiösa ledare i absurda intervjusituationer, de egna sketcherna som präglas av ett imbecillt vansinne och den sublima driften med såväl hip-hop- som annan ungdomskultur.

Corbijn i Stockholm

Mästerlige fotografen Anton Corbijn ställer ut fotografier från mitten av 70-talet och framåt på Kulturhuset i Stockholm. Under namnet "Mortals" visas fotografier i svart-vitt och färg samt en del av Corbijns videoarbeten. Det är en imponerande samling bilder på diverse storheter: rockstjärnor, artister, filmstjärnor, författare och jetset-människor.

Chuck Jones död

Mästeranimatören Chuck Jones har avlidit vid en ålder av 89 år den 22:a februari. Mannen bakom Bugs Bunny, Daffy Duck, Roadrunner och andra våldsamt roliga karaktärer lämnade en framgångsrik karriär med bland annat tre vunna Oscar-statyetter bakom sig.

Nattliga streetrace i Stockholm

Cityrace en liten förening från Stockholm som arrangerar streetrace under sommaren. Detta fenomen har funnits under ganska lång tid, dock utan någon arrangör och endast i mindre skala.

Seger för topless-lesbianer!

De kanadensiska homosexaktivisterna Jill Hornick och Rachael Aitcheson anordnade i september 2000 en stor fest på klubben "Pussy Palace" i Toronto. Stämningen var hög och livad och det tog inte lång tid innan cirka 300 av de 350 närvarande kvinnorna var barbröstade och vilt dansande.

Tidens tempo?

Unga katolska kvinnor i Polen - 90 % av Polens befolkning är katoliker - har börjat skicka in uppgifter om sina menstruationscykler till ett företag som sedan skickar meddelanden till dem under månaden om när det kan vara bra att avhålla sig från samlag.

Private stoppar börsintroduktionen i Tyskland

Det blir ingen börsintroduktion av Private Media Group i Tyskland. I sista sekunden stoppar Berth Milton noteringen på Neuer markt. Orsaken uppges vara för dåliga marknadsförutsättningar. Private planerade att sälja ut sammanlagt 7,5 miljoner aktier på Neuer markt.

Kondomkriget

Den högt dekorerade militären Colin Powell blev i den nya Bush-regimen inrikesminister. Många applåderade beslutet, inte minst för att Powell är svart. Många av hans partikamrater fick dock nyligen skäl att kritisera honom, tillsammans med en mängd puritanska och religiösa sammanslutningar.

Ecstasy under lupp!

Olika amerikanska myndigheter och lobbyorganisationer har arbetat i många år för att sätta stopp för MDMA, "ecstasy". Sedan preparatet förbjöds i USA 1985, har det drivits under jord och där bibehållit sin topplacering bland västerländska användare, främst i festmiljö. Den forskning som bedrevs, bland annat i psykoterapeutiska sammanhang, fick plötsligt inga anslag längre och ett preparat som lovade många goda resultat blev med ens jämställt med tunga droger som heroin och crack.

Djurfarmen är här!

"Alla djur är jämlika. Men vissa djur är mer jämlika än andra." Det hävdade Napoleon och de andra grisarna i George Orwells dystopiska samhällsskildring "Djurfarmen". Frågan är om inte Orwell snurrar ytterligare ett varv i sin grav när han får höra att både skotska och amerikanska forskningsföretag och universitet lyckats slå ut den gen i grisen som orsakar människans immunförsvarsreaktion vid transplantation.

Mona Sahlins svarttaxi

Nyligen har telefonnumret till ett nytt taxibolag börjat spridas. Kunderna uppmanas att ringa 08-31 00 00. Där möts man av en telefonsvarare:

Man eldade upp halv miljon kronor

En man i Jönköping misstänks för att ha eldat upp närmare en halv miljon i kontanter i samband med en skilsmässa och personlig konkurs. Det är konkursförvaltaren som polisanmält mannen, uppger Sveriges Radio Jönköping.

