Nyhetsarkiv

K-popstjärna i blåsväder - kritiseras för t-shirt med hakkors

Chaeyoung, medlem i k-popbandet Twice, ber sina Instagramföljare om ursäkt för att hon postade en bild på sig själv, iklädd en t-shirt på vilken det förekommer ett hakkors.

Sveriges största headshop till salu

Sveriges största headshop, Smoketower, är till salu. Företagsmäklaren Old Brokers har anlitats för att sälja ägarbolaget Nordic Trade Tower AB, som förutom Smoketower även äger webbshopparna Sweseeds.com och CBDapoteket.se.

Nej till att utreda avkriminalisering av narkotika

Regeringen och oppositionspartierna fortsätter att vägra utreda frågan om avkriminalisering av eget bruk av narkotika, och går därmed emot Folkhälsomyndigheten som velat se en utvärdering av lagstiftningen. Endast Miljöpartiet reserverade sig under onsdagen i utskottet, och frågan gick inte ens till omröstning vid riksdagsbehandlingen.

Konstnär korsfäste sin penis - för att kritisera feminismen

Den danske performancekonstnären Uwe Max Jensen firade den internationella kvinnodagen med att korsfästa sin penis. På ett konstgalleri i Horsens spikade han den 8 mars fast sin penis i en träpelare, i syfte att kritisera feminismen.

Fotograferade sin kompis och dömdes för hets mot folkgrupp

En 16-årig pojke från Ljungby-trakten har dömts för hets mot folkgrupp efter att ha fotograferat en klasskamrat som gjorde Hitlerhälsning framför en annan person.

Gary Glitter åter i fängelse - bröt mot frigivningsvillkoren

Gary Glitter återkallades i måndags till brittiskt fängelse efter att ha brutit mot villkoren för frigivningen. Den förre glamrockaren släpptes ut ur fängelset i början av februari, efter att ha avtjänat halva sitt fängelsestraff på 16 år för sexuella övergrepp på tre skolflickor.

Baretta-stjärnan Robert Blake är död

Skådespelaren Robert Blake, mest känd för titelrollen i tv-deckaren Baretta, är död. Han dog av en hjärtsjukdom, omgiven av sin familj hemma i Los Angeles, och blev 89 år.

EU vill kunna läsa allt du skriver - enligt nytt lagförslag

EU-kommissionen har lagt fram ett lagförslag som innebär att all elektronisk kommunikation inom EU ska avkrypteras, övervakas och granskas i realtid. Det gäller e-post, chattar, sociala medier, videosamtal, molnlagring – rubbet.