Nyhetsarkiv

Norges största diskussionsforum har stängts ner

Diskussionsforumet VG Debatt har upphört. Forumet ägdes av Schibsted, och lanserades i slutet av 1990-talet som en del av Norges största dagstidning, Verdens Gang. VG Debatt innehöll på slutet över 50 miljoner inlägg, postade under drygt 20 års tid, och var Nordens näst största diskussionsforum.

Flashbackville - staden som skapades av Flashbacks medlemmar

I forumet "Foto, filmproduktion och grafisk design" har medlemmarna på Flashback skapat projektet "Flashbackville". En stad där medlemmarna själva har möjlighet att lägga till invånare, byggnader, vägar och infrastruktur. Under onsdagen lanserades en mera användarvänlig version av Flashbackville, där det för första gången är möjligt att besöka staden utan att ladda ner någon extern fil eller programvara.

CDON stoppar "rasistisk" maskeraddräkt

CDON har plockat bort maskeraddräkten "Barn Afrikan Djungel" från sitt sortiment, efter att Aftonbladet under tisdagen uppmärksammat en förälder som ansåg dräkten vara rasistisk.

Flashback har högst förtroende av alla sociala medier

Enligt Förtroendebarometern 2023, som publicerades på tisdagmorgonen, har svenskarnas förtroende för Flashback ökat. Enligt undersökningen är Flashback den sociala medieplattform som svenskarna idag har högst förtroende för. Långt före plattformar som Facebook, Twitter och TikTok.

AIK-supportrar fick bilda trossamfund - AIK är religion!

Fotbollsklubben AIK är helig anser trossamfundet "Vår svartgula sal", som förra året fick sin registrering godkänd av staten. Gudstjänsterna äger rum på AIK:s fotbollsmatcher, och invigs med att församlingen sjunger "Åh vi e AIK" strax innan avspark.

Två företag får licens för att börja producera kokain i Kanada

Två kanadensiska företag, Adastra Labs och Sunshine Labs, har fått tillstånd att börja producera och sälja kokain. Under förutsättning att de inte säljer drogerna på den öppna marknaden.

Satirbråk - "Atomkraft? Ja tack" vållar debatt i Danmark

Rättighetsinnehavarna bakom den glada röda solen, omgärdad med orden "Atomkraft? Nej tack", har har stämt högerpartiet Nye Borgerlige i Danmark.

Ian Flemings böcker skrivs om - anses ha stötande innehåll

Ian Flemings böcker om agent 007, mera känd som James Bond, kommer att skrivas om. En del sexscener och språk som upplevs nedsättande plockas bort, medan vissa andra delar kommer att korrigeras i nyutgåvorna.