Nyhetsarkiv

Centerpartiet vill legalisera cannabis i Malmö

Centerpartiet i Malmö vill att ett pilotprojekt ska sättas igång i staden, där cannabis legaliseras – bland annat för att strypa en viktig inkomstkälla för de kriminella gängen.

Tidningar slutar publicera Dilbert efter påstådd rasism

Den tecknade serien "Dilbert", på svenska tidigare känd som ”Herbert och Hundbert”, har plockats bort från ett hundratal tidningar i USA. Detta sedan seriens skapare Scott Adams, med utgångspunkt i en opinionsundersökning, beskrivit USA:s svarta befolkning som en hatgrupp.

Flashback fyller 40 år!

Det 25 februari 2023 är det exakt 40 år sedan Flashback grundades. Från början en punktidning, men som under mitten av 1980-talet även började bevaka övriga sub- och motkulturer i samhället. Sommaren 1995 lanserades Flashback på Internet, och våren 2000 startades diskussionsforumet Flashback Forum.

Förlaget backar - ger ut Roald Dahls böcker utan ändringar

Det brittiska förlaget Puffin backar efter massiv kritik. Roald Dahls barnböcker, som förlaget rensat från ord som kan upplevas kränkande, kommer nu även att bli utgivna i sin originalform.

Michel Houellebecq försöker stoppa experimentell erotisk film

Den 11 mars har en experimentell erotisk film premiär på internet, med ingen mindre än den franske författaren Michel Houellebecq i huvudrollen. En film som författaren nu gör allt för att försöka stoppa.

Roald Dahls böcker rensas från ord som kan upplevas kränkande

Hundratals ord har bytts ut i de brittiska nyutgåvorna av Roald Dahls klassiska verk. Ord som "svart, "galen" och "ful" har tagits bort från böckerna.

Twitter tillåter reklam för cannabis

Twitter blev under onsdagen den första sociala medieplattformen som tillåter cannabisföretag att marknadsföra sina varumärken och produkter i USA.

Gary Glitter frisläppt efter åtta år i fängelse

Den förre glamrockaren Gary Glitter har släppts ut ur fängelset efter att ha avtjänat halva sitt fängelsestraff på 16 år. Han dömdes 2015 i en brittisk domstol för att ha antastat två flickor, 12 och 13 år gamla. Han dömdes också för ett våldtäktsförsök på en flicka som då var under 10 år. Samtliga brott begicks på 1970-talet men blev kända för allmänheten nästan 40 år senare.