Posten vägrar annonsera i Nöjesguiden efter artikel om droger

Storannonsören Posten upphör att annonsera i tidningen Nöjesguiden. Detta efter att tidningen och dess annonsörer blivit kontaktade av Föräldraföreningen mot Narkotika, Hassela Solidaritet och Maria Ungdom, som varit kritiska till artiklarna på temat droger i Nöjesguidens novembernummer.

Ordfront köper Grönköpings Veckoblad

Lagom till Grönköpings Veckoblads 100-årsjubileum säljer ägaren Edita Publishing det anrika humorbladet till Ordfront. I affären ingår även satirbilagan Nya Söndagsnisse Strix. Edita Publishings inriktning är ekonomisk och juridisk information, och Veckobladet säljs eftersom det inte passar in i den profilen.

Redaktionell text i Svenska Dagbladet till salu?

I ett säljbrev som skickades ut strax före jul, erbjuds företag köpa redaktionella annonser i Svenska Dagbladet. Rubriken på säljbrevet har fått en och annan panna att vecka sig i mediebranschen: "Svenska Dagbladet Näringsliv skriver om ert företag!"

Kopieringsskyddad cd inte längre cd

Philips har varnat skivbolag som givit ut kopieringsskyddade cd-skivor. Eftersom dessa inte längre följer cd-specifikationerna måste de förses med varningar och de får egentligen inte bära den välkända cd-logotypen.

Norske dvd-knäckaren åtalad

Den norska ekonomibrottsmyndigheten har väckt åtal mot den nu 18-årige Jon Johansen för att denne vid 15 års ålder skapade dvd-avkrypteringsprogrammet Decss.

Kongressman motsätter sig kopieringsskyddade cd-skivor

En inflytelserik, lagkunnig ledamot av den amerikanska kongressen har tillskrivit både RIAA, Recording Industry Association of America, och IFPI, International Federation of the Phonographic Industry, och starkt ifrågasatt införandet av kopieringsskydd på cd-skivor.

Kevin Mittnick får inte behålla radiolicensen

En gång kriminell, alltid kriminell, även om man avtjänat sitt straff tycker den amerikanska myndighet som delar ut tillstånd till radioamatörer.

Arnie skyller på Hollywood?

Arnold Schwarzenegger hävdade nyligen i en tysk tidning att Hollywood har en hel del skuld i den senaste tidens terroristattacker. "Hollywood saknar moral då det gäller våldsamma filmer ...", uttryckte han.

Tio svenska serietidningar läggs ned

Egmont lägger ner tio svenska serietidningar. Titlar som kommer försvinna är Seriemagasinet, Mad, Megapyton, Bert, Acke, Hagbard, Gigant, JLA, Mega Marvel och Spawn.

Eddie Meduza död

En av Sveriges mest provokativa artister, Errol Norstedt, mer känd under namnet Eddie Meduza, är död. Han blev 51 år gammal.

Porrbolag fick rätt mot George Lucas

För några månader sedan lämnade George Lucas bolag Lucasfilm in en stämningsansökan mot porrdistributören Media Market Group. Orsaken var den animerade porrfilmen Starballz, som Lucas hävdade bar alltför stora likheter med hans eget Star Wars-koncept.

Systrarna Graafs webbplats blev porrportal

Går man in på systrarna Graafs gamla webbplats, www.graaf-sisters.com, så kommer man numera till en porrportal i stället. Förrutom mängder av porrmaterial erbjuds man även att spela på deras Internetcasino.

Porrvideo med Cristina Aguilera

Webbplatsen "Fuck.st" rapporterade nyligen om en porrvideo med Cristina Aguilera. Videon som finns upplagd på webbplatsen "Famosas Buenorras" är uppdelad i ett flertal komprimerade filer, för att den ska gå snabbare att ladda hem.